اخبار سیاسی- عرف ضمن اشاره به این که سال ۹۸ سال پرمسئله ای برای جمهوری اسلامی بود چون علاوه بر این که از سال قبل بحث تشدید تحریم ها و اقدامات غیر قانونی امریکا علیه نظام و مردم وجود داشت، در ابتدای سال نیز بارش نعمت الهی باران و وقوع سیلاب بر شمار مسایل کشور افزود، تاکید کرد: با این حال باید اذعان داشت که یکی از چند استانی که بیش از بقیه استان ها درگیر بحث سیل شد استان ایلام بود ولی این سیلاب نیز با مدیریت خوب تا حدود زیادی در استان کنترل شد.
معاون سیاسی وزارت کشور هم چنین ضمن اشاره به این که بخش عمده ای از بار کنگره بزرگ اربعین بر عهده استان است به تلاش هایی که برای خدمات رسانی به زوار ارایه می شود پراخت و اظهار داشت: بالغ بر ۶۰ درصد از ترددها به مرز مهران اختصاص دارد و می توان گفت استان ایلام در واقع یک پروژه ملی را راهبری می کند.
رییس ستاد انتخابات کشور با اشاره به این که در عرصه سیاست داخلی, برگزاری انتخابات مجلس را به عنوان مهم ترین مساله کشور در سال ۱۳۹۸, به مثابه یک پروژه ملی در دستور کار داریم، اظهار داشت: به شکل جدی, موضوع آموزش تخصصی مجریان انتخابات را در دستور کار گذاشته ایم که تاکنون ۵ دوره آن در مشهد مقدس برگزار شده و بیش از ۹۰۰ نفر از فرمانداران, بخشداران و اعضای ستادهای انتخابات استان در این دوره ها شرکت کرده اند.
وی افزود: در مرحله بعد به دنبال آموزش مربیان هستیم که در سطح استان ها بحث آموزش را دنبال کنند. لازم است که در سطح استان ایلام هم بحث آموزش جدی گرفته شود، چون به عنوان مجریان انتخابات, قاعدتا باید بر قانون انتخابات به طور کامل مسلط باشیم.
عرف در خصوص بحث انتخابات الکترونیکی نیز اظهار داشت: به هر حال در متن سیاست های کلی انتخابات که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سندبالادستی برگزاری انتخابات ابلاغ شده, به برگزاری انتخابات الکترونیکی در سه زمینه احراز هویت، اخذ رای و شمارش آرا به عنوان تکلیف وزارت کشور و ستاد انتخابات اشاره شده, اما با توجه به زیرساخت ها و شرایط موجود و نظر به توافقات انجام شده با شورای محترم نگهبان، قطعا کل فرایند احراز هویت به شکل الکترونیکی انجام خواهد شد. درباره مرحله اخذ رای هم نشست ها و بحث هایی در حال برگزاری است که امیدواریم بتوانیم تعدادی از حوزه ها را به بحث اخذ رأی الکترونیکی برسانیم.
رییس ستاد انتخابات کشور با تشکر از اقدامات و فعالیت های انجام شده در ستاد انتخابات استان ایلام تاکید کرد: بر اساس شعار ستاد انتخابات, همه ما اکنون دور این میز نشسته ایم که قانون انتخابات را دقیق و کامل اجرا کنیم, لذا در وهله اول قانونمداری و اجرای قانون و در وهله دوم بیطرفی و عدم جانبداری, دو شرط اصلی و اساسی ستاد انتخابات کشور برای مجریان انتخابات است و هیچ مسئله ای نباید ما را از این دو اصل دور کند. وی افزود: در وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور, اصلا اجازه هیچ نوع جانبداری را نخواهیم داد اما متأسفانه برخی به این شبهه ها دامن می زنند. بنابراین لازم است مجریان انتخابات، در رفت و آمدها و مناسبات خود از هرگونه اقدام شبهه برانگیز و حضور در محافل شبه انتخاباتی اجتناب ورزند.
عرف هم چنین با اشاره به برخی مسایل روز کشور و سواستفاده رسانه ها و محافل سیاسی معاند, اظهار داشت: شاهدیم که به واسطه بهره برداری تخریبی محافل سیاسی و رسانه ای معاند از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی, موضوعات و مسایل کاملا محلی به چالش های بزرگ بین المللی تبدیل می شوند, لذا موظفیم فضا را کاملا امن کنیم تا انتخابات در یک فضای امن و سالم برگزار شود؛ پس مجریان انتخابات باید حساسیت بالایی نسبت به موضوعات حاشیه ای نشان دهند که گسترش نیابد.
رییس ستاد انتخابات کشور در پایان با اشاره به وظیفه ذاتی مجریان انتخابات برای تامین سلامت انتخابات, تاکید کرد: مجریان انتخابات وظیفه دارند با رصد دقیق و مستمر فضای سیاسی و انتخاباتی, به صورت جدی از ورود پول های مشکوک یا منابع مالی مجهول, جلوگیری کنند تا سلامت انتخابات مورد خدشه قرار نگیرد.