«جابر المبارک الحمد الصباح» نخستوزیر کویت که چهارشنبه شب به نمایندگی از سوی «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت در هفتاد و چهارمین دور نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخن میگفت، خواستار اتخاذ تدابیر ایران برای اعتمادسازی شد.
اخبار سیاسی- الصباح گفت: «با توجه به اصول مربوط به تحکیم حسن همجواری که در منشور سازمان ملل نیز ذکر شده است، از جمهوری اسلامی ایران میخواهیم که تمامی تدابیر جدی را برای اعتمادسازی به منظور آغاز گفتوگو بر اساس اصل احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی کشورها و کاهش تنش در خلیجفارس و حفظ سلامت دریانوردی، اتخاذ کند.»
بنابر گزارش خبرگزاری کویت (کونا)، نماینده امیر کویت همچنین گفت که این امر به برقراری روابط بین کشورها بر اساس اصل همکاری و احترام متقابل و تحقق امنیت و ثبات برای همه کشورهای منطقه کمک خواهد کرد.
الصباح درباره بحران سوریه نیز با اشاره به اینکه این بحران وارد نهمین سال شده است، تأکید کرد که بحران سوریه یک شاهد حقیقی است که نشان میدهد نبودن اجماع بینالمللی و گفتوگو بین طرفهای بحران علت اصلی طولانی شدن این نزاع خونین است.
وی بار دیگر بر موضع ثابت کویت تأکید کرد و گفت که راهحل نظامی برای این بحران وجود ندارد و دستیابی به حلوفصل سیاسی بر اساس قطعنامههای شورای امنیت به خصوص قطعنامه شماره ۲۲۵۴ و بیانیه ژنو مربوط به سال ۲۰۱۲، ضروری است.
نماینده امیر کویت درباره بحران یمن نیز تأکید کرد که بحران یمن راهحل نظامی ندارد و کویت از تلاشهای سازمان ملل برای پیشبرد روند سیاسی حمایت میکند و آماده میزبانی از برادران یمنی برای برگزاری گفتوگو در کویت تحت نظارت سازمان ملل است.
الصباح همچنین مسئله فلسطین را مسئله اصلی و محوری جهان عربی و اسلامی برشمرد و گفت که حل نشدن این مسئله باعث افزایش تنش و بیثباتی در منطقه میشود.
وی تلاش برای احیای مذاکرات جدی بین رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان بر اساس جدول زمانی معین جهت دستیابی به صلح عادلانه و فراگیر را ضروری دانست.
نخستوزیر کویت در ادامه حملات تلافیجویانه یمنیها به تأسیسات نفتی آرامکو را بخشی از مجموعه «حملات خرابکارانه اخیر در منطقه» توصیف کرد و گفت کویت این حمله را محکوم میکند.
این در حالی است که عربستان سعودی نزدیک به پنج سال است که به صورت بیوقفه به بمباران مناطق مختلف یمن ادامه میدهد. سازمان ملل متحد میگوید این حملات، «بدترین بحران بشری» را در یمن ایجاد کرده است. ارتش و انصارالله یمن اخیرا در پاسخ به این حملات، تأسیسات نفتی عربستان سعودی را هدف حمله قرار دادند. بر اثر این حمله، تولید نفت عربستان به نصف کاهش یافته است.