توصیه یک استاد اخلاق به نمایندگان مجلس

 آیت‌الله رضا استادی امام جمعه سابق قم در جلسه علنی امروز (یکشنبه، اول مهر) پارلمان در سخنانی،  گفت: کسانی که تکبر دارند و خودشان را چیزی حساب و فکر می‌کنند که اگر حرفی می‌زنند باید حتما به آن عمل شود، ولو اینکه حق نباشد، اشتباه می‌کنند.

وی افزود: امام سجاد(ع) یک واقعیاتی را دارد و این حرف را می‌زند، اما ما که چیزی نداریم، هر فردی کمی نسبت به خودش فکر کند، متوجه می‌شود که چیزی نیست؛ خوب است کسانی که سِمَت و مقامی دارند، به این فرموده امام سجاد (ع) توجه کنند که می‌فرمایند: "این پست و مقام از ذره هم کمتر است، واقعا اگر همین جمله را بنده و دیگران مورد توجه قرار دهیم، هیچ‌گاه تکبری از ما سر نمی‌زند و هیچ‌گاه مسئولین خودشان را از دیگران بالاتر نمی‌دانند و هیچ‌‌گاه خودشان را چیزی فرض نمی‌کنند."

این استاد اخلاق تصریح کرد: اینکه زندگی گروه‌های مرجع می‌تواند، فردی را به دین نزدیک یا از دین خارج کند، باید بیشتر مراقب زبان، قلب و عمل‌تان باشید، از گروه‌هایی مثل روحانیت یا شما که در حکومت دخالت دارید، توقع بیشتری است که مراقبت کنید.

آیت‌الله استادی اضافه کرد: اگر می‌خواهید کسی شیعه، مسلمان و متدین شود، با عمل‌تان این کار را بکنید، گروه‌های خاص در جامعه می‌توانند با عمل‌شان به گرایش انسان‌ها به دین و انقلاب کمک کنند، اما اگر عمل‌شان درست نباشد، ممکن است مردم از انقلاب و اصل دین فاصله بگیرند؛ ما در چنین موقعیتی هستیم که رفتار، عمل و زندگی‌مان می‌تواند برای دیگران تعیین‌کننده باشد، بنابراین باید بیش از دیگران مراقب باشیم.

وی خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: روز قیامت زمین و زمان شهادت می‌دهند که آقایان چه مواضعی داشتند، چه رأیی دادند و چه صحبتی و کجا غفلت کردند و رأی ندادند.

امام جمعه سابق قم با طرح این سؤال که آیا احتمال می‌دهید مسلمانی کاری کند که به قرآن لطمه بخورد؟، اظهار داشت: در مورد قضات گفته شده که آنها لبه جهنم نشسته‌اند و اگر لغزش پیدا کنند، جهنمی خواهند بود، این برای همه است.

آیت‌الله استادی تأکید کرد: گروه‌هایی که سمت‌هایی دارند، مملکت را اداره می‌کنند، یا قوای سه‌گانه ممکن است، موضع‌گیری‌ها و حرف زدن‌شان کمکی به محو قرآن کند، یا موضعی بگیرند که با قرآن نسازد، لذا باید در این باره بیشتر مراقبت کنند.

این استاد اخلاق در پایان خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) فرمودند با عمل‌تان ما را به مردم معرفی کنید و مردم را به طرف ما گرایش دهید، ما می‌توانیم با عمل‌مان مردم را به سمت انقلاب و نظام بیاوریم یا خدایی ناکرده ممکن است با عمل خود بی‌اعتمادی، مشکل و اختلاف ایجاد کنیم و مردم به جای اینکه روز به روز به نظام اسلامی بیشتر اعتقاد پیدا کنند، برعکس از انقلاب دلسرد شوند.