روزنامه الاهرام مصر در یادداشت خود به قلم مصطفی السعید نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اخیراً در سخنانی کمنظیر همین مانده بود که ایران را التماس کند تا با وی مذاکره کند و راه حلی بیابند، ترامپ گفت که از ایرانیها میخواهم با من تماس بگیرند، ما آماده گفت وگو هستیم، چیز زیادی از آنها نمیخواهیم، ما فقط میخواهیم آنها به سلاح هستهای دست نیابند، از نظر اقتصادی به آنها کمک خواهیم کرد تا به یک قدرت با جایگاه بالا برسند، آنها فوق العاده خواهند بود. اما ترامپ از سوی دیگر جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا را سرزنش کرد و گفت: او با رهبران ایران تماس میگیرد و از آنها میخواهد تا با من تماس نگیرند.
در این یادداشت آمده است: این ماجرا صحنهای دیگر نیز دارد و آن اعزام ناو هواپیما بر آمریکایی آبراهام لینکلن است که به سوی آبهای خلیج فارس در حرکت است و بمب افکنهای بی ۵۲ آمریکایی که در
قطر به زمین نشستند. ترامپ اقدامات دیگری نیز اتخاذ کرد و به موجب آن هیچ کس نباید از ایران آهن، فولاد و آلومینیوم خریداری کند که ایران آن را در تضاد با قوانین بین المللی و به مثابه اعلام جنگ توصیف کرد.
نویسنده میگوید: این دو صحنه نشان دهنده میزان بحران دولت ترامپ در تنش با ایران است و نشان دهنده دیدگاه آمریکا برای عبور از آن است اما باید تاکید کرد که مطالبات آمریکا از ایران تنها در رابطه تضمین عدم دستیابی به سلاح هستهای نیست زیرا در توافق هستهای که ترامپ آنرا پاره کرد تضمیناتی در این رابطه وجود داشت، ترامپ تضمینهای دیگر میخواهد؛ تضمینهایی در رابطه با امنیت اسرائیل، برنامه موشکهای بالستیک ایران، تغییر سیاستهای ایران در رابطه با اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس، توقف حمایت از حزب الله لبنان و سازمانهای فلسطینی، پایان دادن به حضور نظامی ایران در سوریه و عراق و منحل کردن الحشد الشعبی عراق.
الاهرام مینویسد: اینها چیزهایی هستند که ترامپ به دنبال آنهاست و دولتش نیز این مساله را گفته است. ترامپ تصمیم گرفت که تمام ابزارهای فشار اقتصادی، سیاسی و نظامی را به کار گیرد تا تهران را مجبور به مذاکره در رابطه با این بندها کند، اگر ایران این مطالبات را بپذیرد آمریکا از دشمن به یک شریک و هم پیمان برای ایران تبدیل میشود و از آن حمایت اقتصادی و فنی میکند در صورت دیگر تهدیداتش را به آخرین درجه میبرد و همزمان ایران را ترغیب و تشویق میکند. ترامپ امیدوار است که بدون جنگ بتواند دستاوردهایش را محقق کند. اما ایران ممکن است به دلایل مختلف به این تهدیدات و تشویقهای ترامپ واکنش مثبت نداشته باشد زیرا ایران در طول چهار دهه اخیر وارد جنگهای غیر مستقیم شده، تحریمهایی علیه آن وضع شد و همانطور که میدانید درحال حاضر قویتر از هر زمان دیگری شده است؛ قدرت نظامی آن افزایش یافته، موشک میان برد و دور برد تولید میکند، سلاح پیشرفته روسی از جمله سامانه موشکی اس ۳۰۰ وارد میکند و روسیه، چین و هم پیمانان منطقهای آن در عراق، سوریه، لبنان و غزه از آن حمایت میکنند.
در ادامه این یادداشت آمده است: سناریوی حمله نظامی آمریکا به ایران سناریوی غیر قابل باوری است مگر اینکه این حمله غیر مؤثر و تنها با هدف تبلیغاتی باشد اما اگر آمریکا حمله جدی داشته باشد برای ایران نیز اهداف متعددی وجود خواهد داشت که میتواند آنها را مورد هدف قرار دهند. سازمان اطلاعات آمریکا به اطلاعاتی دست یافته است که نشان میدهد نیروهای آمریکایی در عراق مورد رصد هستند و برخی نیروهای هم پیمان ایران آمادهاند تا آنها را مورد هدف قرار دهند، این مساله باعث شد که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا سه شنبه هفته گذشته به عراق سفر کند تا در رابطه با تأمین امنیت نیروهایشان در عراق با عادل عبدالمهدی گفت وگو کند و مسئولیت هرگونه حمله احتمالی علیه آنها را بر عهده او قرار دهد.
نویسنده میگوید: اگر یک جنگ متعارف رخ دهد ایران میتواند آتشی در منطقه برانگیزد از جمله هدف قرار دادن پایگاههای آمریکایی در منطقه و سپس چاههای نفت و همچنین هدف قرار دان اسرائیل با هزاران موشک میان برد و دور برد. این مساله به معنای ایجاد بحران سخت برای تولید نفت، توقف احتمالی شرکتهای صنعتی اروپایی و آسیایی، بالا رفتن قیمت نفت و در نتیجه بحران اقتصادی برای تمام دنیا است.
این روزنامه مصری مینویسد: مساله بسیار خطرناک و پیچیده است به همین دلیل ترامپ تاکید میکند که خواهان جنگ با ایران نیست. پنتاگون نیز پیش از این نسبت به وقوع جنگ در منطقه هشدار داده بود زیرا نتایج آن فاجعه بار خواهد بود بنابراین ناو و بمب افکنهای آمریکایی در حالت هجومی نیستند بلکه درحالت دفاعی و برای جلوگیری از بستن تنگه هرمز هستند.