نهایت خدمت آمریکا با پذیرش FATF «نفت در برابر غذا» است

یحیی کمالی‌پور نماینده مردم جیرفت و عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ، ضمن ارزیابی حقوقی لوایح ذیل FATF و CFT و تصویب آنها اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ذات و ماهیت قراردادهای دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی مبتنی بر تعهدات طرفینی است.

وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: این معاهدات به نحوی است که هر کدام از طرفین معاهده یا قرارداد چیزی را می‌دهند و چیزی را به ازای آن می‌گیرند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز با توجه به شرایطی که آمریکا در دنیا ایجاد کرده و فشارهای وارده، شرکت‌های جزء اروپایی، ایران را طرد کرده‌اند و  حاضر به همکاری نیستند.

وی بر همین اساس اضافه کرد:‌ در چنین شرایطی چه اطمینانی وجود دارد که ما یک معاهده و قرارداد بین‌المللی که حداقل باید ۵۰ درصد بدهیم و ۵۰ درصد بگیریم، ما آن ۵۰ درصد را از آنها بگیریم؟

کمالی‌پور در ادامه بیان کرد: اگر ما در شرایط عادی و آرمانی بودیم می‌گفتیم ایرادی ندارد، نصف می‌دهیم و نصف می‌گیریم حداقل کشورمان ضرر نمی‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در این شرایطی که آمریکا تمام فشارهای خود را به کار بسته و کشورهای اروپایی هم تاب مقاومت در برابر آمریکا را ندارند، تن دادن به یک معاهده یعنی اینکه ما صد درصد بدهیم و هیچ چیزی نگیریم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: از طرفی هم اشتباه دیگر این است همان‌گونه که رفع تمام مشکلات اقتصادی کشور را به برجام پیوند زدیم و با خروج آمریکا از برجام هم همه چیز به هوا رفت، امروز هم گره زدن مشکلات کشور که ریشه داخلی دارند و ربطی به مسائل خارجی ندارد، را  به پالرمو، CFT و EFT و امثالهم گره بزنیم که این نیز ضربه مهلکی به کشور است.

وی خاطرنشان کرد: اعتقاد بنده بر این است که در چنین شرایط و وضعیتی از کشور تصویب لوایحی چون FATF و CFT هم کمکی به ما نمی‌کند و همواره همین نظر را داشتیم.

«اکنون هم از نظر حقوقی و بین‌المللی هم می‌خواهم بگویم، برخی می‌گویند نباید بهانه دست دشمن بدهیم، اما باید گفت دشمن دیگر می‌خواهد با ما چه کار کند؟ دشمن فقط یک جنگ به راه ننداخته است که آن هم ممکن است راه بیندازد. بنابراین با توجه به شرایطی که اینها حتی جلوی دارو و بسیاری از موارد ما را می‌گیرند و در شرایطی که آمریکا می‌خواست به ما امتیاز دهد و نهایتا آن را اجرای برجام تلقی کند، ماهیتا «نفت در برابر غذاست»؛ این آخرین خدمت و محبتی است که آنها به ما می‌کنند!»

عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در خاتمه گفت: بنده به عنوان یک حقوق‌دان خارج از مسائل سیاسی معتقدم که در شرایط فعلی پیوستن و تصویب کردن لوایحی چون FATF و CFT کمک چندانی به ما نخواهد کرد.