«یوآو گالانت» وزیر ساخت و ساز و از اعضای کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب ایران را به حمله به دو نفتکش در دریای عمان متهم کرد.
گالانت که با کانال ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی صحبت میکرد، مدعی شد که کشتیهای ایرانی با اژدر این دو نفتکش را هدف قرار دادهاند.
وی گفت: «اژدرهایی از کشتیهای متعلق به کشوری شلیک شده است... آنها میگویند: اگر نگذارید نفتمان را صادر کنیم... هیچکس دیگر نفت صادر نخواهد کرد.»
پیش از این، یک مقام ارشد آمریکایی نیز در گفتوگو با شبکه «سیبیاس» مدعی شده بود که «به احتمال زیاد» ایران مسئول حمله به این دو نفتکش است.
وی ادعا کرده که گزارشهایی دیده مبنی بر اینکه خدمه یکی از کشتیهای آسیبدیده بر این باور بودهاند که توسط یک اژدر یا مین هدف قرار گرفتهاند. او البته به سیبیاس گفته که نمیتواند این گزارشها را تائید کند.
منابع خبری صبح پنجشنبه (23 خرداد) از وقوع دو انفجار مهیب در دریای عمان خبر دادند. مدتی بعد روشن شد که دو نفتکش دچار حریق شدهاند. نفتکش «فرانت آلتر» (Front Altair) با پرچم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر «اتانول» بارگیری کرده و «کوکوکا کوریجس» (Kokuka Courageous) با پرچم پاناما از «الجبیل» عربستان به مقصد سنگاپور، محموله «متانول» بارگیری کرده بود.
وزارت تجارت ژاپن اعلام کرده است دو نفتکش حادثهدیده در دریای عمان حامل «محموله متعلق به ژاپن» بودهاند. یکی از این دو نفتکش متعلق به شرکتی سنگاپوری است که آن را اجاره کرده است.
سید «عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از بروز این حادثه ابراز نگرانی کرده است. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران هم این حادثه را که همزمان با حضور «آبه شینزو» نخستوزیر ژاپن در تهران، رخ داده، «مشکوک» توصیف کرده است.
اظهارات مقامهای آمریکایی و اسرائیلی علیه ایران در حالی مطرح میشود که برخی، این ایده را مطرح کردهاند که ممکن است یک طرف خارجی مانند رژیم صهیونیستی برای تشدید تنش در منطقه این حمله را انجام داده باشد. «ابراهیم فریحات» استاد فلسطینیالاصل دانشگاه «جرج تاون» از جمله این کارشناسان است که میگوید رژیم صهیونیستی عامل این حمله بوده است.
به گفته فریحات، «اسرائیل با انجام این حمله خواسته تا این پیام را به نخستوزیر ژاپن بدهد که اکنون زمان میانجیگری میان ایران و آمریکا نیست.»