ماجرای شایعه استعفای ظریف چیست؟

گروه سیاسی- چندی پیش شایعات زیادی درباره استعفای محمد جواد ظریف از وزارت خارجه منتشر شده است.

به گزارش افکارنیوز، سید محمود واعظی در توئیتی نوشت که خبر استعفای محمدجواد ظریف و خروج ایران از توافق برجام که به طور هم زمان منتشر شده اند، هر دو دروغ و مشتمل بر اهدافی مغرضانه و ضد منافع ملی هستند.

وی در این توئیت خود افزود: لازم است رسانه ها نسبت به نشر اخبار مشکوک این چنینی هوشیار و محتاط بوده و خدای نکرده تریبون و بلندگوی دشمنان داخلی و خارجی ملت نشوند.

​پیشتر علیرضا معزی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت نیز با انتشار توئیتی به شایعه خروج ایران از برجام و استعفای ظریف واکنش نشان داد.

وی در این توئیت خود نوشت: جریانی مشکوک در یک طراحی پیچیده، چند روز است برشایعه خروج ایران از برجام و استعفای ظریف، آن هم در خلال سفر پر ثمر او به هند می دمد. 

معزی تصریح کرد: همراهی با این نوع اخبار دقیقا بازی در زمین دونالد ترامپ است که هدف اولش از تحریم ها، نه فقط معاش و اقتصاد کشور بلکه به چالش کشیدن امید به آینده و آرامش مردم است.

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به شایعات درباره استعفای ظریف گفت: نام و نشانی از منبع شایعات درباره استعفای ظریف ندارم. مشخص است جنگی روانی علیه ایران آغاز شده و هدف تضعیف ایران است. این وضعیت نیازمند هوشیاری بیشتری در فضای رسانه‌ای و‌ مجازی است. چنین خبری دروغ است و ظریف همان هنگام که در هند بود، این بحث مجددا توسط کسانی منتشر و تکذیب شد، اما نهایتا هدف کینه‌توزان برخورد با شخصیت‌های ملی است. در انتهای هفته گذشته شاهد تعدادی از این شایعات بودیم که این تحلیل را به ما می‌داد که حتی برخی از سوداگران اقتصادی با انتشار این شایعات به دنبال اثرگذاری بر اقتصاد کشور در کنار اقدامات ضدایرانی آمریکا علیه وضعیت اقتصادی و‌ معیشت‌ کشور‌ بودند.


حشمت الله فلاحت پیشه نیز در خصوص مطرح شدن موضوع استعفای ظریف و خروج ایران از برجام، اظهار داشت: مباحثی که اخیرا پیرامون خروج ایران از برجام، استعفای ظریف وزیر امورخارجه و مواردی از این نوع مطرح شده بیشتر در فضای رسانه‌ای به آن دامن زده شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: واقعیت این است که راهبرد جمهوری اسلامی ایران در قبال برجام، یک راهبرد مشخص است و تحت تاثیر چنین اخباری قرار نمی‌گیرد و دچار نوسان نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ایران برجام را پذیرفت اما بعد از روی کار آمدن ترامپ، برجام دچار تزلزل شد، افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران از زمان پذیرش برجام تاکنون تداوم ارتباط با جامعه بین المللی و تلاش برای انزوای آمریکا در موضوع برجام بوده است.

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این شرایط ایران تغییری را در راهبرد خود در قبال برجام ایجاد نکرده است، ادامه داد: البته این به معنای ثابت ماندن راهبرد برجام از سوی ایران نیست و امکان دارد در کشور تصمیم دیگری پیرامون برجام اتخاذ شود.

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیم ایران در قبال برجام یک تصمیم راهبردی است، گفت: اینکه افراد به طور طبیعی با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند، طبیعی است.

وی افزود: راهبرد کلان ایران این است که در فضای برجام ایران با جامعه بین‌المللی همکاری کند؛ معتقدیم افراط گرایی رو به پایان است و تلاش آمریکایی‌ها برای حفظ شرایط تحریمی کاملا هزینه آور بوده و بخشی از بحران‌های آمریکا ناشی از این موضوع است.

فلاحت پیشه اظهار داشت: نباید موضوع برجام را به سایر تحولات و اخباری که شکل می‌‎گیرد، ربط دهیم.

نشانه‌ای از استعفای ظریف مشاهده نشده و وزیر خارجه با قدرت به کار خود ادامه می‌دهد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در آخرین جلسه کمیسیون با آقای ظریف، هیچ گونه نشانه‌ای از استعفا را نزد ایشان ندیدم و با قدرت، کار خود را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه موضوع استعفای آقای ظریف را از زمانی که مطرح شده، پیگیری کردیم اما نشانه‌ای از این موضوع دیده نشده است، افزود: در وزارت خارجه کاری در حال انجام است که در 3 سال اخیر نیز مدنظر کمیسیون امنیت ملی مجلس بوده و در اجلاسیه سوم نیز برنامه همکاری با وزارت خارجه داشته‌ایم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استفاده از فرصت‌های دنیای بدون آمریکا در دستور کار وزارت خارجه قرار گرفته و این کار انجام می‌شود، گفت: سفر وزیر خارجه به عراق و دیگر کشورهای منطقه نشان می‌‎دهد که وزارتخارجه در این زمینه خوب کار می‌کند و انتشار چنین اخباری برای ایجاد نوسان در سیاست خارجی کشور است.