خیانت به انتخابات، مهم‌ترین عارضه رفتارهای تخریبی در رقابت‌های انتخاباتی

 سیدعلی ادیانی یکی از راه‌های رقابت‌های سالم انتخاباتی را وجود ابزارهای کنترلی عنوان کرد وگفت: یکی از ابزارهای کنترلی قانون است به طوریکه اگر مواد و مجموعه احکام تکلیفی مندرج در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و سایر انتخابات دقیق، کاربردی، قابل اندازه‌گیری و دارای کمیت‌ها و شاخص‌های قابل پیگیری و تطبیق نباشد آن قانون منجر به بداخلاقی و رفتارهای متضاد داوطلبان انتخابات خواهد شد.

اخبار سیاسینماینده مردم قائمشهر و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ضعف‌های قانونی باعث خواهد شد به جای اینکه قانون ظرفیت کنترل گری داشته، هدف‌ها را ساماندهی کرده و رفتارها را در مسیر و سیاق صحیح قانونی قرار دهد خود زمینه ای برای تفسیرهای متعدد و کشدار از قانون شود که مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.

وی دومین مولفه تاثیرگذار در رفتارهای سالم انتخاباتی را شاکله شخصیت رای دهندگان و رای گیرندگان خواند و ادامه داد:  اگر شاکله شخصیت انسان مبتنی بر انصاف، وجدان اخلاقی، کرامت انسانی و دینداری، نوع دوستی و معادباوری نباشد انسان درندگی اخلاقی پیدا خواهد کرد و چنین شرایطی است که شاهد رفتارهای غیرسالم در رقابت های انتخاباتی خواهیم بود.

ادیانی راد با بیان اینکه نخستین عارضه رفتارهای تخریبی خیانت به انتخابات است گفت: اقدامات تخریبی، رفتارهای غیراخلاقی و بدرفتاری‌ها نه تنها فرهنگ انتخابات را مخدوش می کند بلکه به دیگران تسری پیدا کرده و منجر به ایجاد تنفر خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: بداخلاقی های انتخاباتی می تواند اصل انتخابات را به عنوان نخ وحدت ملی کشور و همچنین حلقه وصل همه اقوام و مذاهب و سلایق مختلف به ضد آن تبدیل کند، به عبارتی رفتارهای مخرب می تواند اصل انتخابات به عنوان نماد جمهوریت و مردم سالاری دینی را به ضد آن تبدیل کند.

ادیانی با بیان اینکه رفتارهای تخریبی در سطح حوزه های انتخابیه منجر به پمپاژ نفرت می‌شود تاکید کرد: چنین رفتارهایی همچنین به اختلاف، درگیری و همچنین شکاف و گسست اجتماعی دامن می زند این در حالی است که اصل برگزاری انتخابات برای ایجاد پیوست اجتماعی است.

عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید با بداخلاقی انتخاباتی نامزدها برخورد شود، گفت: اگر با خاطیان به ویژه خواص برخورد جدی نشود چنین رفتارهایی تسری پیدا خواهد کرد که آثار و عوارض منفی آن در مواردی غیر قابل جبران است.