"الیگ راژکوف" معاون مدیر بخش عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که صبر و شکیبایی ایران در اجرای تعهدات خویش در موضوع هستهای، در شرایطی که دائماً اقدامات تحریکآمیز از سوی آمریکا صورت میگیرد، سزاوار احترام است.
این دیپلمات بلندپایه روس شب گذشته در سخنرانی خود در نشست کمیته مقدماتی کنفرانس سال 2020 شرکتکنندگان در پیمان مربوط به عدم گسترش تسلیحات هستهای، گفت: «صبر، شکیبایی و برخورد همراه با مسئولیتپذیری ایران در اجرای کامل تعهدات خویش، بهرغم تمامی اقدامات تحریکآمیز و تهدیدات دائمی که از سوی آمریکا صورت میگیرد، سزاوار بالاترین قدردانی و احترام است».
راژکوف یادآور شد که اجرای موفقیتآمیز مفاد "هستهای" در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از سوی تهران، سهم بسیار باارزشی در تقویت رژیم عدم گسترش هستهای دارد. بهگفته وی، علاوه بر این، روسیه برخورد کاملاً حرفهای، بیطرفانه و غیرسیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان بازرسیهای خود از تأسیسات هستهای ایران در چارچوب تحقق مفاد برجام را مورد حمایت قرار میدهد.
این مقام وزارت خارجه روسیه افزود: «آژانس تاکنون برای چهارمین سال متوالی از زمان امضای برنامه جامع اقدام مشترک است که بهطور مرتب مورد تأیید قرار داده که مقامات تهران بهطور دقیق و کامل برنامه توسعه توان هستهای خود را متوقف کردهاند، از جمله مبتکر انجام بازرسیهای دائم از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده و امکان دسترسی به تمامی تأسیسات هستهای در ایران را برای بازرسان آژانس فراهم کردهاند».
شکست پیمان موشکی، جهان را به وضعیت 30 سال قبل بازمیگرداند
الیگ راژکوف در سخنرانی خود در نشست کمیته مقدماتی کنفرانس سال 2020 شرکتکنندگان در پیمان عدم گسترش تسلیحات هستهای، همچنین اعلام کرد که خودداری آمریکا از اجرای پیمان مربوط به نابودی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط، جهان را در موقعیت 30 سال قبل قرار داده و وضعیت نامشخص پیمان ادامه کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی که زمان اجرای آن کمتر از دو سال دیگر به پایان خواهد رسید هم این شرایط را پیچیدهتر کرده است.
معاون مدیر بخش عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه اضافه کرد: «یکی از نخستین اسناد مهمی که واشنگتن آن را از بین برد، پیمان مربوط به محدودسازی سامانههای دفاع ضدموشکی بود و آخرین سندی که در این عرصه از آمریکا در حال نابودی است، نیز پیمان موشکهای بردکوتاه و متوسط است که نمونه بازر سیاست غیرمسئولانه این کشور در زمینه عدم گسترش و کنترل تسلیحات است که خود را از شر توافقات بینالمللی که دست آنها را در این عرصه محدود میکند، رها ساخته است».