الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عصر امروز سهشنبه 26 آذر در همایش ملی اصلاح قوانین نظام پولی و بانکی کشور که در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، گفت: اقتصاد ما بانک محور است و تمامی مسائل اقتصادی کشور به این موضوع گره خورده است.
اخبار سیاسی- وی افزود: نظام بانکداری ما خسارت سنگینی را تحمل میکند این در حالی است که دستورات عجیب و غریبی هم از سوی نمایندگان مجلس به آنها داده میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: حجم بالای نقدینگی کشور تبدیل به بهمن شده که در صورت عدم مدیریت اقتصاد را ویران کند.
حضرتی گفت: مدتهاست که در نظام اسلامی زندگی میکنیم و مراجع تقلید دلسوزانه میگویند که نظام بانکی کشورمان ربوی است و آن را به چالش میکشند و بر همین اساس هم میگویند حقوق کارمندان بانکها حرام است لذا باید این موضوع را اصلاح کنیم.
وی تصریح کرد: هر کسی که وامی را از بانکها نگرفته و تسهیلاتی را از نظام بانکی دریافت نکرده است موفقتر شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولتها رغبتی برای ارائه لایحه نظام بانکداری نداشتند و این در حالی است که از آقای احمدینژاد گرفته تا آقای روحانی گویا علاقهای به این کار نداشتند و بر همین اساس من دو نامه به همتی و دژپسند رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نوشتم و از آنها خواستیم نظرات و پیشنهادات خود را برای طرحی که نمایندگان مجلس آماده کرده بودند، ارائه دهند.
وی گفت: همتی رئیس کل بانک مرکزی جزوهای 20 صفحهای و دژپسند وزیر اقتصاد جزوه 15 صفحهای به ما دادند و اعلام کردند که با اساس این موضوع مخالفیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: رئیس کل بانک مرکزی در نامهای به مقام معظم رهبری از طرح بانکداری جمهور اسلامی انتقاد کردند و رهبر انقلاب نامهای را به آقای لاریجانی نوشتند و ما با رئیس مجلس جلسهای را برگزار کردیم. که بعد از آن موضوع با همتی جلسهای را برپا کرده و قریب به 85 درصد پیشنهادات آنها را اعمال کردیم و همچنین با دژپسند هم تماس گرفتیم و اعلام کردیم منتظر پیشنهادات وزارت اقتصاد هستیم.
وی گفت: در بعضی از جاها توقعات وزارت اقتصاد با توقعات بانک مرکزی تعارض داشت اما به آنها گفتیم که این تعارضات را حل خواهیم کرد.
حضرتی گفت: با همه مدیران بانکهای خصوصی و دولتی جلسهای را برپا کرده و حرفهای آنها را شنیدیم که نتیجه آن طرح 210 مادهای بانکداری جمهوری اسلامی است هرچند که ما آن را بیعیب و نقص نمیدانیم اما فرصتی طلایی محسوب میشود.
وی گفت: باید شائبه ربوی بودن بانکها را یکبار برای همیشه حل کنیم تا خیال مردم راحت شود.
وی خاطرنشان کرد: هر روز نمیتوانیم نظام بانکداری را اصلاح کنیم اما گوشمان برای شنیدن حرف حق باز است. هرچند که بعضی از نظرات ممکن است قابل اعمال و برخی از نظرات غیرقابل اعمال باشد.