یک استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر تعمیم دادن سیره مدیریتی پیامبر اکرم (ص)به جامعه امروز گفت: جریانهای سیاسی به پیر نسلی عجیبی رسیده اند و نمیتوانند نیروی جوان خود را در جامعه شناسایی و معرفی کنند؛ این خطری است که انقطاع نسلی ایجاد میکند و انقطاع نسلی هم برای آینده کشور بسیار خطرناک است.
حجتالاسلام سید عباس نبوی در گفتوگو با «رسالت» در خصوص سیره پیامبر اکرم (ص) در چگونگی انتخاب و اتتصاب مدیران و برخورد با آنان اظهار داشت: این مباحث هم ریشههای قرآنی و هم ریشههای روانی دارد و شخصی که مسئولیت به او واگذار میشود باید هم صلاحیت شخصی و هم توانایی و صلاحیت شغلی و حرفهای داشته باشد و این در سیره پیامبر اکرم (ص)کاملا واضح است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در قرآن کریم هم راجع به انتخاب حضرت داوود (ع)خداوند میفرماید هم دارای توانایی علمی و هم توانایی جسمی بود؛ در مورد حضرت موسی (ع) هم میفرماید حضرت شعیب (ع) شخصی را که قوی و امین بود انتخاب کرد بنابراین اگر با توجه به سیره مدیریتی پیامبر اکرم (ص) بخواهیم در جامعه امروز از این مبحث نتیجه بگیریم نتیجه خیلی واضحی است و مسائل مبهمی در این مبحث وجود ندارد.
حجتالاسلام نبوی بیان داشت: اگر کسی فکر کند جنبههای صلاحیت شخصی و تعهدی شخص میتواند جای جنبههای صلاحیت حرفهایی و شغلی وی را بگیرد و بالعکس، این فرد اشتباه میکند و سیره پیامبر اکرم (ص) هم در موارد فراوانی این مسئله را روشن و ثابت کرده است.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به اسناد و روایات برخورد پیامبر اکرم (ص) با مدیران و فرماندهانی که اشتباهاتی داشتند چگونه بوده است؟ گفت: سیره پیامبر اکرم، سیره امیرالمؤمنین هم است که اگر مدیری طبق موازین و قواعد عمل کند و خسارت به وجود بیاید این خسارت به عهده بیت المال است اما اگر بهخاطر ضعف و ناتوانی و عدم رعایت موازین لازم باشد و مصلحت مسلمانان را رعایت نکرده باشد و تصمیمی بگیرد خسارت به عهده شخص است. عضو هیئت مؤسس دفتر تحکیم وحدت در رابطه با چگونگی تعمیم دادن سیره مدیریتی پیامبر اکرم (ص) به عصر و جامعه امروز بیان داشت: باید دست از شوخی کردن با سیره پیامبر برداریم؛ مدیریت ما یک شوخی و یک تعارف سنگینی با سیره پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین (ع) دارد و از باند بازیها و رفیق بازیها و جمع کردن آدمهای این طرف و آن طرف واقعا چه میتوانیم بگوییم؟! وی گفت: اکنون نسل به نسل دارند تحصیل میکنند و صلاحیت پیدا میکنند و میتواند توزیع شغلی اتفاق بیفتد اما مشاهده میکنیم برای مسئولیتهای ارشد کشور و برای فعالیتهایی که شخص باید شب و روز وقت بگذارند و دنبال کنند و گره هایی از جامعه را حل کنند همه، بالای 60 و 70 سال هستند و دست از این مسئولیتها هم برنمیدارند! حجتالاسلام نبوی ادامه داد: خوشبختانه مجلس اخیرا مصوبهای تصویب و به نوعی بازنشستگی اجباری راه اندازی کردند شاید که تحولی اتفاق بیفتد در غیر این صورت با این وضعیت چگونه میتوانیم یک مدیریت معقول و مقبولی داشته باشیم؟! ما که در دهه 50 زندگی هستیم خودمان را مسن تلقی میکنیم؛ اما میبینیم در اکثر مسئولیت های خطیر کشور پدران ما در مسند نشستهاند! بنابراین چطور میتوانیم مدیریت معقول و منطقی داشته باشیم؟! وی ابراز کرد: متأسفانه چارچوب معقولی که بتواند نسل به نسل و هر 10 الی 15 سال بتواند یک تحولی در فضای مسئولیت و مدیریت اتفاق بیفتد نداریم و این چارچوب از دست رفته است؛ انگار که نسل یک و دو انقلاب آمادگی و توان اینکه کار را به نسل بعدی بسپرند ندارند! حجتالاسلام نبوی بیان داشت: این بخشهای مربوطه و این شبکههای صدا و سیما دارند چه میکنند؟! نه نشاطی،
نه حرکتی، نه برنامهریزی جدیدی و نه تلاشهایی که بخواهد بحثها و گفتوگوها و اندیشههایی و اندیشه ورزهایی در این خصوص داشته باشند! وی ادامه داد: انسان به شدت نسبت به آینده نگران میشود که واقعا میخواهد چه اتفاقاتی بیفتد؟! با این وجود مسیر حرکت را هم که به دست نسل جدید نمیدهند میگویند چرا نسل جدید دنبال ما نمیآید؟! پاسخ این است که شما جوانان را حساب نمیکنید که دنبال شما بیایند.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: در این راستا درد خیلی زیاد است؛ فضای رسانه با نوعی رکود و آشفتگی عجیب در این موضوع مواجه است و امیدواریم که با طرح این مباحث تحولی اتفاق بیفتد چرا که متأسفانه این مبحث تبدیل به تعارف و شوخی شده است.
وی یادآور شد: جریانهای سیاسی به پیر نسلی عجیب خودشان رسیدند و نمیتوانند نیروی جوان خودشان را در جامعه شناسایی و معرفی کنند و این خطری است که انقطاع نسلی ایجاد میکند و انقطاع نسلی هم برای آینده کشور بسیار خطرناک است.