گروه سیاسی- ماههاست موضوع ترمیم کابینه دولت مطرح است و بسیاری از کارشناسان اقتصادی اعتقاد داشتند که دولت باید هر چه سریعتر برای رسیدگی به وضعیت اقتصادی کشور و به ویژه آشفته بازار ارز و سکه و وضعیت گرانی اجناس و موضوع معبشتی مردم دست به ترمیم کابینه بزند.
به گزارش افکارنیوز، دولت که برای ترمیم کابینه امروز و فردا می کرد باعث شد نمایندگان مجلس خود دست به کار شده و در قدم اول به جای تغییر وزرای مرتبط با موضوعات اقتصادی سراغ علی ربیعی وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی رفتند و همین موضوع باعث استیضاح وی و کنار گذاشتن از دولت شد.
قدم دوم مجلسی ها برکناری مسعود کرباسیان بود ک از وزارت اقتصاد کنار گذاشته شد اما از همان زمان تا به امروز این دو وزارت خانه همچنان بدون وزیر مانده و روحانی هیچ کس را تا به امروز برای رای اعتماد به مجلس معرفی نکرده است.
پس از این ماجراها نمایندگان به سراغ وزیر صنعت و وزیر راه و شهرسازی رفتند تا آنها را در مجلس استیضاح کنند، اما قبل از استیضاح خبرها حاکی از آن بود که این دو وزیر می خواهند از دولت استعفا دهند اما همچنان هر دوی این وزرا بر مسند وزارت خانه های متبوع ود مشغول کار هستند.
سوال اساسی اینجاست تکلیف دو وزارت خانه ای که هنوز وزیر ندارد چه شد؟ چرا دولت وزاری پیشنهادی خود را به مجلس معرفی نمی کند؟
این در حالی است که گفته می شود روحانی قصد داشت در پایان هفته گذشته دو وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور اعلام کرد: در اولین روزی که مجلس شورای اسلامی بعد از تعطیلات تشکیل جلسه دهد وزرای پیشنهادی معرفی خواهند شد.
به نظر می رسد با اعلام واعظی وزرای پیشنهادی در هفته آینده و در 29 مهرماه به مجلس معرفی شوند و بهانه دولت تعطیلی مجلس بوده است که پیش از این احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفته بود چنانچه دولت گزینه های خود را برای وزارتخانه ها معرفی نماید تعطیلی مجلس که برای سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه است لغو خواهد شد.
همچنین واعظی در پاسخ به این سوال تلویحی که چرا بعد از گذشت چند ماه، دولت اخیراً به تکاپو افتاده تا وزراء را معرفی نماید عنوان می کند دولت منتظر تعیین تکلیف لایحه تغییر ساختار بوده است. رئیس دفتر رئیس جمهور در حالی از تفکیک وزارتخانه ها صحبت کند که اصرار بر عملیاتی شدن چنین ایده ای در این مقطع زمانی که نیاز به مدیریت و کنترل شرایط، ابتکار عمل و جسارت دولت در تصمیمات و سیاست گذاری ها است چندان مشخص نیست.
از سوی دیگر زمزمه هایی شنیده شد که شرعتمداری از وزارت صمت کنار رفته و به عنوان وزیر کار به مجلس معرفی شود، با این اتفاق احتمالا نمایندگان نظر مثبتی با توجه به عملکرد شریعتمداری در وزارت صمت نداشته باشند و وی رای لازم را نتواند کسب کند.
همانطور که خود دولتی ها اذعان دارند کشور در جنگی اقتصادی با دشمنان قسم خورده انقلاب و نظام قرار دارد و اگر دولت می خواهد انسجام و یکپارچگی خود را حفظ کند و با کار جهادی مشکلات معیشتی و اقتصادی حل شود باید هر چه زودتر وزرای پیشنهادی خود را به خانه ملت معرفی کند و همچنین به این نکته مهم توجه داشته باشد که در دام بازی های جناحی برخی طیف های اصلاح طلب همانند اختلاف کارگزاران با حزب عدالت و توسعه نیفتد.
مردم از این اختلافات سیاسی و جناحی بارها و بارها ضرر دیده و صدمه خورده اند و انتظار دارند حسن روحانی وزرایی را به مجلس معرفی کند که به شکل جهادی برای حل مشکلات گام بردارند.