سعید جلیلی: دولت در سایه گفتمان فعالیت نمی‌کند

سعید جلیلی عصر امروز در جلسات تخصصی «دولت سایه» که در پژوهشکده ثامن مشهد برگزار شد، با اشاره به‌سودمندی فعالیت‌های این پژوهشکده، اظهار داشت: پژوهشکده ثامن کمک می‌کند تا افراد نگاه تماشاگرانه نسبت به مسائل اطراف خود نداشته باشند و نقاط قوت و ضعف را در این خصوص بشناسند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اگر بخواهیم روند کشور روز به روز به آرمان‌ها نزدیک شود، باید نکاتی را به‌دستگاه‌های اجرایی متذکر شویم، ادامه داد: این جلسات می‌تواند سبب رفع نقاط ضعف دستگاه‌ها باشد، چراکه به «گفتگو» که امروزه در جامعه کمتر انجام می‌شود و نبود آن یکی از معضلات کشور است، توجه ویژه‌ای دارد.

وی اضافه کرد: همه مسؤولان و دستگاه‌ها از شهرداری گرفته تا آستان قدس بی‌تردید مشکلاتی دارند و این مشکلات از طریق گفتگو رفع می‌شود.

جلیلی با بیان اینکه مدیریت شهری از موضوعات مهم هر جامعه است، گفت: مردم در مدیریت یک شهر درگیر هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه دولت در سایه گفتمان فعالیت نمی‌کند، متذکر شد: در این دولت، هر کدام از ما بتوانیم در حد توان خود تاثیرگذار باشیم، می‌توانیم در روند کشور مفید واقع شویم.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت شهری بیان کرد: در مدیریت شهری، مهم استفاده از فرصت‌هاست، ضعف‌های ما در مدیریت شهری غلبه سخت‌افزار بر نرم‌افزار است؛ چنانچه در شهر کار ساخت‌وساز را با شیوه مدرنی انجام دهید که به زیرساخت‌های شهر لطمه وارد کند، صحیح نیست و به مثابه بمباران هسته‌ای است، چرا که زیرساخت‌ها از بین می‌رود و جبران نمی‌شود.

جلیلی اظهار کرد: اگر بتوان در مدیریت شهری راهگشایی کرد و به یک فهم درست و پارادایم صحیح رسید، به تمدن اسلامی می‌رسیم و این مختص شهر مشهد نیست، در دیگر شهر‌ها نیز می‌توان به آن دست پیدا کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اغواگر بودن مسئله «پیشرفت» اظهار داشت: می‌توان با فکر و پیوند با مرکز پژوهش‌ها و دانشگاه‌ها خلل ایجاد شده در ارائه خدمات را که لازمه زندگی است، از بین برد.

وی متذکر شد: موضوع مدیریت شهری که در مشهد در حال انجام است می‌تواند به کل کشور تعمیم داده شود.

جلیلی با بیان اینکه بودجه عمرانی ۶ کلانشهر از بودجه کل کشور بیشتر است، اظهار کرد: باید نگاه‌ها به سمتی برود که این بودجه صحیح‌تر استفاده شود تا بتوانیم در بافت‌های جدید نمود‌ها و تفاوت‌های فرهنگی خود را با سایر کشور‌ها نشان دهیم که این هدف، با غلبه نرم‌افزار بر سخت‌افزار امکان‌پذیر است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: با شناخت تهدید‌ها و تبدیل کردن آن‌ها به فرصت می‌توان به پیشرفت و ارائه خدمات بهتر و رفاه بیشتر رسید و اینجاست که کانون‌های فکری باید وارد عمل شوند و با افرادی که در زمینه فرهنگی توانمندی دارند، به ابتکار و خلاقیت برسند.