گروه سیاسی- قالیباف از تعلل مدیریت شهری در تکمیل پروژه های شهری انتقاد کرد و گفت: «فکر نکن اگر همسایهات بلنگد، تو بهتر راه میروی» قالیباف بد بوده، ناتوان بوده، شما توانا باش، با تخریب قالیباف که مشکلی از مردم حل نمیشود، چرا پروژه هایی که 95 درصد انجام شده بود هنوز افتتاح نشده است؟
به گزارش افکارنیوز، همه آنچه اصلاح طلبان برای پنهان کردن ناکارآمدی خود به مردم نگفتند و در بوق های رسانه ای خود فریاد زدند اما نتوانست مدت زیادی دوام بیاورد. یک سال و نیم از انتخاب شورای پنجم و استقرار شهرداری هزار مدیر پایتخت می گذرد، قریب به 7 سال از استقرار دولتی که خود را دارنده تدبیر می دانست می گذرد اما نه برجامی به فرجام رسید و نه گرهی از هزاران گره این مردم باز نشد. به قول محمدباقر قالیباف رقیب انتخاباتی اطلاح طلبان "درختی که در 4 سال میوه ندهد پس از آن هم ثمر نخواهد داد". اصلاح طلبان و حامیان دولت آنقدر در خواب غفلت و بازی های انتخاباتی و سیاسی غرق شدند که فراموش کردند کاری هم برای انجام دادن وجود دارد. هر کجا مردم صدای اعتراضان بلند شد و به خیابان آمدند این نارضایتی ها را به نظام نسبت دادند و به زعم خود از بار وظایف شان شانه خالی کردند. روز دانشجو فرصتی شد تا فعالان و چهره های سیاسی در برابر چشم حقیقت جوی جوانان دانشجو حاصر شوند، به سوالات پاسخ دهند و مطالبات بر زمین مانده ان ها را فریاد بزنند. محمد باقر قالیباف یکی از شخصیت هایی است که در دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداخت. این سخنرانی اما نکاتی داشت که لازم است به آن توجه شود از جمله بی توجهی دولتمردان به راهکارها و توصیه های کارشناسان اقتصادی برای برون رفت از بحران پیش رو، ابهام در تعیین تکلیف پروژه های در آستانه افتتاح شهرداری پس از یک سال از استقرار شورا و مدیریت جدید شهری، بدهی های شهرداری از دولت، اتهام زنی به شهرداری سابق برای پنهان کردن ناکارآمدی ها و ضعف شهرداری در اجرای برنامه های فرهنگی در سطح پایتخت.
اقتصاد بیمار و دولت پیر و خسته
قالیباف راه حل مشکلات اقتصادی را اتکا به مردم و جوانان دانست موضوعی که در دولت تدبیر و امید چندان به آن توجهی نمی شود. او با بیان اینکه "مشکل آن جایی است که ذهنها و چشمهای بعضی از مسئولان بهجای تمرکز بر این فرصتها و داشتهها، به بیرون از مرزها خیره است" گفت: چالش اقتصادی این کشور از یک طرف ریشه در ضعف مدیریت و ضعف ساختار و نحوه سازماندهی و نهادسازی در کشور دارد و از سوی دیگر بهدلیل قدرتدوستی و تلاش برای ماندن در قدرت به هر قیمتی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام راه برون رفت از وضع کنونی را شایستهگزینی، توجه به موضوعات اصلی و دغدغه مردم، وقتگذاری، در میدان بودن، با مردم مستقیم سخن گفتن بهجای مذاکره با بیگانگان عنوان کرد و افزود: بزرگ شدن بدنه دولت، پرهزینه بودن، کسری بودجه عمومی دولت، استفاده نکردن از ابزار روز و بزرگ شدن اقتصاد دولتی، خصولتیسازی و خاصهسازی باعث بهوجود آمدن این چالش اقتصادی شده است.
بی توجهی دولتمردان به پیشنهادات و نصایح دلسوزان
او در ادامه به نامه راهکارهای اقتصادی خود به دولت اشاره کرد و ادامه داد: در آن نامه درباره مشکل نقدینگی و تبعات آن و راهکارهای حل مسئله توضیح دادم، این پیشنهاد نتیجه تجربه بنده و حاصل نظرات علمی و تخصصی شما دانشجویان و استادان در دانشگاههای مختلف بود و پس از دو ماه کار فشرده کارشناسی بهدست آمده بود. بخشی از راهکارهای مندرج در نامه نیز درباره نقدینگی و حل مشکل رشد نقدینگی و اصلاح سیستم بانکی کشور بود که ایکاش به آن توجه میشد و لازم نبود بیش از 250هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه و به مشکل افزوده شود، متأسفانه مشکل همچنان باقی است. جالب اینجاست که برخی مسئولان نهتنها مشکل را بهصورت ریشهای حل نمیکنند، بلکه آن را سیاسی هم میکنند و طوری وانمود میکنند که انگار رقیب سیاسی آنها نمیخواهد مشکل مردم حل شود، این همان اشباع ناکارآمدی است.
