اخبار سیاسی- او با بیان اینکه پیمان امنیت دسته جمعی در سال ۱۹۹۹ توسط روسای ۶ کشور عضو مشترکالمنافع ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در تاشکند امضا شد، افزود: آذربایجان و سال بعد گرجستان و بلاروس هم به این پیمان ملحق شدند.
جمالی بیان کرد: در آوریل سال ۱۹۹۶ کشورهای عضو پیمان امنیت دسته جمعی به غیر از گرجستان، آذربایجان و بلاروس پروتکل تمدید این پیمان را امضا کردند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد: در ۱۴ می ۲۰۰۲ سازمان پیمان امنیت دسته جمعی تأسیس و بعد از آن ازبکستان هم به این سازمان پیوست، مصوبه این سازمان هم که در کیشینست تصویب شده بود بر اساس تحکیم صلح، امنیت و ثبات بین المللی و منطقهای، دفاع مطابق استقلال جمعی، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای عضو را مدنظر قرار داده و کشورهای عضو جهت دسترسی به آنها به ابزار سیاسی اولویت میدهند.
او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای دومین بار است که در این اجلاس شرکت میکند و اکنون به دنبال آن است که به عنوان عضو ناظر قرار بگیرد.
جمالی با اشاره به اهداف نشست این دوره هم بیان کرد: پیش نویس مدل حقوقی، توصیهها و سایر قوانین حقوقی پیشنهادی کمیته دائمی مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت دسته جمعی پیرامون امور دفاعی و امنیتی؛ پیش نویس توصیههای بهبود وضعیت قانون گذاری ملی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت دسته جمعی پیرامون کارکرد نیروهای حافظ صلح جمعی؛ پیش نویس فهرست مشورتی جرایم اداری و مبنایی در حوزههای فردی اجتماعی و امنیت ائتلافی کشورها و همچنین پیش نویس توصیههای مربوط به نزدیک سازی قوانین اعضای سازمان پیمان امنیت دسته جمعی در حوزه مصادره اموال به دلیل مبارزه با فساد و حمایت مالی از تروریسم و سایر جرایم از اهداف نشست این دوره این سازمان است.