هادی شوشتری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، درباره تأثیر سفر حسن روحانی به عراق در توسعه روابط دو کشور پس از پیروزیهای متعدد محور مقاومت، گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقهای خاص و استراتژیک قرار گرفته است به طوری که با ۱۵ کشور مختلف جهان همسایه است و از این حیث در جدول جهانی رتبه تعدد همسایگان را دارد.
وی افزود: یکی از بزرگترین همسایگان ما کشور عراق است که به لحاظ فرهنگ و تاریخی دارای دیرینه مشترک ویژهای با یکدیگر هستیم و فراز و فرودهای مختلفی را در طی تاریخ داشتهایم.
عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: سفر حسن روحانی به عراق به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه و یکی از همسایگان بزرگ ما و هم به عنوان یکی از کشورهای مهم جهان اسلام اهمیت بسیار بالایی دارد، ضمن اینکه در شرایط فعلی هم ابعاد مختلفی این سفر داشته است، ضمن اینکه روابط ایران و با عراق همواره روابطی راهبردی و استراتژیک داشته و دارد.
شوشتری خاطرنشان کرد: در شرایط و وضعیت فعلی سفر ریاست جمهوری ایران به عراق اهمیت چندین برابری دارد.
نماینده مردم قوچان در مجلس گفت: با آنکه این سفر بسیار خوب بوده و دستاوردهای بسیار زیادی داشته است، اما به دلیل تاخیر در انجام این سفر، انتقاد به آن وارد است، ضمن اینکه در شرایط فعلی سفر حسن روحانی به عراق یکی از هدفگذاریهای خوبی بود که جمهوری اسلامی ایران در بعد سیاست خارجی داشته است.
وی افزود: عراق یکی از مناطق سرزمینی بود که داعش در آن نفوذ پیدا کرده و بخش زیادی از سرزمین این کشور را اشغال کرد، اما جمهوری اسلامی ایران با حضور به موقع و کمکهای مستشاری در آنجا کمک بسیار زیادی را به عراقیها کرده و توانسته همراه با سایر بازیگران مهم منطقه، پدیده داعش را مهار، کنترل و نابود کند.
شوشتری گفت: با توجه به مجموعه پارامترهای مؤلفه قدرت ملی عراق و همچنین جمهوری اسلامی ایران هر قدر روابط تهران با بغداد گسترش پیدا کرده و در تمامی ابعاد توسعه پیدا کند باز هم کم است. ضمن اینکه توسعه روابط با این کشور میتواند منجر به تقویت بیش از پیش جریان مقاومت و انقلابیگری در منطقه شود، لذا باید روابط ایران و عراق در موضوعات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی بیش از پیش گسترش پیدا کند و باید سفرهای متعدد مسئولان منجر به نزدیکی بیشتر دیدگاهها در این خصوص شود.