کنفرانس امنیتی موسوم به «گفتوگوی منامه 2018» از جمعه (روز گذشته) در بحرین آغاز شد.
روزنامه «البیان» امارات گزارش داد که در این کنفرانس بیش از 50 وزیر و مسئول به نمایندگی از 25 کشور در کنفرانس مذکور حضور دارند.
«احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب در جریان سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه این نشست که هدف از برگزاری آن «بررسی منابع تهدید بینالمللی و راههای مقابله با آن» عنوان شده است، اعلام کرد که وضعیت منطقه بسیار تیره نیست و در مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس «توسعه مهمی به وجود آمده است».
ابوالغیط همچنین خبر داد که اتحادیه عرب در تدارک برگزاری یک نشست مربوط به توسعه است که در آغاز سال آتی میلادی در لبنان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه مرجع اتحادیه عرب در تقسیمبندی گروههای تروریستی، قطعنامههای شورای امنیت است، بار دیگر ضمن نادیده گرفتن جنایات عربستان سعودی، مدعی «مداخلات ایران» در بحران یمن شد.
«دیوید پترائوس» فرمانده پیشین فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا و رئیس پیشین سویس جاسوسی مرکزی آمریکا در این نشست مدعی لزوم توقف «فعالیتهای هستهای ایران» شد.
پترائوس با این ادعا که «تهران مداخله خود در منطقه را افزایش داده است»، مدعی شد که «تحریمهای اوایل ماه نوامبر آتی علیه ایران متفاوت خواهد بود... و دولت کنونی آمریکا ظاهرا مانند دولت پیشین نمیخواهد به ایران امتیاز دهد... و شرکتها باید بین ایران و آمریکا [یکی را] انتخاب کنند».
«ایمن الصفدی» هم در این کنفرانس اعلام کرد که «بدون حل درگیری عربی-اسرائیلی صلح در منطقه محقق نمیشود... و باید طرفین به سمت راهکار دو دولتی فعالیت کنند».
البیان در ادامه گزارش داد که نشست منامه از جمعه تا یکشنبه ادامه خواهد داشت و طی این سه روز «مهمترین چالشهای منطقه و جهان بررسی خواهد شد».
در حاشیه نشست «حمد بن عیسى آل خلیفة» در کاخ «القضیبیة» با «جیمز ماتیز و جوزف ووتل» وزیر دفاع آمریکا و فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا دیدار کرد.
پادشاه بحرین در جریان این دیدار از «عمق روابط تاریخی مستحکم و شراکت قوی بین پادشاهی بحرین و ایالات متحده آمریکا» ابراز افتخار کرد.
نشست امنیتی منامه از سال 2004 توسط وزارت خارجه بحرین و انستیتو بینالمللی مطالعات راهبردی (IISS) برگزار میشود که مقرش در لندن قرار دارد.
این نشست با مخالفت مردم این کشور مواجه شده است و تقریبا همه ساله نظامیان بحرینی مردم معترض را متفرق میکنند.
نظام بحرین از زمان آغاز موج جدید انقلاب فراگیر مردمی علیه خانواده حاکم در تاریخ 14 فوریه 2011 تا کنون از هیچ تلاشی برای سرکوب انقلاب مردمی دریغ نکرده و علاوه بر از کار بیکار کردن انقلابیون، صدها تن از معترضان را زندانی و دهها تن دیگر را به کام مرگ کشانده است. هم اکنون دهها تن از رهبران انقلاب بحرین در زندانهای آل خلیفه به سر میبرند
مردم بحرین برای تحقق اهدافشان با برپایی تظاهرات گسترده و مسالمت آمیز ثابت کردند که تا تحقق دموکراسی به اعتراض های خود ادامه میدهند. نظام آل خلیفه بدون توجه به خواستههای مردمش، ایران را به دخالت در امور داخلی منامه متهم میکند.