برخی از مسئولین دولتی ادعا میکنند که پس از خروج آمریکا از برجام ، اختلافات اروپا و آمریکا تشدید شده است اما اظهارات معاون وزارت خزانه داری آمریکا نشان میدهد که اروپا در برابر ایران دارای همکاری نزدیک و اتحاد راهبردی با آمریکاست.
اخبار سیاسی- سیگال مندلکر معاون تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانهداری آمریکا طی نشست امنیتی در مردادماه در رابطه با همکاریهای نزدیک آمریکا با اروپا برای مقابله با ایران گفت: «من میدانم که مرتب میگویند ما با متحدین اروپایی خود همکاری نمیکنیم؛ این حرف درستی نیست. دیدگاه ما نسبت به تهدیدات ایران با دیدگاه متحدین اروپایی خود بسیار نزدیک است و در واقع ما همکاری نزدیکی با همکاران اروپایی خود برای مقابله با رفتارهای مخرب ایران داشتهایم. به عنوان مثال در سال گذشته تمام سه کشور اروپایی (آلمان، انگلیس، فرانسه) موافقت کردند که حق فرود هواپیماهای شرکت ماهانایر را به فرودگاههای خود سلب کنند که این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای بینالمللی ایران است و همچنین آن را به عنوان بازوی سپاه قدس در نظر میگیریم. این تنها یک مثال از موارد بسیار زیادی است که با همکاران اروپایی خود کار کردیم». ویدئو این اظهارات مندکلر را در ادامه ببینید:
براساس این گزارش، این همکاری نزدیک اروپا با آمریکا برای مقابله با ایران در جاهای دیگر هم به چشم میخورد. به عنوان مثال، قبل از بازگشت تحریمهای آمریکا در 14 آبان ماه 97، بیشتر شرکتهای اروپایی از ایران خارج شدند، بانکهای اروپایی بیشتر تراکنشهای مربوط به ایران را تسهیل نمیکردند و واردات نفت اروپا از ایران قطع شده بود و حتی با وجود معافیتهای تحریمی آمریکا، این واردات همچنان صفر بود. اروپاییها در تمام عرصههای تحریم، از آمریکا تبعیت کردند.
همچنین مواضع مقامات اروپایی نسبت به مسائل منطقه، فعالیتهای موشکی ایران و حقوق بشر، با مواضع آمریکا تطابق دارد. به عنوان مثال، برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که ماموریت هماهنگی کمپین فشار سیاسی و دیپلماتیک به ایران را دارد، در تاریخ 9 آذرماه 97 و در حضور خبرنگاران و نمایندگان کشورهای کره جنوبی، ژاپن، رژیم صهیونیستی، انگلیس، فرانسه، آلمان، هلند، ایتالیا، بحرین، امارات و یمن و افغانستان با راه انداختن نمایش رسانهای از ماکت موشکهای ایران اقدام به عملیات روانی و رسانهای علیه کشورمان نمود. یک روز بعد، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ایران ادعا نمود آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است چرا که ایران موشک بالستیک میان بردی را آزمایش نموده که قابلیت حمل سلاح هستهای دارد. همزمان با تلاش های آمریکا، نمایندگان فرانسه و انگلیس در سازمان ملل در تاریخ 13 آذرماه درخواست کردند که جلسات مشورتی شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با آزمایشهای موشکی ایران برقرار شود. این جلسات فورا تشکیل شد اما به دلیل مواضع حمایتگر روسیه به جایی نرسید.