عماد نجار با اشاره به آخرین وضعیت لبنان و استعفای نخست وزیر این کشور اظهار کرد: اخیرا شاهد استعفای سعدحریری آنهم ۱۲ روز پس از آغاز تظاهرات مردمی در این کشور بودیم؛ آن هم علیرغم اینکه میشل عون از او خواسته بود موضعش برای استعفا را تغییر دهد.
اخبار سیاسی- وی ادامه داد: در پی استعفای سعدحریری، نظرات مختلفی از سوی مقامات و تحلیلگران منطقهای بیان شد که برخی معتقدند سعد حریری برای فرار از مسئولیت در شرایط کنونی لبنان و عدم توانایی در برقراری آرامش استعفا کرده است. برخی هم این اقدام را جهت جلوگیری از افزایش تنشها و درگیری بیشتر اقوام و فرقهها در لبنان دانستهاند.
کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: آنچه واضح است اینکه، سعد حریری در روزهای ابتدایی اعتراضات مردمی حاضر به استعفا نبود و همواره بر بقا و ثبات خود پافشاری میکرد اما هفته گذشته با انتشار یک پست اینترنتی اعلام کرد استعفایش حتمی است و آن را به رئیس جمهور اهدا خواهد کرد و مطمئنا میشل عون از این استعفا خرسند نبوده است.
نجار یادآور شد: شرایط داخلی در لبنان به گونهای است که اینگونه اقدامات از سوی مسئولان عالیرتبه این کشور، بحرانها را تشدید میکند و شرایط فتنه انگیزی را برای جریاناتی که دنبال بحران آفرینی هستند، بیشتر مهیا میکند.
وی افزود: یکی از جریانهای اصلی آشوب آفرین در لبنان، سمیر جعجع است که با استعفای چهار وزیر از کابینه، سعی در اعمال فشار به سیستم حاکمیتی مخصوصا رئیس جمهور لبنان داشته است. او یک رقابت همیشگی با میشل عون دارد.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: یکی دیگر از احزاب وابسته به آل سعود در لبنان که بارها و بارها وابستگی خود را اعمال کرده است، جریان فواد سینیوره است که در همپیمانی خود با مرتجعان منطقهای، آمریکا، رژیم صهیونیستی، فرانسه و انگلیس سعی داشته در مسیری قدم بردارد که محور مقاومت که یکی از اصلیترین شاخههای آن حزبالله است، تضعیف شود.
وی خاطرنشان کرد: سه سال است که شاهد ثبات سیاسی در لبنان بودیم و این امر باعث تقویت همبستگی مردم این کشور شده بود و این یعنی ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی وکشورهایی مانند آمریکا؛ البته همه این ایستادگیها باعث میشود محور مقاومت در منطقه قدرت بیشتری بگیرد.
نجار با بیان اینکه هم اکنون برخی کشورهای عضو مقاومت درگیر بحرانهایی هستند، گفت: یمن مورد تجاورز و حمله آل سعود قرار گرفته و عراق دچار بحران داخلی شده است و یا کشور لبنان که یک بحران داخلی پیدا کرده است. همچنین سوریه که بخشی از آن درگیر گروهای تروریستی است. تقویت، اقتدار و پیشرفت محور مقاومت باعث شده صهیونیسم بین الملل به فکر بیفتد تا این کشورها را دچار بحران داخلی کند و مانع از پیشرفت آنها شود.
وی بیان کرد: ایجاد آشوب داخلی در تعدادی از کشورهای منطقه با فریب برخی مرتجعین انجام شده است چنانچه شاهد انجام اقدام نظامی علیه مردم مظلوم یمن یا برخی ماجراجوییهای بهشدت خطرناک در خلیج فارس و ایجاد ناآرامی در عراق و لبنان برای ایجاد بحران داخلی هستیم که همه اینها با یک برنامه ریزی مدون که هدف نهایی آنها تضعیف محور مقاومت است، انجام می شود.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: البته دشمنان محور مقاومت چندین بار قصد انجام چنین اقداماتی در ایران را نیز داشته اند اما حمایتهای مردمی ملت ایران از نظام جمهوری اسلامی و رهبریهای آگاهانه مقام معظم رهبری در برخورد با اغتشاشگران باعث شد این بحرانها با مدیریت کامل حل شود. اما متاسفانه در لبنان و عراق برخی افراد داخلی و نفوذی سعی در افزایش تنش و تشدید بحران را دارند.