اخبار سیاسی- توقیف نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق توسط انگلیس یکی از مهمترین و جنجالی ترین خبرهای این چند روز اخیر بوده است،این اقدام نشان از دشمنی واضح انگلیسی ها می دهد و اینکه سردمداران این کشور در خط آمریکا در تقابل با ملت ایران قرار دارند.
به گزارش افکارنیوز، عصر روز پنج شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۸ راب مک ایر سفیر انگلیس در تهران در اعتراض به توقیف نفتکش حامل نفت جمهوری اسلامی ایران توسط رئیس اداره سوم غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.
وزارت خارجه ایران با غیرقابل قبول دانستن این اقدام و اینکه حسب اطلاعات موجود توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است، خواستار رهاسازی سریع نفتکش مزبور شد و با اشاره به حرکت این نفتکش در آبراههای بین المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانسته و اعلام کرد که انگلیس حق ندارد تحریمهای یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال نماید. این همان سیاست زورمدارانه آمریکاست که کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن معترض بوده اند.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در واکنش به اقدام انگلیس در توئیتی نوشت: انقلاب اسلامی در تاریخ چهل ساله خود، در هیچ معرکهای آغازگر تنش نبوده، اما در پاسخ به زورگویان و گردنکشان، تعلل نکرده و تردید به دل راه نداده است. انگلیس اگر نفتکش ایرانی را رفع توقیف نکند، وظیفه دستگاههای مسئول، اقدام متقابل و توقیف یک نفتکش انگلیسی است.
مصطفی کواکبیان نیز در واکنشی توییتری به توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق نوشت: «به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس میگویم، اقدام انگلستان در توقف نفتکش ایرانی در جبل الطارق اولا نوعی راهزنی دریایی، دوم خصومت غیر قانونی با ایران، سوم بیحیثیتی مجدد انگلیس در فرمانبری از آمریکا و چهارم پوچی ادعای اروپاییها برای تداوم برجام را به اثبات رساند.
علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با اشاره به ماجرای توقیف محموله نفت ایران توسط بریتانیا، اظهار داشت: اقدام انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت جمهوری اسلامی ایران، کاملا خصمانه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید متناسب با اقدامات کشورها روابط خود را با آن کشور تنظیم کنیم و این از مسائل مهمی است که مجلس و کمیسیون امنیت ملی باید با جدیت به آن بپردازد.
وی افزود: اگر انگلیس بخواهد به این گونه اقدامات خصمانه ادامه دهد هیچ دلیلی وجود ندارد که سطح روابط ایران و انگلیس در سطح سفیر باشد، زیرا معمولا در روابطی که در چنین سطحی است نباید شاهد چنین اقدامات خصمانه باشیم.
بروجردی تصریح کرد: به شدت این اقدام انگلیس را محکوم میکنم و معتقدم اگر انگلیس هر چه سریعتر به این اقدامام پایان ندهد، باید منتظر عواقب آن نیز باشد، مسئولیتهای این اقدامی که با دستور و هماهنگی آمریکا صورت گرفته است را انگلیس باید برعهده گیرد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: این روندی که انگلیس در قبال محموله نفتی ایران آغاز کرده، نمیتواند ادامه پیدا کند و در هر صورت این کشتی باید هر چه سریعتر آزاد شود.
وی با بیان اینکه اگر بخواهد راهزنی دریایی ادامه پیدا کند، هیچ امنیتی در دریاها باقی نمیماند، افزود: بارها جمهوری اسلامی ایران به خصوص نیروی دریایی ارتش، در آبهای دور دست کشتی کشورهای مختتلف را از دست دزدان دریایی نجات داده است و هیچ گاه فکر نمی کردیم یک کشور نیز مانند دزدان دریایی عمل کند و جایگزین آنها شود.
بروجردی اظهار داشت: اقدام انگلیس در توقیف محموله نفتی ایران به هیچ وجهه قابل قبول نیست و آن را محکوم میکنیم و این کشور باید پاسخگوی هنچار شکنی خود باشد.
آیتالله سیدمحمدعلی موسویجزایری عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در مورد اقدام انگلیس در توقیف غیر قانونی نفتکش ایرانی در جبل الطارق گفت: به صراحت اعلام میکنیم که انگلیس باید از اقدامات متقابل ایران بترسد.
وی تاکید کرد: ما نشان دادهایم که هرگز در برابر زورگویی ساکت نخواهیم نشست، همانطور که در مورد پهپاد متجاوز آمریکایی عکس العمل شدید نشان دادیم قطعا در این رابطه هم عکس العمل متناسب را انجام خواهیم داد.