کوتاهی مسئولان در سیل اخیر به دستگاه قضایی گزارش می شود

محمدرضا رضایی کوچی از بررسی سیل اخیر کشور در کمیسیون عمران مجلس خبر داد و گفت: پیش از این به مسئولان اعلام کرده بودیم که باید محل‌هایی برای اسکان ضروری در نظر گرفته اند از منظر حوادث طبیعی کشور نیز پیش‌بینی شود اما مسئولان به دلیل عدم پیش بینی‌های لازم نتوانستند در راستای اسکان مردمی که درگیر سیل شده بودند اقدام مناسبی انجام دهند و در این زمینه دچار مشکلات متعددی شدند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: باید در زمینه پیشگیری و مدیریت حوادث ناشی از سیلاب با توجه به تغییر اقلیم کشور و شروع بارندگی‌های سیل آسا اقدامات اساسی انجام شود.

وی تاکید کرد: کمیسیون عمران عملکرد مدیران بحران را بررسی خواهد کرد و گزارشی از عملکرد مسئولانی که در بحث پیشگیری و مدیریت بحران کوتاهی کردند به صحن علنی مجلس و دستگاه‌های قضائی و بازرسی ارسال خواهد شد تا با مسئولان متخلف برخورد شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهارداشت: تاب آوری و مقاومت شهرها و روستاها و رودخانه‌ها در برابر شرایط جدید باید مورد بررسی قرار گیرد، زیرا در شرایط جدید امکان رانش زمین وجود دارد؛ لذا باید مکان یابی برای احداث شهرها و پروژه‌های عمرانی به صورت دقیق انجام شود و همچنین مسیر رودخانه‌ها مجدداً بازگشایی شود.

وی اظهار داشت: در صورت ادامه این وضعیت هر زمان که با باران‌های سیل آسا مواجه شویم گرفتاری‌های شدیدی برای مردم ایجاد خواهد شد، لذا باید اقداماتی در راستای پیشگیری انجام شود ولی متأسفانه به پیشگیری‌ها کم توجهی شده است.

کمیسیون عمران در زمینه پیشگیری وقوع سیلاب و امنیت شهرها گزارشی را به صحن علنی مجلس ارائه خواهد داد.

رضایی کوچی در خصوص مدیریت سیلاب‌های اخیر در کشور گفت: اقلیم کشور ما در حال تغییر است و از مرحله خشکسالی در حال ورود به مرحله ترسالی می شویم، این تغییر در سال‌های اول با ریزش باران‌های سیل آسا آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از ۱۵ سال کشور ما درگیر خشکسالی بوده است، لذا بسیاری از رودخانه‌های کشور مسدود شد و افراد اقدام به ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها کردند، لذا در بسیاری از موارد این رودخانه‌ها از بین رفت و مردم به خاطر خشک شدن مسیر رودخانه‌ها تغییرات اساسی در مسیر رودخانه‌ها ایجاد کردند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از جنگل خواری‌ها و کوه خواری‌ها در سال‌های اخیر گفت: ساخت و ساز در حریم رودخانه از عوامل اصلی سیلاب‌های اخیر بود.

رضایی کوچی اظهار داشت: مدیریت بحران اخیر شناخت صحیح از راهکارهای پیشگیری از سیل و مواجهه با سیل نداشت، زیرا مدیریت بحران در کشور ما مدتهاست که در کشور تجربه مدیریت بحران‌های ناشی از سیل را نداشته است.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر تجربه زلزله در مقاطع مختلف زمانی را داشته ایم و نظام مدیریت بحران تجربه خوبی در زمینه حوادث پس از زلزله دارد اما مدیران ما دانش کاملی را در مورد پیشگیری از سیل و مدیریت بحران در حوزه سیل ندارند.

رضایی کوچی گفت: همین امر موجب شد که علیرغم هشدارهای هواشناسی مسئولان نتوانند بارندگی‌های اخیر را مدیریت کنند و خسارت‌های زیادی به لحاظ مادی و اجتماعی به مردم وارد شد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: ایام نوروز معمولاً فصل شادی و مسافرت مردم است ولی با سوءمدیریت رحمت الهی که همیشه موجب خوشحالی مردم بوده است تبدیل به ناراحتی و نگرانی مردم شد.