حمله به دو نفتکش در دریای عمان/ انتقال 44 ملوان به هرمزگان

اخبار سیاسی- شبکه تلویزیونی العالم در خبری فوری به نقل از منابع محلی در عمان از شنیده شدن پی در پی صدای دو انفجار مهیب در داخل آب‌های دریای عمان خبر دادند.
به گزارش افکارنیوز؛ تحقیقات نشان می‌دهد دو نفتکش غول‌پیکر (سوپر تانکر) حامل نفت خام در این انفجارها هدف حمله قرار گرفتند.

بنادر پاکستان و عمان از این دو نفتکش پیام درخواست کمک دریافت کرده‌اند.

داده‌های ترافیک دریایی نشان می‌دهد هم‌اکنون یک کشتی تجسس و امداد و نجات ایرانی در حال نزدیک‌شدن به نفت‌کش فرونت آلتمایر است، کشتی‌ای در حال سوختن است.

رویترز به نقل از برخی منابع از تخلیه دو نفتکش در خلیج عمان خبر داد و اعلام کرد کادر این دو کشتی در سلامت به سر می برند.

یک منبع آگاه اعلام کرد ۴۴ ملوان دو فروند کشتی نفتکش خارجی که صبح امروز در دریای عمان دچار حادثه شدند با هماهنگی مرکز جستجو و نجات دریایی هرمزگان از آب گرفته شده و توسط شناور ناجی ایرانی به بندر جاسک منتقل شدند.

مدیر روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز گفت: دو کشتی حامل مواد نفتی در ۲۵ مایلی و ۲۸ مایلی بندرجاسک دچار حادثه آتش سوزی شدند. یکی از شناور‌ها با پرچم کشور جزایر مارشال و دیگری با پرچم کشور پاناما حرکت می‌کردند.

وی افزود: شناوری که با پرچم کشور جزایر مارشال حرکت می‌کرد از بندر الرویس قطر محموله اتانول به مقصد تایوان حمل می‌کرد و ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه دچار حادثه شد و با هماهنگی مرکز امداد و نجات بنادر و دریانوردی هرمزگان ۲۳ خدمه آن توسط شناور‌های عبوری نجات یافتند.

 پس از اعلام مرکز تجسس و نجات استان هرمزگان به نیروی دریایی ارتش و درخواست این مرکز مبنی بر امداد رسانی به شناورهای حادثه دیده در دریای عمان، منطقه یکم این نیرو با دریافت اخبار تکمیلی و موقعیت تقریبی محل حادثه، با استفاده از تجهیزات گشت و شناسایی هوایی، موقعیت شناورهای حادثه دیده را دریافت و تیم های امداد هوایی و دریایی را به محل حادثه اعزام کرد.

آنطور که مشهود است آمریکا در دور جدید از منازعات و مناقشه‌ها علیه  جمهوری اسلامی ایران استراتژی مشخصی را پیگیری می‌کند که می‌توان آن را فشار-مذاکره-سازش توصیف کرد؛ آمریکا به دنبال آن است تا با «فشار حداکثری» که تحریم‌های پی‌درپی اقتصادی و تهدید به نبرد نظامی دو رکن و بال اصلی این استراتژی هستند، نهایتاً این محاسبه‌ را در مسئولان و مردم ایران نهادینه کند که برای جلوگیری از یک نبرد نظامی که آخرین حلقه فشار حداکثری از ناحیه تحریم‌هاست، راهی جز نشستن پای میز مذاکره و واگذاری امتیازات قابل  توجه به آمریکا وجود ندارد.

در ذیل همین استراتژی، آمریکایی‌ها از ماه‌ها پیش عملیات روانی سنگینی را در کنار تحریم‌های اقتصادی آغاز کردند؛ اعزام ناو نظامی آبراهام لینکلن به منطقه یکی از نقاط عطف این جنگ روانی بود که قصد داشت به ایرانی‌ها این سیگنال را بفرستد که برای جلوگیری از نبرد نظامی راهی غیر از یک عقب‌نشینی فوری وجود ندارد. با این حال با مقاومت جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر این که «جنگ نمی‌شود و مذاکره نمی‌کنیم»، این ناو هم در بیرون از خلیج فارس لنگر انداخت و مشخص شد همانطور که برخی تحلیل‌ها نیز تاکید می‌کرد، این اقدام اساساً یک عملیات روانی است.