آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با سفیر جدید ترکیه در ایران، اظهار کرد: ما با ترکیه جنبههای مشترک زیادی داریم. هر دو پیرو اسلام هستیم، هر دو فرهنگ مشترک داریم، هر دو همسایه ایم، هر دو روابط اقتصادی مهمی داریم و از همه اینها گذشته دشمن مشترک داریم. یعنی آمریکا به همان اندازه که با ما دشمن است با شما هم دشمن است.
وی در ادامه گفت: این جهات مشترک سبب میشود دست به دست هم و در برابر زورگوییهای دشمن بایستیم. ما دو کشور نیرومند در منطقه میباشیم که در صورت اتحاد با یکدیگر میتوانیم منطقه را از شر این دشمنان محفوظ داریم.
این مرجع تقلید با ذکر این نکته که دشمنان به قراردادهایشان پایبند نیستند، تصریح کرد: واقع مسأله این است که دشمنان ما نمیپسندند که ما مستقل باشیم. میخواهند همه وابسته به آنها باشند و این در واقع یک روحیه قلدری است که در زورمندان است و تابع هیچ قانونی هم نیستند؛ نه قوانین بین الملل و نه قوانین انسانی. آنچه منافعشان اقتضا کند، انجام میدهند. دیدیم که همه قوانین را زیر پا گذاشتند. وقتی کسی قرارداد میبندد یک طرفه خارج شدن معنا ندارد.
وی در ادامه افزد: امیرمومنان علی (ع) به مالک اشتر میفرماید که قراردادهایت را محترم بشمار. حتی در زمان جاهلیت، عرب جاهلی هم به قراردادهایش پایبند بود و یک طرفه قرارداد را به هم نمی زد. اینها حتی از عرب جاهلی هم بدترند که یک طرفه قرارداد را به هم میزنند.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه اظهار کرد: ما دیدیم اینها با لیبی چه کار کردند. درباره قرارداد انرژی اتمی گفتند شما تخریب کنید و ما هم برای شما چنین و چنان میکنیم. آنها کارشان را کردند، اینها گفتند چیزهایی که گفتیم انجام نمی دهیم.
وی تصریح کرد: دشمنان این سوابق سوء را دارند و واقعاً نمیشود به آنها اعتماد کرد. بنابراین باید قوی شد و قوی شدن این است که متحد باشیم. هر چه اتحاد کشورهای منطقه بیشتر بشود قوی تر میشوند و آنها هم الان به وحشت افتادند که ایران و ترکیه در منطقه قوی شده اند.
استاد حوزه علمیه قم در پایان گفت: بیایید دست به دست هم دهیم و آینده این دو کشور را در اختیار بگیریم و اجازه ندهیم آنها خواستههای نامشروعشان را به ما دیکته کنند. به یقین پیروز خواهیم شد.
قبل از سخنان آیت الله مکارم شیرازی سفیر جدید ترکیه که استاد کرسی زبان فارسی در دانشگاه ترکیه است، شرحی درباره پیشرفتهای ترکیه و کودتای نافرجام دشمنان ارائه و بر اتحاد دو کشور تأکید کرد.