نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با مسؤولان قضایی این استان به مناسبت هفته قوه قضائیه، بابیان اینکه یک بخش مسائل قوه قضاییه مسائل اجتماعی بوده که مدام در فراز و نشیب است، گفت: شاید قوه قضائیه از دستگاههایی است که ناخواسته دچار حادثه میشود و این جزر و مدهای اجتماعی، قوه قضاییه را تحت تأثیر قرار میدهد.
اخبار سیاسی_آیتالله سید احمد علمالهدی ادامه داد: اگر در قوه قضاییه مرّ فقه اجرا شود، خیلی از مشکلاتمان حل میشود و خود آقایان در دستگاه قضایی میتوانند مشکلات را جوابگو باشند، در مسئله ازدواجهای غیررسمی و معاملات، در فقه مسئلهای داریم به اسم «مقاوله» که همان قولنامه است، در این شرایط، عقد معامله صورت نمیگیرد و در عمل چیزی خرید یا فروخته نمیشود، میبینیم در دستگاههای قضایی به قولنامه ترتیب اثر میدهند، درحالی که مقاولهای که نفوذ شرعی ندارد، نمیتواند ملاک باشد.
وجود مشکلات اجتماعی امید مردم به نظام را کم میکند
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی به وجود مشکل در برخی ازدواجها اشاره کرد و گفت: هر نوع حرکت غیررسمی در کشور، مخالفت با قانون و نظام است و مخالفت با نظام جرم است، اگر فردی دختر و پسری را بهطور غیررسمی عقد کرده، بهعنوان تخلف از قانون باید تحت تعقیب قرار بگیرد.
آیتالله علمالهدی بابیان اینکه مشکلات اجتماعی به وجود آمده، نهاد مقدسی که ضامن اجرای قانون است را زیر سؤال میبرد و امید مردم را به نظام کم میکند، خاطرنشان کرد: قوه قضاییه باید در مقابل مطلق انحرافات و جرمهایی که در کشور صورت میگیرد، بایستد، وقتی مردم در صفحه حوادث روزنامه خبر جرمی را میخوانند، اولین سؤالشان این است که قوه قضائیه برای آنچه کرده است؟
دستگاه قضایی ذهن مردم رو روشن کند
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی یادآور شد: از نظر مردم، اولین پاسخگو در برابر همه جرمها، دستگاه قضایی است به همین جهت موضعگیریهای قوه قضائیه درراستای روشن شدن ذهن مردم اثرگذاری بسیاری دارد.
آیتالله علمالهدی تصریح کرد: در مشهد و خراسان رضوی، مصداق کامل «الخائن خائف» برقرار است، برای هر هنجارشکنی و منکراتچی اول قوه قضاییه مطرح بوده و حساب کار خود را میکند، یک عده جریانهای سیاسی سعی میکنند در اینجا فساد ایجاد کنند، یک عده در مدیریتها و مسؤولیتها عقبنشینی کردند و با این قضایا سیاسی برخورد میکنند، اما بههرحال مردم حساب میکنند دستگاه قضایی استان در مقابل هنجارشکنیها، یک دستگاه ایستا است که این حالت در سایر استانها دیده نمیشود.
وی بابیان اینکه صبغه دستگاه قضایی در خراسان رضوی به خاطر موضعگیری شما، صبغه ارزشمندی است، افزود: حجتالاسلام رئیسی در مصاحبه روز گذشته خود گفت، «اعتماد مردم تابع امیدشان است»، هرچه امید مردم زیاد شود، اعتمادشان نیز افزایش پیدا میکند، یعنی وقتی قوه قضائیه در مقابل جرم موضع میگیرد، مردم امیدوار میشوند و اعتماد میکنند.
