عادل الجبیر، وزیر مشاور عربستان در امور خارجه در گفتوگو با شبکه العربیه گفت: عربستان گزینههای متعددی برای پاسخ به حمله آرامکو دارد، گزینه های مناسب را در زمان مناسب اتخاذ خواهیم کرد، گزینه ها زیادند؛ دیپلماسی، قانونی و امنیتی.
اخبار سیاسی- الجبیر گفت: حمله به آرامکو بی سابقه بود و اقداماتی که بعد از انجام تحقیقات باید انجام شود را بررسی خواهیم کرد.
وی افزود: همکاری با واشنگتن بعد از حمله به آرامکو در سطح بالایی قرار دارد و دولت ترامپ از طریق تحریمها موضع قوی علیه ایران اتخاذ کرد. ارتباط و تماسهای مداوم و قوی با واشنگتن در رابطه با ایران داریم.
این مقام سعودی با طرح این ادعا که ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی جنگ علیه عربستان را آغاز کرده است افزود: اگر دست داشتن مستقیم ایران در حمله به آرامکو ثابت شد این کشور باید پیامدهایش را متحمل شود.
وی در ادامه با طرح این ادعا که رفتارهای ایران علیه ما خصمانه و برخلاف قوانین و اعراف بینالمللی است افزود: هیچ کس جنگ را نمیخواهد و این گزینه باید آخرین گزینه باشد.
الجبیر همچنین با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم گفت: رفتار کشورهای اروپایی با ایران باید قاطعتر باشد.
به گزارش ایسنا، عادل الجبیر در گفت وگو با اسکای نیوز نیز ایران را به دست داشتن در حمله به آرامکو متهم کرد.
به گزارش ایسنا، سخنگوی نیروهای مسلح یمن وابسته به انصارالله پیش از این اعلام کرد که یگان پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی این کشور صبح روز شنبه برابر با ۱۴ سپتامبر با ۱۰ پهپاد دو پالایشگاه نفت بقیق و خریص در شرقیترین نقطه عربستان را در قالب عملیات دوم "توازن بازدارندگی" هدف گرفته است.
هیأت عربستان سعودی در سازمان ملل پیش از این در دو نامه جداگانه به دبیرکل سازمان ملل و دبیر شورای امنیت، موضع خود را در رابطه با حملات انصارالله یمن به پالایشگاههای سعودی اعلام کرد. عربستان در این نامه از سازمان ملل خواست در ادامه تحقیقات در رابطه با این حمله با ریاض همکاری کند.
این اتهامات و ادعاها در شرایطی مطرح میشود که مقامات رسمی کشورمان از همان ابتدا گفتهاند که راه حل بحران یمن، راهکار نظامی نیست و کسانی که فکر میکردند با قدرت نظامی و خرید تسلیحات از آمریکا میتوانند مردم بیدفاع یمن را در چند روز شکست دهند، اکنون میبینند که بعد از چندین سال وضعیت چگونه است؛ چنانچه سیستمهای پیشرفته دفاعی قدرت رهگیری موشکها و پهپادهای یمن را ندارد و برای این که این شرمساری را جبران کنند، به دیگران تهمت میزدند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این زمینه تاکید دارد که راه حل بحران یمن پایان دادن به این جنایتها و درگیریها و انجام گفتوگوهای یمنی-یمنی است. ظریف اعلام کرده است: ایران از ابتدای بحران یمن طرح چهار مادهای خود برای راه حل سیاسی یمن را اعلام کرد و آنهایی که به قدرت نظامی آنقدر مینازیدند که حاضر نشدند طرح سیاسی را بپذیرند، اکنون باید پاسخ دهند که چرا در شرایط کنونی قرار گرفتهایم. هنوز دیر نیست و هنوز این امکان وجود دارد که با راه حل صلح آمیز و با مذاکره بحران یمن را پایان دهیم تا این جنایات انسانی خاتمه پیدا کند.
ظریف همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: با توجه به اینکه رژیم سعودی، ایران را بابت حمله به تأسیسات نفتی خودش مقصر میداند - که اتهامی بیاساس است - جالب است که آنها امروز با نقض آتشبس مورد حمایت سازمان ملل، برای تلافی به «حدیده» یمن حمله کردند. واضح است که حتی خود سعودیها هم دروغ دخالت ایران را باور ندارند.
همچنین امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره حملات پهپادی اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی با رد برخی اظهارات درباره نقش داشتن ایران در این عملیات اظهار کرد: فکر میکنم موضوع بسیار روشن است و این اتفاق بین دو کشور در حال درگیری با یکدیگر رخ داده است، یک طرف درگیریها که یمنیها هستند به صراحت اعلام کردهاند که این کار را انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه منطق کار یمنیها روشن است ادامه داد: کشوری که سالیان سال تحت حملات شدیدی بوده و تعداد زیادی تلفات در جنگ و محاصره به مردم آنها وارد شده، دست به چنین کاری زده است. به لحاظ نظامی نیز این موضوع دور از دسترس نیست؛ حدود دو سال قبل یمنیها عملیاتی علیه یک فرودگاه در امارات انجام دادند و طی آن یک موشک با برد 1200 کیلومتر را شلیک کردند؛ هر چند به نظر میآمد این شلیک از دقت لازم برخوردار نیست اما اینکه یمنیها بعد از دو سال به دقت بالایی رسیده باشند از لحاظ نظامی قابل قبول است.