در حالی که واکنشهای تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا به اقدامات برجامی اخیر ایران ادامه دارد، نماینده تلآویو در سازمان ملل با اظهاراتی تند کشورهای اروپایی را مورد خطاب قرار داده و خواستار بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران شده است.
اخبار سیاسی- به نوشته روزنامه صهیونیستی «جروزالم پُست»، نماینده رژیم صهیونیستی در سخنرانی روز دوشنبه (دیروز) در کنفرانس سالانه «مسیحیان متحد برای اسرائیل» به گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران واکنش نشان داد.
«دنی دانون» در این کنفرانس در حالی که رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا است، به اتهامزنی درباره ماهیت برنامه هستهای ایران پرداخت.
این مقام ارشد صهیونیست در این کنفرانس در واشنگتن ، خطاب به حاضران گفت: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران سطح غنیسازی خود را افزایش داده و توافق هستهای (برجام) را نقض کرده است. این موضوع یک بار برای همیشه ثابت میکند که (ایران) میخواهد یک سلاح اتمی درست کند».
دانون ادعا کرد: «البته این برای امثال ما که هرگز داستانسرایی انجام شده درباره تمایل ایران برای عادیسازی رفتارش را باور نکرده بودیم، موضوع عجیبی نیست. به نظر میرسد که ایران مصمم به داشتن سلاحهای اتمی، موشکهای بالستیک، صدور تروریسم در منطقه و سراسر جهان است».
نماینده رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد: «من از رهبران اروپایی میخواهم قبل از اینکه دیر شود از خواب بیدار شوند. خویشتنداری آنها تنها سبب تشویق کردن تهران به در پیش گرفتن جاهطلبیهای خطرناکش میشود».
این مقام صهیونیست خطاب به اروپاییها افزود: «آنها باید در اعمال تحریمها به ترامپ رئیسجمهور(آمریکا) ملحق شوند. من از شورای امنیت سازمان ملل میخواهم که تشکیل جلسه داده و تحریمها علیه ایران را دوباره برقرار کند».
اظهارات دانون در حالی مطرح شده که پیش از این، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران، افزایش سطح غنیسازی را «گامی خیلی خطرناک» توصیف کرد و از سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان خواست تا تحریمهای ایران به طور خودکار بازگردانند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم کرد و گفت، ایران سطح غنیسازی را برای رسیدن به بمب اتم افزایش داده است.
شانزدهم تیرماه، همزمان با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه و در راستای عمل به بیانیه ۱۸ اردیبهشت شورای عالی امنیت ملی ایران، غنیسازی بالای ۳.۶۷ درصدی ایران آغاز شد. تهران در گام نخست، تعهدش به محدودیت در حفظ ذخایر را کنار گذاشت و در گام دوم تعهد خود در میزان درصد و غلظت غنیسازی را کنار گذاشته است.