«ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان دیروز (پنجشنبه) ضمن انتقاد شدید از امتناع آلمان در پیوستن به ائتلاف دریایی واشنگتن در تنگه هرمز تأکید کرد که بزرگترین اقتصاد اروپا باید مسئولیت بیشتری در سطح جامعه جهانی برعهده بگیرد.
اخبار سیاسی- «هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان چهارشنبه ضمن تأکید بر ضرورت تنشزدایی در منطقه غرب آسیا بار دیگر مخالفت برلین را با مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا با هدف ادعایی افزایش امنیت تردد دریایی در تنگه هرمز اعلام کرد.
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، روابط میان آمریکا و آلمان از زمان آغاز ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» به واسطه اختلافات دو کشور در طیفی از موضوعات از بودجه دفاعی گرفته تا تعرفههای تجاری، خط لوله گاز «نورداستریم 2» و مسئله هستهای ایران رو به تیرگی رفته است.
بر اساس این گزارش، گرنل ضمن ابراز خشم از تصمیم آلمان درباره عدم پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز گفت که آلمان باید به وظایفی که برعهده دارد، عمل کند.
وی در گفتوگو با روزنامه «Augsburger Allgemeine» در این خصوص گفت: «آلمان بزرگترین قدرت اقتصادی اروپا است. چنین موفقیتی، مسئولیت جهانی (برای آلمان) به همراه دارد».
سفیر آمریکا در آلمان ادامه داد که آمریکا چندین هفته برای جلب حمایت آلمان برای ائتلاف نظامی در تنگه هرمز تلاش کرده است و در حالیکه یکی از وزرا از بررسی این درخواستها حرف زده است، وزیر خارجه آلمان این طرح را رد میکند.
طبق گزارش رویترز، پیش از این «آنگرت کرامپ کارن بائور» وزیر دفاع آلمان در بروکسل اعلام کرده بود که کشورش درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در تنگه هرمز را بررسی میکند.
گرنل سپس به اقداماتی که واشنگتن برای آمریکا انجام داده است، اشاره کرد و گفت: «آمریکا ایثارگریهای زیادی برای کمک به آلمان صورت داده است تا این کشور همچنان بخشی از غرب باقی بماند».
وی سپس تأکید کرد که واشنگتن مبالغ زیادی بریا 34 هزار نظامی که قرار است در آلمان مستقر شوند، هزینه کرده است.
طبق این گزارش، گرنل از سال گذشته که بعنوان سفیر آمریکا در آلمان مستقر شده است، به دلیل انتقادات زیاد از دولت آلمان، جنجالبرانگیز شده است.
آمریکا طرح تشکیل یک ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتیهای تجاری در خلیج فارس را از چند هفته پیش اعلام کرد. برخی از متحدان نزدیک این کشور از جمله ژاپن، مشارکت در این طرح را رد کردهاند.
انگلیس از متحدان نزدیک آمریکا هم خود پیشنهاد تشکیل یک ائتلاف دریایی جداگانه با مشارکت کشورهای اروپایی را مطرح کرده است.
منابع خبری پیش از این از گسترش اختلافات میان انگلیس و آمریکا بر سر ایران خبر دادهاند. نشریه تایم اول مرداد ماه گزارش داده بود «رابطه خاص» بین انگلیس و آمریکا پس از بروز برخی تنشها بر سر ایران لطمه دیده و دولت انگلیس چندی پیش (قبل از توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس توسط ایران) درخواست کمک دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران را در خلیج فارس رد کرده است.