حوادث هفته گذشته در منطقه خلیجفارس و اعزام ناو هواپیمابر آبراهان لینکلن و حادثه بندر فجیره و آسیب دیدن چهار کشتی تجاری، سوالاتی را مطرح ساخته است؛ اینکه آیا بزودی جنگ آغاز میشود؟ چه کسی در حادثه بندر فجیره دست داشت؟ چرا انصارالله یمن تأسیسات نفتی آرامکو سعودی را هدف قرار داد و اینکه آیا واشنگتن به دنبال اعلان جنگ علیه ایران است؟
روزنامه قطری «الشرق» نوشت، اینها سوالاتی است که جواب روشنی برای آن نیست اما چیزی که روشن است، این است که «ریاض و ابوظبی امروز در سردرگمی و انتظار ماندهاند و با وجود اینکه واشنگتن آبهای خلیج (فارس) را به پادگان نظامی تبدیل و به حمله علیه ایران در صورت به خطر افتادن منافع خود و متحدانش تهدید کرده است اما ممکن است وزش باد بر خلاف خواسته عربستان و امارات، باشد به خصوص اینکه نیروهای آمریکایی در برابر حمله به این کشور، تنها نقش تماشاچی را داشتهاند».
این روزنامه افزود که «وقایع اخیر نشان میدهد که واشنگتن با رژه نظامی در نزدیکی تنگه هرمز، متحدانش را فریب داده است، رژهای که از ریاض و ابوظبی دفاع نکرد و حتی مانع آتش و حمله حوثیها به عربستان نشد و گذشته از آن «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا گفته است که کشورش تمایلی به ورود به جنگ با ایران ندارد مگر اینکه منافع آمریکا و پایگاههای نظامی آن به خطر بیفتد و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نیز وجود هر گونه طرحی برای اعزام شمار زیادی از نیروها به منطقه را رد کرده و [آیتالله علی] خامنهای رهبر ایران نیز وقوع جنگ با آمریکا را بعید دانسته است».
الشرق با اشاره به حادثه بندر فجیره و عملیات پهپادی انصارالله علیه تأسیسات نفتی عربستان، نوشت که آمریکا بهانه برای اعلان جنگ با ایران را داشت اما این جنگ آغاز نشد چرا که منافع آمریکا آسیبی ندیده بود و در واقع آمریکا این پیام را داد که «ما از هیچ کس حمایت نمیکنیم ما تنها از منافع واشنگتن و پایگاههای نظامی آن حمایت میکنیم».
به نوشته این روزنامه، بازنده حوادث چند روز گذشته در منطقه، آنگونه که آمارهای اقتصادی نیز نشان میدهد، امارات و عربستان سعودی بودهاند و شاخص اصلی سهام سعودی و اماراتی کاهش یافت و به دنبال حمله به تأسیسات شرکت آرامکو، خسارتهای عربستان به حدود ۳۱ میلیارد دلار در کمتر از ۷۲ ساعت رسید.
این روزنامه همچنین نوشت که امروز شهروند سعودی این سوال را میپرسد که پولهایی که عربستان سعودی به ترامپ برای حمایت از این کشور پرداخت کرد، چه شد و اکنون ترامپ کجاست و چرا از عربستان حمایت نکرد؟ حال آنکه مهمترین رکن اقتصادی عربستان (آرامکو) هدف قرار گرفت بی آنکه کشتیهای جنگی آمریکا برای دفاع از آن دست به اقدامی بزند و لذا از دیدگاه شهروند سعودی، «ترامپ اموال آنها را به سرقت میبرد و به ریش آنها میخندد».