مجلسی می خواهیم که با کنترل کنندگی بالا بتواند 2خطر ناکارآمدی دولت را کنترل کند

احدیان در خصوص اهمیت انتخابات دوره یازدهم مجلس گفت : این دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است. از سویی یک سال و نیم از دوره دولت دوازدهم باقی‌مانده است؛

اخبار سیاسی - دولتی که ناکارآمدی‌اش برای همگان روشن‌شده است و به دلیل این ناکارآمدی ممکن است در درجه اول اشتباهات بزرگی که تا الآن مرتکب شده را مجدد تکرار کند، این اشتباهات  که لطمات بزرگی بر نظام اجتماعی سیاسی کشور وارد کرده و معلوم نیست اگر تکرار شوند چه فاجعه‌ای را در پی خواهند داشت.

رئیس شورای مرکزی «جبهه آرمان‌خواهان واقع‌بین» افزود: ناکارآمدی دولت خطر دیگری غیر از تکرار اشتباهاتش نیز دارد و آن اینکه ممکن است دولت برای پوشاندن ناکارآمدی خود تصمیماتی شبیه افزایش قیمت بنزین اتخاذ کند که خطر ایجاد شکاف در جامعه را تشدید و هزینه‌هایی را بر کشور تحمیل کند که قابل جبران نباشد، لذا اهمیت مجلس بعدی در اینجاست که باید نقش «کنترل‌کنندگی» بالایی داشته باشد لذا مجلس نو باید مجلسی قوی باشد که بتواند این نقش را درست ایفا کند.

احدیان بودجه 99 بعنوان یک مثال اشاره کرد و گفت: همان‌طور که مشاهده شد علیرغم تمام تأکیدات رهبر معظم انقلاب، دولت لایحه بودجه 99 را به‌گونه‌ای تحویل مجلس داد که واقعاً محل بحث و نقد جدی است و ظاهراً تصمیماتی روی کاغذ اتخاذ شده که معلوم نیست قابل‌اجرا است یا خیر. مثلا افزایش هزار میلیاردی افزایش درآمد از مالیات فقط برای یک استان در نظر گرفته شده است که معلوم است اگر بخواهد چنین درآمدی بدون برنامه ریزی های لازم برای مقابله با فرارهای مالیاتی ایجاد شود، چه فشاری بر تولیدکنندگان و کارآفرینان می آید.

مجلس انقلابی و کارآمد مدنظر است

مدیرعامل موسسه فرهنگی خراسان تصریح کرد: اهمیت انتخابات مجلس پیش رو در شرایط فعلی ایجاب می‌کند که مجلسی« انقلابی» و «کارآمد» را ایجاد کنیم. در درجه اول باید بتوانیم یک مجلس با اکثریت انقلابی کارآمد را تشکیل دهیم و در درجه دوم این مجلس باید دارای نمایندگانی باشد که ضمن انقلابی و کارآمد بودن بتواند به‌درستی عمل کند و جاهایی که مجلس نقش دارد به‌صورت مؤثر حضورداشته باشند. مثلا در شورای پول و اعتبار، شورای نظارت بر صدا سیما و حتی شورای سران قوا که هم رئیس مجلس و هم تعداد از نمایندگان حضور دارند اما الآن تنها زینت المجالس هستند؛ باید نمایندگانی داشته باشیم که فعال و تأثیرگذار در این شوراها حضور پیدا کنند. البته افرادی مانند برخی نمایندگان مشهد را هم داریم که در این شوراها حضور دارند و موثرند اما واقعیت قضیه این است که مجلس در این حوزه به‌صورت جدی حضور ندارد.

