مایک پامپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده که در بروکسل به سر میبرد، در سخنانی اتهامات دولت آمریکا علیه ایران را تکرار کرد.
وزیر خارجه آمریکا در ابتدای سخنرانی در «بنیاد آلمانی مارشال» در بروکسل، به مرگ «جورج هربرت واکر بوش» (بوش پدر) اشاره کرد و به تمجید از چهل و یکمین رئیسجمهور آمریکا پرداخت.
او در این بنیاد که به نام «جورج مارشال» نامگذاری شده، درباره پیوندهای مستحکم آمریکا و اروپا در دهههای متمادی اشاره کرد. مارشال یکی از فرماندهان ارشد نظامی ارتش آمریکا در زمان جنگ جهانی دوم، وزیر دفاع سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۱ و وزیر خارجه سالهای ۱۹۴۷ تا ۱۹۴۹ بود و بانی طرح موسوم به طرح مارشال بود تا به کشورهای اروپای غربی برای بازسازی اقتصادی بعد از جنگ کمک کند.
پامپئو در بروکسل گفت: «مردانی که تمدن غربی را بعد از جنگ جهانی دوم بازسازی کردند از قبیل سلف من وزیر خارجه (جورج) مارشال میدانستند که فقط یک آمریکای قوی در هماهنگی با دوستان و متحدانمان میتوانند کشورهای مستقل را در سراسر جهان متحد کنند».
وی سپس به مواضع آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم و آنچه کمک این کشور برای بازسازی کشورهایی از قبیل کشورهای اروپایی و ژاپن تاکید کرد و همچنین گفت: «ما ناتو را تاسیس کردیم تا امنیت خودمان و متحدانمان را تضمین کنیم».
به ادعای پامپئو، آمریکا و اروپا با اتحاد در کنار هم توانستند «بزرگترین موفقیتها» را به دست آوردند.
وزیر خارجه آمریکا گفت: « ما در جنگ سرد پیروز شدیم، ما در صلح به پیروزی رسیدیم، با مواضع رئیسجمهور جورج هربرت واکر بوش ما توانستیم با هزینهای کم، آلمان را دوباره متحد کنیم. این آن نوع رهبری است که رئیسجمهور ترامپ شجاعانه به دنبال آن است».
وی سپس با اشاره به برخی ناکامیها در تحولات بینالمللی بعد از جنگ جهانی دوم به رغم در پیش گرفتن «چندجانبهگرایی» گفت: «این موضوع سبب شکست ما و همچنین برخی از شما (اروپاییها) شد، در بسیاری از اوقات، چندجانبه گرایی خودش صرفا به یک هدف تبدیل شد نه اینکه ابزاری برای رسیدن به هدف باشد، اینطور شده که انگار هر چه ما بیشتر معاهده امضا کنیم، فرض بر این است که ما امنتر خواهیم شد. آیا واقعا این موضوع صحیح است؟ سوال مرکزی آن است که آیا سیستمی که امروز وجود دارد، سیستمی موثر است و برای همه مردم جهان موثر است و کار میکند؟ »
پامپئو ادامه داد: «امروز ماموریتهای حقظ صلح سازمان ملل برای دههها ادامه پیدا کرده است اما ما را به صلح نزدیکتر نکرده است، برخی کشورها معاهده سازمان ملل در رابطه با تغییرات آب و هوایی را ابزاری برای تقسیم ثروت ارزیابی میکنند و تعصب ضد اسرائیلی هم در سازمان ملل نهادینه شده است. قدرتهای منطقهای با هم ساخت و پاخت میکنند تا کوبا و ونزوئلا عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل شوند. سازمان ملل به عنوان یک سازمانی تاسیس شد تا از کشورهای عاشق صلح استقبال کند اما من امروز سوال میکنم آیا این سازمان همچنان در حال انجام صادقانه ماموریت خود است؟»
وی سپس به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: «برگزیت اگر هیچ چیز نباشد، یک زنگ هشدار سیاسی است. آیا اتحادیه اروپا در حال اطمینان یافتن از این است که منافع کشورها و مردم عضو اتحادیه فراتر از منافع بوروکراتهای بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) باشد؟ اینها سوالاتی معتبر هستند».
وی که بامداد امروز در بروکسل با نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرده بود، مدعی شد که ایران پس از حصول توافق هستهای، به جامعه بینالمللی نپیوسته و پولهایی را که از این توافق به دست آورده بود به تروریستها و دیکتاتورها اختصاص داده است.
وزیر امور خارجه آمریکا ایران را متهم کرد که تعدادی گروگان آمریکایی در اختیار دارد و به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد بیاعتنایی کرده است.
از جمله دیگر ادعاهای وزیر امور خارجه دولت ترامپ این بود که ایران به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص برنامه هستهای خود دروغ گفته و از تحریمهای سازمان ملل گریخته است.
پامپئو در ادامه ادعای اخیر خود در خصوص آزمایش یک موشک بالستیک توسط ایران را تکرار کرد و آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل خواند.
وی به شکایت ایران از آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری نیز اشاره کرد و شکایت ایران را بیپایه و اساس خواند.
وزیر خارجه آمریکا در خصوص روسیه نیز مدعی شد که مسکو ارزشهای غربی مربوط به همکاری بینالمللی و آزادی را نپذیرفته و به دو کشور مستقل گرجستان و اوکراین حمله کرده است. وی همچنین روسیه را بار دیگر به استفاده از مواد سمی برای قتل اسکریپال، جاسوس دو جانبه روس متهم کرد و مدعی شد که مسکو برای سالهای پیمان منع موشکهای میانبرد (INF) را نقض میکرده است.