«محمد فیصل» روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود با رسانه ها در وزارت خارجه این کشور، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا با موضوع واکنش دولت پاکستان به تحریم های آمریکا علیه ایران، گفت:ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه در طول تاریخ از روابط نزدیک و برادرانه برخوردار بوده اند، مردم این دو کشور تاریخ و فرهنگ مشترک داشته اند و روابط ملت دو کشور نیز بسیار خوب بوده است.
وی در خصوص اقدامات پاکستان در خصوص موضوع هسته ای ایران گفت: دولت پاکستان از برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام (JCPOA) حمایت کرد و پس از تحریم های جدید آمریکا علیه ایران نیز، پاکستان این وضعیت را پیگیری کرده و روابط دوجانبه ایران و پاکستان با وجود تحریم ها گسترش می یابد.
وی اضافه کرد:هشت کشور اصلی وارد کننده نفت ایران از جمله هند از تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه ایران معاف شده اند، اگرچه میزان واردات نفت پاکستان از ایران در حال حاضر بسیار محدود است.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان تصریح کرد:صادرات پاکستان به ایران عمدتا شامل اقلام غذایی، پارچه و غیره است که این موارد شامل تحریم های آمریکا نیست.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا هجدهم اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماه های اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام می کند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جائی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند.
مقامات ایران هم اعلام کرده اند ؛ تحریم های جدید آمریکا بیشتر یک موضوع کاملا تبلیغی و روانی است بطوری که عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی نیز با اشاره به عقب نشینی دولت آمریکا از ادعای خود برای به صفررساندن فروش نفت ایران، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا هر کاری که می خواست، انجام داد و بعد از چهارم نوامبر (13 آبان ماه) اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
*** پیگیری مرزبانان ربوده شده ایرانی
«محمد فیصل» در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار ایرنا با موضوع پیگیری آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده ایرانی در مرز میرجاوه، اقدامات دولت پاکستان در این خصوص و همکاری دو طرف نیز گفت:پاکستان با مقامات ایرانی در آزادی مرزبانان ربوده شده همکاری نزدیک دارد.
*** خروج «آسیه بی بی» از پاکستان صحت ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به پرسش های رسانه ها در خصوص آزادی «آسیه بی بی» زن مسیحی پاکستانی که شب گذشته از زندان مولتان آزاد شد، نیز گفت:وی هنوز در پاکستان و در مکانی امن قرار دارد و اخبار منتشر شده در خصوص خروج وی از کشور صحت ندارد.
به گزارش ایرنا «آسیه بی بی» زن پاکستانی مسیحی که اخیرا صدور حکم برائت و لغو اعدام وی ازسوی دادگاه عالی پاکستان به اعتراضات گسترده احزاب مذهبی منجر شد، شامگاه چهارشنبه - دیشب - از زندان شهر «مولتان» پاکستان آزاد شد.
پس از صدور حکم برائت «آسیه بی بی» شهروند مسیحی پاکستانی ازسوی دادگاه عالی این کشور، صدها هزار نفر از اعضای احزاب مذهبی پاکستان، با تجمع در شهرهای مختلف این کشور، اعدام وی را به جرم کفرگویی و توهین به پیامبر گرامی اسلام (ص) خواستار شدند.
*** مذاکرات صلح افغانستان در مسکو
به گزارش ایرنا روسیه در ماه اوت سال ۲۰۱۸ میلادی پیشنهاد برگزاری مذاکرات صلح چندجانبه افغانستان را با حضور نمایندگان ۱۲ کشور و طالبان مطرح کرده بود.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در پاسخ به پرسشی در خصوص حضور پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان در مسکو نیز گفت:اعضای یک هیات پاکستانی با حضور دیپلمات های وزارت خارجه پاکستان در این مذاکرات شرکت می کند.
وی در خصوص آزادی «ملا برادر» از رهبران ارشد طالبان از زندان پاکستان نیز گفت که این اقدام به منظور تحقق روند صلح و ثبات در افغانستان انجام شده است.
فیصل تصریح کرد:دولت پاکستان همیشه با لزوم انجام گفت و گو در حل مسائل افغانستان با مشارکت همه طرفین تاکید کرده است.
به گزارش ایرنا ملا «عبدالغنی برادر» از موسسان طالبان افغانستان معروف به ملا برادر، اخیرا از زندان پاکستان آزاد شد.