خبرگزاری اسپوتنیک نوشت بنا به گزارشهای خبری، تحریمهای جدید دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه ایران احتمالا تاثیر معکوسی نسبت به آنچه کاخ سفید امیدوار به آن است، خواهند داشت و انتظار میرود با آغاز تحریمهای واشنگتن، صادرات نفتی این کشور افزایش یابد.
در این مطلب آمده است: بنا به اعلام مقامات آمریکا، تحریمهای این کشور علیه تهران از امروز، 5 نوامبر، وارد مرحله اجرایی شده و قرار است با جلوگیری از فروش نفت این کشور، ایران از نظر اقتصادی در تنگنا قرار گیرد؛ با این حال به نظر میرسد با اعلام اعطای معافیت به برخی کشورها برای ادامه واردات نفتی از ایران، تحریمهای واشنگتن به احتمال زیاد منجر به افزایش صادرات نفتی ایران خواهند شد.
بنا به گزارش بلومبرگ، بسیاری از کشورهای که قبلا خرید نفت از ایران را متوقف کردند اکنون از کاخ سفید برای خرید نفتی از تهران معافیت دریافت کردند و بنابراین صادرات نفتی این کشور قرار است افزایش یابد. همچنین بی بی سی با اشاره به تحریمهای ایران که از سوی دونالد ترامپ به عنوان شدیدترین تحریمها در تاریخ معرفی شد، اعلام کرد واقعیت تحریمهای جدید واشنگتن علیه تهران با ماهیت اصلی آن مطابقت ندارد.
روزنامه ژاپن تایمز نیز در مطلبی یادآور شد به رغم اظهارات ماه اوت جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا که مدعی شده بود که معافیتهای صادر شده برای خرید نفتی از ایران محدود و بعید خواهد بود، با اجرای تحریمهای نفتی علیه تهران دست کم هشت کشور پیشرفته و توسعه یافته همچنان میتوانند به خرید نفتی خود از ایران ادامه دهند.
بر اساس گزارشها، کشورهای خریدار نفت از جمله چین، هند، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی از سوی دولت ترامپ برای خرید نفت از ایران مجوز دریافت کردهاند، بنا به گزارش بلومبرگ چین، به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران طی ماهای گذشته خرید خود را از ایران متوقف نکرد.
بنا به گفته مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا معافیت خرید نفتی این 8 کشور در روز دوشنبه به امضاء خواهد رسید و پس از آن خرید نفتی کشورهای از جمله هند و کره جنوبی از ایران باز هم به همان سطح قبلی برخواهد گشت.
رئیسجمهور آمریکا از روز ۱۸ اردیبهشت که خروج کشورش را از توافق هستهای ایران اعلام کرد، وعده داد که در راستای سیاست فشار حداکثری خود صادرات نفت ایران را تا پیش از اجرا شدن دور دوم تحریمها در ۴ نوامبر (۱۳ آبان) به صفر خواهد رساند و مقامات دولت او نیز در این مدت بارها هشدار دادند که هیچ معافیتی برای تداوم خرید نفت از ایران در کار نخواهد بود و هیچ کشوری از تحریمهای نفتی ایران مستثنی نخواهد شد. با این حال رئیس جمهور آمریکا نیز خیلی زود متوجه عملی نبودن وعدهاش شد و به همین دلیل بود که عربستان و سایر متحدان منطقهای خود و همچنین اوپک را برای افزایش تولید نفت و کاهش قیمتها تحت فشار گذاشت. اما همان زمان، تحلیلگران بینالمللی با قاطعیت اعلام کردند که عربستان با وجود وعده دلگرمکننده خود به ترامپ، حتی با ظرفیت کامل خود نیز نمیتواند پس از تحریم ایران پاسخگوی نیاز بازار باشد.