محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که در نروژ به سر میبرد، در موسسه امور بینالملل در موضوع خطر جنگ و آینده خلیج فارس، اظهار داشت: بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ کشورها باید روابط اقتصادی را با ما عادی کنند ولی آمریکا به آنان فشار می آورد و اجازه این کار را نمیدهد.
اخبار سیاسی _ وی افزود: هدف تحریمهای آمریکا مردم عادی هستند که این نوعی تروریسم است. آنان مردم را تحت فشار قرار میدهند تا مواضعشان را تغییر دهند این تعریف تروریسم است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه امروز آزادی دریانوردی ما را تهدید میکنند، تاکید کرد: آنان ادعا میکنند کشتی ما را براساس نظر اتحادیه اروپا گرفتند ولی میدانیم قوانین اتحادیه اروپا فرامرزی نیست همه باید به قوانین بینالمللی متعهد باشند. اگر کشورها به قوانین بینالملل احترام نگذارند هرج و مرج میشود.
ظریف با بیان ایران با هزار و ۵۰۰ مایل ساحل بزرگترین کشور خلیج فارس است، تصریح کرد: نیمی از تنگه هرمز تحت کنترل ماست کسی نمیتواند امنیت تنگه هرمز را بدون ایران تامین کند، آنان بدانند نمیتواند ناامنی ایجاد کنند اگر کسی امنیت خلیجفارس را میخواهد باید برای همه کشورها باشد ما آماده تعامل با کشورهایی هستیم که در این زمینه علاقهمند هستند.
وزیر امور خارجه گفت: چرا کشورها اجازه میدهند آمریکا برای آنان قلدری کند، آمریکا زورگو است و ما زیر بار زور نمیرویم.
ظریف در پاسخ به سوالی درباره خطر اصلی خلیج فارس، خاطرنشان کرد: پهپاد آمریکا وارد آبهای ایران شد و با سلاحهای ایرانی آن را زدیم هیچ بحثی در اینکه در آبهای ایران حضور داشت، وجود ندارد.
وی اظهار داشت: نشان دادیم علاقهمند به افزایش تنشها نیستیم، دو سال با جان کری مذاکره کردم به سند ۱۵۰ صفحهای رسیدیم ما دو جانبه و چند جانبه صحبت کردیم اما آمریکا تصمیم گرفت از این توافق خارج شود و سیاست فشار حداکثری و جنگ اقتصادی علیه ایران را ایجاد کرد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: آنها بودند که جنگ علیه ما را شروع کردند ما کاری علیه آنها نکردیم. آمریکاییها فکر میکردند ایران هفت روزه فرو میپاشد. چنگیز و صدام به ایران حمله کردند همه رفتند ایران ماند و از هفت هزار سال پیش تاکنون آنجا پابرجا هستیم.
ظریف در پاسخ به پرسشی درباره مکانیزم ایران برای ارتباط با آمریکا برای کاهش درگیریها؛ گفت: اگر بخواهیم پیام فوری به آمریکا بدهیم از این طریق سفیر سوئیس در تهران که حافظ منافع آمریکا است اقدام میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال جنگ ایران و امریکا، گفت: البته کسانی در آمریکا به جنگ علاقه مند هستند ولی همه طرف ها باید تلاش کنند به این مرحله نرسند.
ظریف در مورد جزییات سفرش به فرانسه افزود: گفت وگو ها و پیشنهادهایی با رییس جمهور فرانسه داریم. ما همیشه آماده ایم با طرف های باقی مانده در برجام گفت و گو کنیم و آماده ایم پیشنهادات فرانسه را بررسی کنیم.