فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در رزمایش بزرگ ولایت ۹۷ که از فردا (سوم اسفند) کلید میخورد، پرتاب موشک از زیر سطح برای نخستین بار اجرا میشود
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: رزمایش بزرگ ولایت ۹۷ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از فردا (جمعه) به مدت سه روز در منطقهای به وسعت دو میلیون کیلومتر مربع در محدوده آبهای تنگه هرمز، سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه شمالی در شمال این اقیانوس برگزار میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش این رزمایش را چهار مرحلهای عنوان کرد و گفت: در مرحله نخست رزمایش عمده یگانهای شناور سطحی، زیردریایی ها، پروازی و همه تجهیزات و تسلیحاتی که برای کسب آمادگی به منظور گسترش در فاز دوم نیاز است، رژه دریایی را اجرا میکنند.
دریادار خانزادی ادامه داد: در گام دوم به منظور تمرین جنگ دریایی واقعی به شکل آبی و نارنجی اجرا میشود و بخشی از تجهیزات در گروه نیروی آبی از مناطق دریایی تحت حاکمیت به صورت تمرینی دفاع میکنند.
وی با بیان اینکه بخشی از نیروها به عنوان دشمن فرضی دست به عملیات میزنند، گفت: بخش قابل توجهی از این تمرین به عملیات تاخت آب خاکی برای باز پس گیری سواحلی که احتمالا مورد اشغال قرار گرفته و عملیات ضد آب و خاکی برای ممانعت از نفوذ هرگونه تهدید به سواحل جمهوری اسلامی ایران، اختصاص یافته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهارداشت: مرحله بعدی نمایش قدرت است که در این مرحله همه تجهیزات شناورهای سطحی شامل ناو ها، ناوشکن ها، زیردریایی ها، بالگردهای ضد زیردریایی، بالگردهای ضد سطحی و همینطور هواپیماهای گشت شناسایی پرتاب انواع موشک ها، اژدرها و همینطور سلاحهای سبک و سنگین را تمرین میکنند.
دریادار خانزادی اعلام کرد: در این رزمایش برای نخستین بار پرتاب موشک از زیر سطح اجرا میشود و پهپادها گشت شناسایی و بمباران اهداف از آسمان را تمرین میکنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش هدف از رزمایش ولایت ۹۷ را تمرین طرحهای نیروی دریایی، ارزیابی تجهیزات، پرتابها سلاحها و نیروی انسانی برای کسب آمادگی در یک رزم واقعی اعلام کرد.
به گفته دریادار خانزادی همزمان تمریناتی نیز در زمینه جنگ الکترونیکی و جمع آوری دادههای الکترونیکی از ساحل و دریا عملیاتی میشوند.
وی با اشاره به حضور ناوشکن سهند در این رزمایش گفت: نشست و برخاست بالگردهای ضد زیردریایی و ضد سطحی و پرواز هواپیماهای هدایت پذیر از عرشه ناوشکن سهند نیز در این رزمایش اجرا میشود.
ناوشکن سهند آذر ماه امسال به عنوان پیشرفتهترین ناوشکن غرب آسیا، در بندرعباس به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پیوست.
به گفته فرماندهان نیروی دریایی ارتش، سازه اصلی و رو سازه سهند با ساختاری متفاوت نسبت به جماران با قابلیت رادار گریزی در بلوکهای مجزا طراحی و ساخته شده است.
این ناوشکن چهار موتوره قادر به ۱۵۰ روز دریانوردی به همراه شناور پشتیبان در اقیانوسهای دور دست و آبهای متلاطم است.
بروز رسانی پرتابگرهای اژدرها، انواع توپهای ضد هوایی و ضد سطحی، سامانههای موشکی سطح به سطح و سطح به هوا، سامانه دفاعی نقطه ای، سامانه ضد زیردریایی، قابلیت رادار گریزی، افزایش برد عملیاتی، قابلیت مانور پذیری بالا و سامانههای الکترونیکی از جمله دیگر ویژگیهای ناوشکن سهند است.