وزیر خارجه آمریکا، روابط واشنگتن با ریاض را «حیاتی» خواند و عربستان سعودی را یک نیروی مهم برای ثبات منطقه دانسته است.
«مایک پامپئو» در «وال استریت ژورنال» بامداد امروز چهارشنبه یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «مشارکت آمریکا-(عربستان) سعودی، حیاتی است».
وزیر خارجه آمریکا نوشت: «تلاش دولت ترامپ برای بازسازی مشارکت آمریکا- عربستان سعودی در سالنهای واشنگتن طرفدار ندارد، جایی که سیاستمداران هر دو حزب برای مدتهی طولانی از کارنامه حقوق بشری پادشاهی (عربستان سعودی) برای درخواستشان برای کاستن از میزان ائتلاف (واشنگتن با ریاض) استفاده کردهاند. قتل جمال خاشقچی تبعه سعودی در ماه اکتبر در ترکیه، سبب تشدید فریادها در کنگره آمریکا شده است و رسانهها هم بر این اوضاع دامن میزنند اما کاستن از پیوندهای آمریکا- سعودی اشتباهی بزرگ برای امنیت ملی آمریکا و همچنین متحدانمان خواهد بود».
وی ادامه داد: «پادشاهی (عربستان سعودی) نیروی قدرتمند برای ثبات در خاورمیانه است. عربستان سعودی در حال کار برای حفظ دموکراسی شکننده عراق و حفظ ارتباط بغداد با منافع غرب است و نه اینکه با منافع ایران مرتبط باشد. ریاض با همکاری با کشورهای میزبان مهاجران، در حال کمک برای مدیریت سیل مهاجران متواری از جنگ داخلی سوریه است و از نزدیک در حال همکای با مصر و استقرار روابط مستحکمتر با اسرائیل است. عربستان سعودی همچنین، میلیونها دلار به تلاش به رهبری آمریکا برای جنگ با داعش و دیگر سازمانهای تروریستی کمک کرده است. تولید نفت سعودی و ثبات اقتصادی، برای ثبات منطقه و امنیت انرژی جهانی مولفههایی کلیدی هستند».
پامپئو مدعی شد: «آیا این تصادفی است که کسانی که در حال استفاده از قتل خاشقچی به عنوان چماق علیه سیاست رئیسجمهور ترامپ در قبال عربستان سعودی استفاده میکنند، همانهایی هستند که از اقدامات باراک اوباما برای ایجاد روابط حسنه با ایران حمایت کردند؟ رژیمی که هزاران نفر را در سطح جهان شامل صدها آمریکایی را کشته و با مردم خودش با وحشیگری رفتار میکند. وقتی آقای اوباما به رژیم ایران پالتهای چوبی حاوی پول نقد داد تا آنها با این پولها کارشان به عنوان بزرگترین حامی دولتی تروریست در جهان را انجام دهند، این سر و صداکنندگان و نمادهای حقوق بشری کجا بودند؟»
پامپئو همچنین ادعا کرد: «عربستان سعودی مانند آمریکا و برخلاف نظر بسیاری از این منتقدان، تهدید بسیار بزرگ جمهوری اسلامی ایران برای جهان را درک میکند. ایران امروز به تعبیر هنری کیسینجر یک کشور نیست بلکه یک نهضت است و اهداف آن صدور انقلاب اسلامی از تهران به دمشق، نابودی اسرائیل و منکوب کردن هر کسی است که با آن مخالفت میکند و این موضوع از مردم ایران شروع شد. یک ایران جسور شده، سبب کشتار و تخریب بیشتر در خاورمیانه، زدن جرقه مسابقه منطقهای سلاح اتمی، تهدید مسیرهای تجارت و تحریک تروریسم در جهان خواهد شد».
وزیر خارجه دولت «دونالد ترامپ» ادامه داد: «یکی از اقدامات اولیه محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد سعودی، تلاش برای خشکاندن ریشه نفوذ ثبات زدای ایران در یمن بود، جایی که در آن شورشیان حوثی مورد حمایت تهران در سال 2015 قدرت را غصب کردند. تهران در حال ایجاد موجودیتی شبیه به حزبالله در شبه جزیره عربستان است، گروهی ستیزه جو با قدرتی سیاسی که میتواند مراکز جمعیتی سعودی را به گروگان بگیرد همانطور که موشکهای حزبالله در جنوب لبنان تهدیدی برای اسرائیل هستند».
پامپئو مدعی شد: «حوثیها سرزمین سعودی را اشغال کردند، یک بندر مهم را گرفته و با کمک ایران برنامه موشک بالستیک خودشان را تقویت کردند تا بتوانند به فرودگاه بینالمللی ریاض شلیک کنند، فرودگاهی که دهها هزار آمریکایی از آن برای سفر استفاده میکنند. در این بین، تهران از خودش هیچ منفعت واقعی در حصول به راهحل دیپلماتیک برای جنگ یمن نشان نداده است».