حشمتالله فلاحتپیشه در توضیح بازدید هیاتی از کمیسیون امنیت ملی از چابهار، اظهار کرد: بخشی از بازدیدهای ما مربوط به بررسی حادثه تروریستی چابهار بود، اتفاقی که پشت آن راهبرد تخریبی سیاسی قرار داشت.
وی توضیح داد: چابهار؛ منطقهای که جمهوری اسلامی ایران روی توسعه آن حساب ویژهای کرده و حتی در قانون برنامه ششم توسعه بر آن تاکید شده که چابهار منطقه ویژهای شود. در مسائل تحریمی هم آمریکا در بازی سیاسی چابهار را از حوزه تحریم خارج کرده است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدام تروریستی در چابهار با هدف ناامن نشان دادن این منطقه صورت گرفت، ادامه داد: روند توسعه فعلی این منطقه بر اساس روال خود پیش میرود و مسئولان فعالیت خود را ادامه میدهند.
فلاحتپیشه با بیان اینکه در این بازدید کل مرزهای آبی چابهار را با دو دید بررسی وضعیت امنیتی و خلاءهای آن بازدید خواهیم کرد، اظهار کرد: در شرایطی مرزهای آبی را مورد بازدید قرار میدهیم که بودجه پیشنهادی سال آینده دولت برای مرزها یک پنجم بودجه مورد نظر کمیسیون است. اعتقاد ما بر این بود که بودجه برای امنیت مرزها باید پنج برابر شود.
وی ادامه داد: اعتقاد ما این است که چابهار یک نقطه استراتژیک و راهبردی برای توسعه کشور است، لذا دو وظیفه اصلی چابهار رقابت با مناطق و بنادر شرقی در دریای عمان و رفع خلاء ترانزیت و تجارت ایران در کشورهای جنوبی خلیج فارس است. با این وسعت برنامه طراحی شده برای چابهار، زیرساختهای زیادی باید شکل گیرد که در حال حاضر محدود است.
فلاحتپیشه با بیان اینکه باید مشکلات چابهار را در قالبهای مختلف رفع و در کنار آن زمینهی توسعهای را فراهم کرد، گفت: بخشی از حرکت در این راه در قالب تقسیمات کشوری است که کمیسیون تلاشهای لازم را خواهد داشت. بخش دیگر مربوط به اختلافات بین دستگاههای امنیتی همچون پدافند غیرعامل است که سعی میکنیم با دید توسعهمحور کمک کنیم که رفع اختلاف صورت گیرد که مانعی برای توسعه این مناطق به وجود نیاید.
به گفته رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بخشی از کار در قالب فقرزدایی است، فقرزدایی جزئی از امنیت در کشور است. به عنوان مثال سرانه ورزشی در مناطقی همچون چابهار جزو سرانههای بسیار پایین در کشور است. در این باره نوعی کمکاری دیده میشود که ما با دید امنیت ملی و سیاست خارجه خود این مسائل را به وزرای مربوطه منتقل میکنیم.
فلاحتپیشه تاکید کرد: اثر فقر در زمینههای آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، درمانی و غیره کمتر از اثری که بر حوزه امنیت میگذارد، نیست.
وی در پایان گفت که در این دیدار گزارشی از مسئولان شورای تامین منطقه درباره آخرین پیگیریهای مربوط به حادثه تروریستی چابهار میگیریم البته بخش اعظمی از تروریستها شناسایی و دستگیر شده و به مجازات میرسند. پیگیریهای لازم برای شناسایی سایر عوامل در آینده خواهد شد.