ظریف: ایران و هند به دنبال رهایی از اقدامات غیرقانونی آمریکا هستند

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در هند به سر می‌برد در گفت‌و‌گو با شبکه ان دیتیوی، در خصوص آینده افغانستان و گروه طالبان می‌گوید: «فکر می‌کنم که بدون اینکه طالبان هیچ نقشی داشته باشند، آینده افغانستان ممکن نیست. اما ما باور داریم که طالبان در افغانستان نقشی مسلط نداشته و نباید داشته باشد. البته در نهایت، این تصمیمی است که افغان‌ها باید بگیرند.»

ظریف همچنین در خصوص نقش پاکستان در افغانستان گفت: «ما بر این باور هستیم که موضع پاکستان در خصوص افغانستان تحول یافته و باور داریم که پاکستان هم‌اکنون تلاش دارد تا در پیشبرد روند صلح در افغانستان نقش مثبتی ایفا کند. من درک می‌کنم که پاکستانی‌ها هم مایل نیستند شاهد افغانستانی باشند که تحت سلطه گروه‌های تروریستی باشد ... اما این مسئله برای پاکستان یک تهدید موجودیتی است. افراطی‌گرایی در پاکستان و افغانستان یک تهدید موجودیتی برای پاکستان است.»

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه افزود که حضور نیروهای آمریکایی «هیچ کمکی به امنیت و ثبات افغانستان نکرده است.»

ظریف همچنین گفت: «ما نمی‌توانیم اسیر گذشته باشیم. ما در دهه 90 میلادی با پاکستان موافق نبودیم، زمانی که آن‌ها طالبان را ایجاد کرده و یا به شکل‌گیری آن کمک کردند. ما اولین کسانی بودیم که قربانیانی را بر اثر اقدامات طالبان داشتیم - 11 تن از همکاران من توسط طالبان به قتل رسیدند، اما ما نمی‌توانیم اسیر گذشته باشیم. ما باید برای آینده بهتر فعالیت کنیم و ایران آماده همکاری با پاکستان برای تحقق آن‌چیزی هستیم که رهبران پاکستان به ما می‌گویند، اینکه آن‌ها باور دارند مبارزه با گروه‌های افراطی در راستای منافع ملی آن‌ها است و ما باور داریم که از نظر تحلیلی چنین مسئله‌ای مصداق دارد.»

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص تحریم‌های آمریکا و اثرش بر صادرات نفت ایران به هند گفت: «ما قادر بوده‌ایم حتی با شرایط بدتری روبه‌رو شویم و من مطمئنم که ایران و هند - خصوصا بخش‌های خصوصی ما - می‌توانند امکانی را برای رهایی از این اقدامات غیرقانونی بیابند. اجازه دهید به یاد آوریم که این اقدامات غیرقانونی هستند. ما در تلاش برای فرار از قانون نیستیم؛ ما تلاش داریم از غیرقانونیت رها شویم، ما تلاش داریم از قلدرمآبی رها شویم.»

 

محمد جواد ظریف، روز دوشنبه در رأس هیئتی اقتصادی و سیاسی به دهلی‌نو وارد شد و طی روزهای اخیر با وزرای حمل‌و‌نقل، وزیر مشاور در امور خارجه و وزیر خارجه هند دیدار و گفتگو کرد. ظریف همچنین با وزیر خارجه اسپانیا و نخست‌وزیر پیشین ایتالیا که در هند به سر می‌برند گفتگو و درباره روابط و مسائل دوجانبه و مسئله برجام رایزنی و گفتگو کرد.