وزیر خارجه ایران در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «یو اس ای تودی» به سوالات این رسانه آمریکایی درباره بازگشت غیرقانونی تحریمهای واشنگتن و برخی مسائل دیگر پاسخ داد.
خبرنگار آمریکا در ابتدای این مصاحبه با اشاره به بازگرداندن غیرقانونی تحریمهای آمریکا علیه ایران بعد از خروج دولت «دونالد ترامپ» از توافق هستهای برجام از وزیر خارجه ایران سوال کرد: «آیا ایران آماده وضعیت پیش رو است؟»
«محمد جواد ظریف» گفت: «سوال این است که آیا جامعه بینالمللی آماده است یا نه؟ چرا که دولت کنونی آمریکا عملا از همه اعضای جامعه بینالمللی میخواهد که قوانین بینالمللی را نقض کنند و فقط اینطور نیست که فقط خودش قوانین بینالمللی را نقض کند بلکه دیگران را هم به این کار فرا میخواند. شما میدانید که وقتی ما با توافق برجام موافقت کردیم، این توافق مورد تایید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هم قرار گرفت، قطعنامهای که آمریکا هم به آن رای داد البته توسط دولت قبلی این کشور انجام شد ولی به هر حال توسط دولت آمریکا مورد تایید و رای مثبت قرار گرفت. این قطعنامه از همه کشورها خواسته که به اجرای این توافق هستهای کمک کنند و کاری در جهت اینکه مانع از اجرای این توافق شود، انجام ندهند. حالا شاهدیم که خود آمریکا مانع از اجرای قطعنامه شده و حتی از دیگران هم میخواهد که مانع از اجرای آن شوند و با ایران وارد مراودات اقتصادی نشوند که معنای آن ممانعت از اجرای قطعنامه شورای امنیت است، هدف از قطعنامه، عادی سازی روابط اقتصادی بقیه جهان با ایران بوده است. در واقع شاهد آن هستیم که آمریکا در حال مجازات کردن مردم و کشورها به خاطر حفاظت از قوانین بینالمللی و دادن پاداش به آنها برای نقض کردن قوانین بینالمللی است».
وزیر خارجه ایران ادامه داد: «ایران به تحریمهای آمریکا عادت دارد و ما تقریبا 39 سال شاهد تحریمهای آنها بودهایم و ما یک تاریخ روابط راحت و خوبی با آمریکا نداشتهایم البته چنین نوعی از روابط از مدتها قبل و به سال 1953(کودتای 28 مرداد) برمیگردد. جدای از این موضوعات ما به تدابیر و اقدامات غیرقانونی آمریکا عادت داشتهایم البته این دفعه اقدامات آمریکا به طور خیلی ویژه غیرقانونی هستند چرا که دارد از دیگر کشورهای میخواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض کنند. ما زندگی خواهیم کرد، ما هفت هزار سال سابقه تاریخی داریم، ما در دوره سخت جنگ هشت سالهای که بر ایران تحمیل شد، زندگی کردیم، جنگی که در آن همگان از صدام حسین تجاوزگر حمایت کردند، آمریکا، اتحاد شوروی و اروژاییها از او حمایت کردند، شورویها به او جنگندههای میگ دادند، فرانسویها به او جنگندههای میراژ دادند، بریتانیاییها به او تانکهای چیفتن دادند، آمریکاییها به او هواپیماهای شناسایی آواکس دادند، آلمانیها هم سلاحهای شیمیایی دادند در نتیجه همه با او همکاری کردند و سعودیها هم 35 میلیارد دلار کمک کردند در نتیجه همه با او همکاری کردند اما ما بقا یافتیم. در آن موقع ما منزوی بودیم اما حالا آمریکا منزوی شده است. شما بیانیه اتحادیه اروپا درباره تحریمهای آمریکا را دیدید. اینکه ایا مراولات تجاری خصوصی ادامه پیدا خواهد کرد یا نه، یک موضوع متفاوت دیگری است اما جامعه بینالمللی در مقابل این تحریمها میایستد».