روزنامه «جروزالم پست» مصاحبهای با «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی ترتیب داد و نظر او را درباره مسائل مختلف از قبیل ایران، «معامله قرن» و شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی جویا شده است.
اخبار سیاسی- این روزنامه صهیونیستی در ابتدا سوال کرد: «نخستوزیر بنیامین نتانیاهو قبل از انتخابات گفت که طرح صلح ترامپ (معامله قرن) ظرف چند روز بعد از انتخابات منتشر خواهد شد. آیا اینطور خواهد شد؟»
فریدمن جواب داد: «من اطمینان دارم که در سال ۲۰۱۹ (این طرح) رونمایی خواهد شد. نمیخواهم درباره هفته یا ماهش صحبت کنم اما ما به خط پایان خیلی نزدیک شدهایم».
فریدمن در پاسخ به سوال جروزالم پست مبنی بر اینکه «قبل از اینکه یک کابینه ائتلافی تشکیل شود یا بعد از آن؟» گفت: «ما میخواهیم که طرح را در محیطی ارائه کنیم که یک دولت بتواند به آن پاسخ دهد و دوست داریم که آن را با یک دولت تشکیل شده در میان بگذاریم تا آنها در موقعیتی باشند که بتوانند به آن واکنش و پاسخ دهند و درباره اش حرف بزنند».
رسانه صهیونیستی سوال کرد: «چرا رونمایی از طرحی که پیش از این فلسطینیان پیشتر گفتهاند آن را رد خواهند کرد؟
سفیر واشنگتن در فلسطین اشغالی اینطور پاسخ داد: «من مانند شما درباره واکنش فلسطینیان بدبین نیستم البته ما خود را برای ان احتمال آماده کردهایم. به نظر من، جهان تشنه پیشنهادی است که یک راهحل واقعگرایانه برای این درگیری است که ۱۰۰ سال یا بیشتر در جریان بوده است».
در ادامه این مصاحبه سوال شده است: «آیا در حال حاضر با توجه به احتمال پیروز نشدن رئیسجمهور ترامپ (در انتخابات ۲۰۲۰) فوریتی برای انتشار (معامله قرن) وجود دارد؟»
سفیر واشنگتن در تلآویو گفت: «ما هنوز راهی طولانی تا پایان یافتن دولت ترامپ داریم و امیدواریم که این دوره طولانی به دور دوم (دولت ترامپ) هم کشیده شود. ما روی این موضوع تمرکزی نداریم چرا که هوز زمان زیادی باقی است».
فریدمن در پاسخ به سوالی درباره احتمال «آسیب دیدن» ترامپ در نتیجه انتشار معامله قرن و از دست رفتن آرای ترامپ نزد حامیان رژیم صهیونیستی در آمریکا هم گفت: «این طرح، یک پیشنهاد قوی و خوب برای آمریکا، اسرائیل و جهان است. آنچه که ما پیشنهاد خواهیم داد، اسرائیل را قوی و امنتر خواهد کرد و کل گروههای حامی اسرائیل هم فارغ از جهتگیری مذهبیشان از آن استقبال خواهند کرد».
جروزالم پست سوال کرد: «ترامپ حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت و نتانیاهو هم گفته است که در صورت پیروزی در انتخابات، رود اردن را (به فلسطین اشغالی) ملحق خواهد کرد. ایالات متحده درباره این موضوع سکوت کرد. موضع ایالات متحده درباره این موضوع چیست؟»
فریدمن جواب داد: «ما میخواهیم که به صورت کلی به این موضوعات بپردازیم و امیدواریم که فرصت انجام این کار را داشته باشیم. به هر حال، از نظر ما بیانیههای نخستوزیر مغایر با راهکار سیاسی نیستند و ما به این دلیل که چیز خاصی برای اظهارنظر ما وجود نداشت، حرفی در این باره نزدیم».
رسانه صهیونیستی در ادامه این مصاحبه نظر فریدمن را درباره «سرد شدن» روابط واشنگتن و تلآویو طی روزهای اخیر به دلایلی از قبیل عدم حمایت علنی ترامپ از نتانیاهو در انتخابات، عدم حمایت کامل آمریکا از الحاق کرانه باختری به فلسطین اشغالی، صحبتهای مقامهای آمریکایی درباره دیدار با رئیسجمهور ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی، برکناری «جان بولتون» از مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید و جنجالها درباره «جاسوسی اسرائیل از کاخ سفید» جویا شد.
فریدمن جواب داد: «نه ما اصلا نگران این موضوع نیستیم. من میتوانم سراغ تک تک این موضوعات رفته به شما بگویم که افراد بیشتر از آنچه که باید به سراغ این موضوعات رفته و درباره آنها حرف زدهاند».
سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی ادامه داد: « رئیسجمهور (درباره دیدار با رئیسجمهور ایران) این موضوع را به وضوح بیان کرد که او برای دیدار با (حسن روحانی) هیچ رفع تحریمی را به عنوان امتیاز این ملاقات صورت نخواهد داد. واقعیت آن است که او قبل از هر ملاقاتی تحریمها را برنخواهد داشت».
فریدمن درباره برکناری بولتون هم اینطور گفت: «کاخ سفید، وزارتخانههای خارجه و دفاع در آمریکا به صورت ریشهدار حامی اسرائیل هستند. من میدانم که جان بولتون یک مشاور امنیت ملی عالی بود اما جانشین او هم عالی خواهد بود و افراد بسیار دیگری هم هستند که مانند خود رئیسجمهور، حامی اسرائیل هستند».
روزنامه صهیونیستی درباره جنجالها اخیر در آمریکا در خصوص پیدا شدن دستگاههای شنود متعلق به رژیم صهیونیستی در کاخ سفید پرسید: «نظر شما درباره این اتهامها چیست؟»
فریدمن اینطور جواب داد: «به نظر من این اتهامها کاملا نادرست هستند».
روزنامه صهیونستی در ادامه مصاحبه درباره ممنوعیت ورود دو نماینده مسلمان کنگره آمریکا به اراضی فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی و واکنش مجلس نمایندگان این کشور اشاره کرد.
فریدمن با دفاع از تصمیم ممنوعیت ورود «ایلهان عمر» و «رشیده طلیب» به فلسطین، این تصمیم را «تصمیم مستقل دولت اسرائیل» خواند.
جروزالم پست پرسید: «این مشخص است که شما درباره نگران آینده اسرائیل هستید. آیا اینکه در حال حاضر تنشی بین حزب دموکرات با اسرائیل وجود دارد، شما را نگران میکند؟»
سفیر دولت ترامپ جواب داد: «بله نگرانم میکند».