بجای تکیه بر اشتراکات ، درباره اختلاف‌سلیقه‌ها تعریض می زنیم

احدیان به برخی اختلاف موجود بین جریان‌های اصولگرا هم اشاره و اظهار کرد: طیف‌های اصولگرا به‌جای اینکه در موضع اشتراکات بنشینند و درباره درباره اختلاف‌سلیقه‌ها باهم گفتگو کنند، در موضع اختلاف سلیقه ها می نشینید و به یکدیگر تعریض می زنند و با این رویه طبیعتاً اختلاف‌سلیقه‌ها بیشتر هم می‌شود. البته بین اصولگرایان گروه هایی هم وجود دارد که اعتقادی به اشتراک و وحدت ندارند، هرکسی جز خودشان را خلاف می‌دانند، از خودشان دور می‌کنند و اگر زورشان برسد آن‌ها را از قطار انقلاب پیاده می‌کنند.

مراقب دوقطبی سازی های کاذب باشیم

وی همچنین به فعالیت طیف مقابل جریان نیروهای انقلاب اشاره و گفت: طیف مقابل نیز در ایجاد دوقطبی‌های کاذب فعال هستند و  آن بخش از جامعه را که تاکنون تصمیمی در خصوص انتخابات اتخاذ نکرده اند و مشخص نیست به چه کسی رای می دهند را مورد هدف قرار می‌دهند. این توان قابل‌توجهی است که ما کمتر به آن توجه داشتیم و اگر تصور کنیم امکان وقوع ندارد کمی ساده اندیشانه است. به خصوص در شرایطی که دولت فعلی امکان اقدام عملیاتی در این خصوص را دارد. به‌عنوان‌مثال امکان دوقطبی سازی درباره مذاکرات وجود دارد و مشخص نیست مردم دوباره در این دوقطبی سازی دچار خطا نشوند. احدیان ادامه داد: دولت آقای روحانی با این دوقطبی سازی در سال 92 رأی آورد که اقتصاد کشور را به سیاست خارجی و چرخش سانتریفیوژها پیوند داد. حالا هم ممکن است مجدد با ایجاد این تصویر که همه راه‌ها به سیاست خارجه متصل می‌شود وعده‌ای مخالف هستند، فضا را به‌گونه‌ای پیش ببرند که شرایط این‌چنینی برای انتخاب مردم فراهم شود.

لیست واحد شرط لازم است اما کافی نیست

وی ادامه داد: در کنار این موضوعات، تأثیراتی که بخاطر مسئله بنزین رخ داد را نمی‌توان نادیده گرفت. در انتخابات قبلی دیدیم که بخشی از بدنه محروم جامعه که همیشه حضور داشتند و آمدند عمدتاً هم به جریان انقلابی رأی ‌دادند، اما مشارکت آن ها در انتخابات روز به روز رو به کاهش است و چه‌بسا هزینه مسئله گرانی بنزین برای ما بیشتر باشد. همه این‌ها ما را به اینجا می‌رساند که شرایط به‌گونه‌ای نیست که ما از پیروزی در انتخابات پیش رو مطمئن باشیم. لذا باید موضوع انتخابات را بسیار جدی گرفت. لذا رسیدن به لیست واحد باید نقطه هدف اول باشد و شرط لازم است اما شرط کافی نیست. احدیان افزود: در جریان اصلاحات، رای دادن به لیست یک تجربه جدی است اما بدنه جریان اصولگرایی به‌مانند جریان اصلاح‌طلبان نیست که به‌صورت لیستی رأی بدهند. بنابراین لیست واحد شرط لازم است اما کافی نیست، لیست واحد باید شرایط لازم را دارا باشد و این لیست حتماً از افراد و کاندیداهایی تشکیل‌شده باشد که بدنه فعال جریان انقلابی آن را باور کند و بپذیرد. همه نظرسنجی‌ها را نشان می‌دهد که مردم تغییر نمایندگان مجلس را می خواهند، البته منظور این نیست که همه نمایندگان فعلی باید تغییر کنند بعضی توانمند عمل کرده‌اند و بنابراین باید تغییر مثبت در لیست ایجاد کنیم. اما واقعیت این است که لیست ضعیف، ریسک را بالا می برد و مردم هم نمی‌توانند اعتماد کنند و به لیست رأی بدهند.