سیدجلال فیاضی کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: چین و روسیه از همان زمانی که مذاکرات هسته ای منجر به معاهده بین المللی برجام شد، عمدتا نقش های مثبتی را ایفا کردند.
اخبار سیاسی- او افزود: در بسیاری از مراحلی که مذاکرات به بن بست می رسید، نقش این 2 کشور در گشایش بن بست بسیار موثر بود حتی پس از امضا برجام هم ما شاهد حمایت های عملی و روشنی از سوی چین و روسیه بودیم.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: همچنین پس از خروج آمریکا از برجام تا اندازه ای چین و روسیه مواضع روشنی در مورد این خروج گرفتند و این خروج را با روح برجام همسان و همراه ندیدند.
فیاضی در تکمیل سخن خود گفت: اروپایی ها بعد برجام تعهد داده بودند که فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران ادامه پیدا کند، ساز و کار مالی برای مبادلات تجاری میان ایران و اروپا طراحی شود و از شرکت های کوچک برای سرمایه گذاری حمایت کنند اما متاسفانه برخوردشان در حد گفتار درمانی باقی ماند و به مرحله عمل نرسید.
او در پایان تاکید کرد: در ادامه هم ایران مجبور به کاهش تعدات خود شد که البته این کاهش در چارچوب برجام اتفاق افتاد، امروز هم ما شاهد استفاده اروپایی ها از مکانیسم حل اختلاف هستیم در حای که مکانسیم حل اختلاف بعد خروج آمریکا از برجام بایستی فعال و آمریکا در این زمینه محکوم میشد.