المیادین: خروج امارات از یمن ائتلاف ضد ایرانی با سعودی‌ها را از هم گسست

وبگاه خبری شبکه المیادین در یادداشتی با عنوان «دلایل فروپاشی ائتلاف میان عربستان و امارات» نوشت: تحرکات امارات برای کاهش حضور نظامی خود در یمن و نزدیکی به ایران حاکی از فروپاشی ائتلاف آن با عربستان در جنگ علیه یمن و در اردوگاه جنگ علیه ایران است.

اخبار سیاسی- المیادین نوشت: اما تلاش‌های امارات برای کاستن از تلفات خود نمی‌تواند آن را از غرق شدن نجات بدهد، اگر قبل اینکه فرصت‌ها از دست برود کاملا از قایق بیرون نپرد.

نیویورک تایمز هم به نقل از منابع موثق گفته است، عقب‌نشینی‌هایی که امارات در یمن انجام داده با هماهنگی محمد بن سلمان در عربستان نبوده است و امارات هم از بیم افزایش شدت اختلاف  خود با سعودی‌ها آن را علنی نکرد.

یادداشت این روزنامه آمریکایی به قلم «دکلان والش» و «دیوید د کرک پاتریک» ناامیدی و شکست عربستان با اقدام امارات در خالی کردن پشت آن را  بیان می‌کند، اما به دلایل فروپاشی ائتلاف با عربستان نمی‌پردازد. اقدامی که امارات برای نجات خود پس از شکست در جنگ یمن و شکست محاسبات روی جنگ آمریکا علیه ایران انجام داد.

«مایک هیندمارچ» ژنرال بازنشسته استرالیایی که فرمانده گارد ریاستی امارات را بر عهده دارد، اخیرا به مهمانان غربی اعلام کرد که جنگ در یمن به باتلاقی تبدیل شده است. او وحشت روزافزون امارات از رشد قدرت بازدارندگی یمنی‌ها و امکان تهدید اماکن حیاتی امارات را شرح داد و گفت حوثی‌ها «ویت‌کنگ یمن» هستند. اشاره به مبارزان ویتنام که آمریکا را شکست دادند.

المیادین نوشت: همین خطراتی که امارات را از جانب حوثی‌ها تهدید می‌کرد موجب تعمیق شکاف میان محمد بن زاید حاکم ابوظبی با محمد بن راشد آل مکتوم حاکم دبی و شاهزاده‌های الفجیره و شارجه شده بود که به آنچه «سیاست ناخوشایندی» که بن زاید دنبال می‌کند اعتراض کردند. علاوه بر اینکه هزینه‌های جنگ یمن که برای امارات حدود یکصد میلیارد دلار تخمین زده شده این کشور را در آستانه بحران وخیم اقتصادی قرار داده است.

به گفته «اریک کنینگام»، نویسنده واشنگتن پست مقیم در دبی، امارات بویژه امارت دبی از قرار گرفتن در خط مقدم نبرد احتمالی ایران و آمریکا بیش از عربستان می‌ترسد و امیرنشین دبی در نامه‌های خود به ایران نگرانی خود را در این خصوص ابراز داشتند. علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران سه ماه پیش از این موضوع پرده برداشت و گفت که در داخل امارات حاکمانی هستند که با ارسال نامه هایی به ما خواستار همکاری دو جانبه به منظور برطرف کردن سوء تفاهم میان تهران و ابوظبی هستند.

بر اساس این گزارش، بن بست امارات در ارتباط با یمن و امنیت خلیج فارس از قلمرو دبی و الفجیره و شارجه فراتر رفته و به خود ابوظبی و محمد بن زاید ولی‌عهد این کشور رسیده است. بن زاید هم اکنون بیم آن دارد که در نتیجه جنگ در خلیج (فارس) امارات دچار از هم گسیختگی شود.

عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات پس از اختلافی که با عربستان بر سر حملات شکل گرفته به نفتکش‌ها در بندر الفجیره پیدا کرد در صدد نزدیک شدن به ایران برآمد کما اینکه طی سفرش به مسکو در ۲۵ ژوئن گذشته در صدد برآمد روسیه را میانجی قرار دهد، اما تهران از نجات دادن امارات امتناع ورزید زیرا معتقد است امارات خط قرمزها را نادیده گرفته است.

المیادین به نقل از منابع آگاه نوشت: هیأت‌های امنیتی امارات که در تهران عادی‌سازی روابط و موافقت با طرح حفاظت مشترک از آبراهه‌ها و ترک یمن را پیشنهاد می‌دهند گوش شنوایی ندارند و از میانجیگری روسیه هم در ایران استقبال نمی‌شود. در مقابل تلاش ترامپ برای ایجاد ائتلافی بین المللی به منظور پشتیبانی و حفاظت از کشتی‌های تجاری در خلیج (فارس)، ایران هم به کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) تامین امنیت منطقه‌ای بدون کمک نیروهای بیگانه که به گفته عباس عراقچی سخنگوی وزارت خارجه ایران اهمیتی به ثبات و امنیت نمی‌دهند، پیشنهاد داده است.

المیادین افزود: در این کشمکش امارات باید بین تضمین امنیت خلیج (فارس) با تکیه کشورهای منطقه بر خودشان یا بین المللی کردن این موضوع که امنیت منطقه و ثبات آن را تهدید می‌کند یکی را انتخاب کند.

در پایان آمده است: تلاش آمریکا برای بین‌المللی کردن موضوع امنیت منطقه (خلیج) فارس فقط با موافقت انگلیس و نه هیچ کشور اروپایی دیگری همراه بوده است. این نشان می‌دهد که ترامپ مجبور است اعتراف کند که امنیت خلیج فارس از انحصار تاریخی آمریکا خارج می‌شود و به روسیه و چین سپرده می‌شود که دست کمک ترامپ را برای نجات از باتلاق نمی‌گیرند و نتنها فروپاشی ائتلاف امارات با عربستان ابوظبی را در این تنگه دشوار محافظت نمی‌کند بلکه امارات باید مراقب باشد در این دام خطرناک آمریکا گرفتار نشود.