بعد از گذشت بیش از ۶ سال از آغاز جنگ و ناامنی در سوریه و حضور مدافعان حرم در کنار یکدیگر برای بیرون راندن تروریستهای تکفیری، هنوز گفتارها، تصاویر و نکاتی در لابلای خاطرات سوریه یاد بسیاری از اتفاقات را زنده میکند. یکی از نکات قابل توجه در جبهههای مقاومت اسلامی در سوریه حضور رزمندگان ایرانی، لبنانی، عراقی، افغانستانی، پاکستانی و سوری در کنار یکدیگر بود. تصویری از حضور سه فرمانده شهید مدافع حرم از سه ملیت ایرانی، افغانستانی و لبنانی در کنار سردار قاسم سلیمانی گویای این موضوع است.
در این تصویر از سمت راست: شهید علی احمد فیاض (لبنانی)، شهید حسین بادپا (ایرانی) و شهید فاتح (افغانستانی) در کنار فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران دیده میشوند.
«فرمانده شهید علی أحمد فیاض» ملقب به ”علاء البوسنة» از اهالی روستای انصار در جنوب لبنان از فرماندهان ارشد نیروهای حزب الله لبنان بود. فیاض که سابقه درخشانی در مشارکت در عملیاتهای محور مقاومت دارد، در جریان عملیات فتح «خناصر» در حلب به شهادت رسید. رسانههای عربی اعلام کردند که او از زمان آغاز جنگ تکفیریها علیه دولت و ملت سوریه به میدان جهاد رهسپار شد. «علی احمد فیاض» پیش از شهادت، پنج مرتبه در معرض شهادت در سوریه قرار گرفت. شهید علی فیاض (علاء البوسنه) همان طراح کمین مشهور غوطه شرقی بود که بیش از ۱۷۵ تروریست یکباره نابود شدند. در اسفند ماه سال ۹۴ یعنی مارس ۲۰۱۶ میلادی در حماه به شهادت رسید.
حسین بادپا ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۸ در شهرستان رفسنجان در استان کرمان به دنیا آمد. او در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهههای حق علیه باطل شرکت داشت و به درجه جانبازی ۷۰ درصد نائل آمد. وی بیش از چهار سال به عنوان مسئول محور شناسایی و در مقاطعی نیز فرمانده گروهان و معاون گردان در لشکر ۴۱ ثارالله بود و در دوران دفاع مقدس یک چشم خود را نیز از دست داد. او در ماموریتهای جنوب شرق لشکر ۴۱ ثارالله در مبارزه با عناصر ضد انقلاب و اشرار نیز فعال بود. او در سوریه به همراه همرزم خود شهید هادی کجباف اول اردیبهشت سال ۱۳۹۴ در عملیات بصریالحریر استان درعا در سوریه شهد شهادت نوشید. پیکر پاکش به اسارت نیروهای تکفیری درآمد و یک سال بعد طی مبادلهای به همراه پیکرهای بیش از ۶۰ شهید مدافع حرم از تروریستها بازپس گرفته شد. از وی سه فرزند به یادگار مانده است.
«رضا بخشی» با نام جهادی «فاتح» فرزند خیرمحمد در ۹ مهرماه سال ۶۵ متولد شد و در نهم اسفند ماه سال ۹۳ بهشهادت رسید. او جانشین فرمانده لشکر فاطمیون بود. جوانی که بورسیه تحصیلی مسکو را بهبهای شهادت رها کرد، تحصیلات حوزوی را در مقطع کارشناسی ارشد، رشته فقه و معارف اسلامی در جامعة المصطفی (ص) العالمیه و تحصیلات دانشگاهی را در مقطع کارشناسی، رشته حقوق در دانشگاه پیام نور فریمان گذراند و بهعنوان پژوهشگر و دانشجوی برتر معرفی شد. نبردهای رودررویش با تکفیریها و رشادتها و دلیریهای شهید بخشی همچنان در (عتیبه و ملیحه و درعا و غوطه شرقی و حلب) بر زبان رزمندههای مقاومت جاری است. او در حال و هوای ایام فاطمیه سال ۹۳، در تلقرین؛ ۱۵ کیلومتری حائل مرز اسرائیل همراه با فرمانده خود ابوحامد همزمان در یک مکان بهشهادت رسیدند.