حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد خطیب نماز جمعه این هفته تهران گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت که دنیای استکبار را در حیرت فروبرده و آنها را در حالت انفعالی قرار داده است، دستاورد عمل صالح است.
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی اقتصاد هدف نیست و ابزاری برای تعالی و تکامل انسان است، ادامه داد: برای تعالی و استحکام جامعه انسانی به اقتصاد توجه ویژه ای داشته باشیم.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: اقتصاد نباید بر مصرف حداکثری و برپایه نفت باشد بلکه باید بر پایه علم، دانش و مدیریت صحیح مصرف باشد که در آستانه بررسی بودجه سال 98 در مجلس نیز باید به این نکات توجه داشته باشیم.
ابوترابیفرد با اشاره به تقدیم بودجه سال 98 کل کشور از سوی دولت به مجلس، گفت: نمایندگان در حال بررسی لایحه بودجه سال آینده هستند، لایحه بودجه تبیین کننده نقشه راه یک کشور در طول یک سال است. برخی از تحلیل گران می گویند نقشه راه را به ما بگویید تا ما تحلیل خود را از حوزه های گوناگون کشور اعم از سیاسی،اقتصادی و فرهنگی را ارائه دهیم و این نشان میدهد نقش بودجه تعیین کننده است.
وی ادامه داد: ارزیابی صاحب نظران و مرکز پژوهش های مجلس از بودجه سال 98 این است که تفاوت معنی داری بین لایحه بودجه 98 با سالهای گذشته غیراز افزایش ارقام متناسب با تورم دیده نمیشود و ما نیازمند تحول در بودجه هستیم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه اقدامات شفافسازی در بودجه سال 98 شکل گرفته است، عنوان کرد: قدمهای کوتاهی برای کاهش برخی هزینهها برداشته شده اما این اقدام متناسب با تحول و تغییرات در کشور و حرکت به سمت بودجه مبتنی بر عملکرد نیست.
ابوترابیفرد تصریح کرد: در بحث بودجهنویسی سخت نیازمند تحول هستیم و باید در کوتاه مدت نگاهها به بودجهنویسی تغییر کند.
وی با تاکید براینکه در سهحوزه سیاستمالی،پولی و بانکی نیازمند تغییرات اساسی هستیم، اظهار داشت: اگر سیاستهای مالی اصلاح نشود، بنا به دلایلی در سالهای آینده دچار مشکل جدی خواهیم شد و اگر سیاست پولی اصلاح نشود، تورم در سالهای آینده درست نخواهد شد واگر نظام بانکی کشور اصلاح نشود رشد نقدینگی در سالهای آینده برای کشور چالش های اقتصادی خلق خواهد کرد.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه باید شاهد تغییر در ساختار مالیاتی کشور باشیم، ادامه داد: امروز به اذعان صاحبنظران 40 تا 50 درصد فرار مالیاتی داریم، این یعنی اینکه 40 تا 50 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم، این عدد بسیار درشتی است، اصلاح نظام مالیاتی به معنای افزایش نرخ نیست. جامعه در راه رشد و رکود باید پرداخت مالیاتی داشته باشد، امروز در تعریف حکمرانی خوب، یکی از شاخصها نظام مالیاتی فراگیر است که ما با آن فاصله زیادی داریم.
ابوترابی با تاکید براینکه باید از مالیات دهندگان بر اساس سودی که به دست میآورند مالیات دریافت کرد، افزود:اگر این اتفاق رخ ندهد توان رقابت از بین میرود و فساد اقتصادی تولید میشود باید پایههای مالیاتی افزایش پیدا کنند، کشورهای که خود را از تورم نجات دادهاند به این موضو توجه ویژهای داشتهاند.
وی با اعلام اینکه در برخی مواقع از بسیاری از حوزهها مالیات دریافت نمیشود، اضافه کرد:افرادی که قوه قضائیه دستگیر کرده است فرار مالیاتی داشتهاند و یک ریال هم مالیات پرداخت نکردهاند. دستگاههای مالیاتی برای دریافت مالیات نیازمند اطلاعات هستند که دستگاههای مختلف باید این اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهند.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه اصلاح نظام مالیاتی باید دستور کار اول کشور باشد، عنوان کرد: نمایندگان مجلس نیز باید به این موضوع بپردازند چون فرار مالیاتی خیانت به کشور و ظلم به افرادی است که مالیات پرداخت میکنند.
ابوترابیفرد گفت: نمیتوان بدون کاهش هزینهها، قدمی برداشت، امروز در کشور باید هزینه ها را مدیریت کنیم از این رو افزایش حقوقها باید متناسب با منابع واقعی بودجه تامین شود. افزایش حقوقها با دستاندازی به منابع بانک مرکزی و بانکها یعنی کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم که این خیانت به ملت ایران است.اینکه ما به پیام بدهیم 10تا 20 دصد افزایش حقوق داشتهایم و سپس تورم 40 درصدی درست شود این کار مناسب نیست.
وی با انتقاد از ضابطه تخصیص بودجه در برخی نهادها اظهار داشت: ما باید در جهت کاهش هزینهها حرکت کنیم، مدیران شما دغدغه خانواده و فرزندان خود را دارید، فرزندان و خانواده شما در صورتی میتوانند آینده خوبی داشته باشند که هزینههای کشور مدیریت شود.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد:باکاهش هزینههای دولت نمیتوانیم شاهد کاهش تورم باشیم،باید درآمدهای مالیاتی مشروع را افزایش دهیم تا بدهیهای دولت کاهش پیدا کند.
ابوترابی با اشاره به پیشبینی فروش 50 هزار میلیارد تومان فروش اسناد خزانه در سال جاری، اضافه کرد:این مقدار اگر در جای مناسب خود هزینه شود برای اقتصاد کشور مفید است،باید متناسب با تولید ناخالص ملی استقراض صورت گیرد،متاسفانه حدود 33 هزار میلیارد تومان بابت پرداخت سررسید اصل سود بدهیها در سال 98 باید پرداخت شود.باید فاصله استقراض با تولید ناخالص ملی را به زیر 40 درصد برسانیم.
وی استقلال بانک مرکزی را یکی از مطالبات امروز رهبر انقلاب و نمازگزاران و مردم کشور دانست و افزود:افزایش نظارت سیستمی بانک مرکزی امروز ضرورت اصلی و کلیدی در نظام و انقلاب است.