دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن، سپاه را یک سازمان تروریستی خارجی در نظر گرفته است.
تارنمای پولیتیکو دوشنبه شب نوشت: مقامات ارشد آمریکایی انحصارا اعلام نمی کنند که چه شرکت ها و افرادی تحت تاثیر این اقدام آمریکا قرار می گیرند. این مقامات تاکید دارند آن ها که از سپاه پاسداران حمایت کنند با جرائم روبه رو خواهند شد. از جمله این جرایم می توان به ممنوعیت ورود به آمریکا اشاره کرد. مشخص نیست که تعریف آمریکا از حمایت و اعمال جریمه چیست.
پولیتیکو افزود: مخالفان این موضوع از جمله مقامات پنتاگون نگران هستند که شناسایی نیروهای ایرانی به عنوان عنصر تروریستی می تواند منجر به تلافی شبه نظامیان تحت حمایت ایران از نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه شود.
یک مقام ارشد وزارت دفاع با اشاره به تنش های مداوم میان شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت دفاع این کشور گفت که مانند اکثر موضوعات مربوط به ایران، پنتاگون در این مورد (شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی خارجی) نیز مخالف است. شورای امنیت ملی آمریکا به دنبال اقدامات پرخاشگرانه تر در کمپین 'فشار حداکثری' علیه ایران بوده و پنتاگون از ترس تلافی ایران، خواستار احتیاط بیشتری بوده است.
این مقام آمریکایی گفت، رهبران ارشد وزارت دفاع آمریکا اوایل زمستان امسال از همین منطق برای مقابله با شناسایی گروه شبه نظامی تحت حمایت ایران به عنوان یک عنصر تروریستی استفاده کرد. اما پس از اینکه وزارت خارجه آمریکا ماه گذشته گروه شبه نظامی حرکت النجبا را به عنوان یک سازمان تروریستی در فهرست خود قرار داد، هیچ اقدام تلافی جویانه ای انجام نشد.
این مقام افزود، کاخ سفید مشاجره های پنتاگون در مورد قرار دادن سپاه به عنوان سازمان تروریستی و تهدید برای نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه را به شدت رد کرده است.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پی تصمیم آمریکا برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمان تروریستی خارجی، در نامه ای به رییس جمهوری و رییس شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد کرد که شورای عالی امنیت ملی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به 'سنتکام 'را در فهرست گروه های تروریستی قرار دهد.