شهرداری ناکارآمد در امتداد دولت بهانه گیر
این اما همه بی توجهی اصلاح طلبان و دولتمردان و حامیان ان ها به پیشنهادات دلسوزانه کارشناسان نیست، در مجموعه مدیریت شهری هم پروژه هایی را یک سال و نیم پیش تحویل گرفته اند بر زمین مانده و از سرانجام آن ها هیچ خبری نیست. به گفته محمد باقر قالیباف، "وقتی ادامه این تفکر ناکارآمد از دولت به شهرداری میرود و مستقر میشود، بهجای کار کردن و بار برداشتن، دنبال این است که ثابت کند قالیباف کار نکرده است، ضربالمثلی هست که میگوید «فکر نکن اگر همسایهات بلنگد، تو بهتر راه میروی» قالیباف بد بوده، ناتوان بوده، شما توانا باش، با تخریب قالیباف که مشکلی از مردم حل نمیشود. آمدید گفتید خط 7 متروی تهران ناامن است و تعطیلش کردید، در حالی که اصلاً نمیدانستید خط 7 از کجا به کجاست و در برنامه تلویزیونی وقتی مجری پرسید، اشتباه گفتید، حالا نهتنها آن بخش از خط تعطیلشده را بهموقع برای استفاده در دسترس مردم قرار ندادید، بلکه ادامه این خط هم که بیش از 95درصد آن انجام شده بود، تمام نکردید، خب، چرا آن 5 درصد باقیمانده را انجام نمیدهید؟"
او در این سخنرانی خود پاسخ به دروغ ها و فرافکنی ها را در اولویت قرار داد و این بار مساله بدهی های دولت به شهرداری را مورد توجه قرار داد، بدهی هایی که طی یک سال و نیم گذشته نجفی شهردار مستعفی حتی تلاش در کتمان آن داشت. قالیباف در این باره تصریح کرد: 14هزار میلیارد تومان بدهی دولت به شهرداری را خود شورای پنجمیها هم قبول دارند. جدای از این 14هزار میلیارد، یک میلیارد دلار مصوبه مجلس برای پرداخت به شهرداری تهران بود که دولت عمل نکرد که با دلار 4200 تومان میشود، 4200 میلیارد تومان، این یعنی بالغ بر 18هزار میلیارد تومان طلب شهرداری از دولت و تازه این غیر از داراییها و سرمایهای است که در گزارش تحویل و تحول شهر تهران که تحویل شورای چهارم و پنجم شد، ذکر شده است و بیش از 10هزار میلیارد تومان سرمایه آماده برای استفاده بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از بهانه جویی ها و انتقاد از گذشتگان به جای عمل انتقاد کرد و افزود: آمدید گفتید فلانی تخصص نداشته، شما که تخصص دارید که میگویید "باید برویم از خارج مدیر بیاوریم"، چرا بهجای اینهمه حرف برای مردم کار نمیکنید؟ خط 6 مترو، باغ پرندگان و موزه مشاهیر را که همگی در آستانه بهرهبرداری تحویلتان شده، چرا افتتاح نمیکنید؟ باغ پرندگان را چرا افتتاح نمیکنید؟ آنجا که دیگر اصلاً کاری غیر از رهاسازی پرندگان باقی نمانده بود. با قالیباف مشکل دارید، چرا پرندگان را در قفس نگه داشتهاید؟ خط 6 مترو را که بیش از 85 درصد پیشرفت داشت و باید تا پایان سال 96 تمام میشد چرا تمام نمیکنید؟ موزه مشاهیر را که افتخار این شهر است چرا افتتاح نمیکنید؟
بیراه نبود وقتی در مقابل دوربین گفت "درختی که 4 سال میوه نداده بعد از آن هم ثمر نخواهد بود" تا مادامی که مدیران و مسئولان به جای اقدام و عمل دائم زبان به بدگویی و بهانه جویی باز می کنند و چشمشن به بیرون است،حتی آب خوردن مردم را هم به بیرون از مرزها گره می زنند طبیعی است که این درخت تا سالیان سال بی ثمر خواهد ماند.