اعتماد سرمایهگذار ارزشی را جلب کنید
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به اقدامات دستگاه قضایی این استان در مقابل ضد انقلاب و جریانهای سیاسی معاند اشاره و بیان کرد: در مسئله مقابله با منکرات شرعیه، حرکتهای ضد انقلاب و جریانهای سیاسی، در قشر حزباللهی و متدین استان امید فوقالعادهای ایجاد شده، اعتماد و امید جریان قدرت و ثروتی که درراستای چاپیدن مردم آمده و فقط به دنبال سود خودش است، به قوه قضائیه موضوعیت ندارد، آنکه سرمایهگذار ارزشی اعتماد کند اهمیت دارد نه سرمایهگذاری که فکر کند مسیر انحرافی ضد دین، بازار سود دارد، در این جهت حرکت کند و اطمینان داشته باشد که با پشتوانه دادستانی کسی جلودارش نیست.
آیتالله علمالهدی بابیان اینکه جریانهای اقتصادی و سرمایهای با تکیه بر ورود 32 میلیونی زائر به مشهد، به فکر سود کلان از طریق توسعه امکانات گردشگری، عیاشی و تفرجی هستند، متذکر شد: نمیتوانیم بگوییم در این شهر و کشور، مورد اعتماد همه جریانها باشیم، اکثریت عامه مردم که انقلاب را سرپا کردند و پای انقلاب ایستادهاند باید به قوه قضائیه اعتماد کنند، موضعگیریهای شما به حفظ هویت امام رضا (ع) در این شهر کمک کرده است.
دستگاه قضا در حل مشکلات معیشتی به دولت کمک کند
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به اهمیت همراهی و همکاری قوه قضائیه با دولت در حل مشکلات معیشتی مردم تأکید کرد و گفت: مشکل فعلی ما مشکل معیشتی مردم است، عنایت داشته باشید به تعزیرات در مشهد که وابسته به دولت بوده، کمک شود، قضیه دارد به حدی میرسد که امنیت مردم را به هم میزند، سودجوییها حرکت ضدامنیتی است که دارد انجام میشود، دستگاه قضا به دولت در این زمینه کمک کند تا مسئله معیشتی و گرانفروشی در شهر و استان حل شود.
آیتالله علمالهدی اضافه کرد: گاهی جنس ارزان وارد بازار میشود، اما در فروش به مردم، کنترل نمیشود که در حق مردم اجحاف نشود و گرانفروشی انجام نشود، به هر اندازه مردم به قوه قضائیه اعتماد کنند، به همان اندازه به نظام امیدوار میشوند و به هر مقدار به نظام اعتماد کنند، به دین اعتماد میکنند.
وی بیان کرد: دستگاه قضایی ما میدان دو جریان بوده، میدان علم و میدان دیانت، خوشبختانه جو دستگاه قضایی ما جو دینی بوده که اگر «جبهه جهادی» نیز به این دو جبهه علم و تقوا اضافه شود، دستگاه قضایی در استان نمونه میشود.
انتقال تجربه پیشکسوتان به قضات جوان
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ضمن تمجید از جوانگرایی در دستگاه قضایی کشور، تصریح کرد: مسئله جوانگرایی و تکیه بر جوانان نظر مقام معظم رهبری بوده و به این مسئله معتقدیم، این نسل پرورشیافته انقلاب است و در عرصه کارگزاری نظام بیشتر میتواند اثرگذار باشد، اما به هر مقدار مقام علمیشان بالا باشد، درراستای کارآموزی و تجربیات عملی ضعیف هستند.
آیتالله علمالهدی ادامه داد: بنا نیست نیروهای جوان به عرصه بیایند و کل کار را در دست بگیرند، اینطرف نیز اموال و حق مسلمین است، جوانان حتماً باید به کار گرفته شوند، اما نباید میان کار رها و از افراد باتجربه خالی شود.
وی تأکید کرد: آقایان به جوانان کمک کنند تا آنان را وارد میدان کار کنند، جزو وظایف فردی بدانند که در کنار خود، چند جوان حضور داشته باشند، تجربیاتشان را به آنان منتقل کرده و جوانان نیز با توان و لیاقت وارد عرصه شوند.