حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد در شب تاسوعای حسینی (ع) با حضور در برنامه رو در رو از شبکه چهار سیما ضمن واکاوی ابعاد سیاسی و اجتماعی نهضت عاشورا، اتفاقهای پس از رحلت پیامبر را که امام حسین (ع) را به قیام سوق داد را تشریح و بیان کرد: حادثه عاشورا یکی از رویدادهایی است که با فاصله کمی از رحلت پیامبر اعظم رخ داده و این حادثه عبرت آموز است که امام حسین (ع) پیامبر را در زمان حیات خود درک کرده و غنی از احادیث پیامبر (ص) بودند.
وی افزود: حضرت علی علیه السلام در فرازهایی از خطبه شقشقیه اشاره میکنند که مردم با اصرار با من بیعت کردند و با فاصله کمی از این حادثه عدهای پیمان را شکستند و جنگ جمل اتفاق افتاد و این حوادث درس آموز است و همه باید بر این حوادث اندیشه کنند و در آن زمان سه جبهه شکل گرفت و ریشه این جبههها با وجود شکست و باقی ماندن معاویه در اریکه قدرت از میان نرفت.
امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: گویا جامعه آمیزههای قرآن و پیامبر اسلام را نشنیده بودند در حالیکه دنیا در نظر آنها بزرگ شد و مسیر حرکت آنها را تغییر داد.
ابوترابی خاطر نشان کرد: یکی از عوامل مهم دنیا گرایی جهل است و، چون در جهل زندگی میکنند در گمراهی و ضلالت هم از دنیا میروند.
وی به دفاع امیر مومنان حضرت علی (ع) از خلیفه سوم اشاره و بیان کرد: حضرت علی (ع) حسن و حسین را بارها فرستاد و از خلیفه سوم دفاع کرد و آنها از جهل مردم استفاده کردند و از بستری که جامعه دارد سوء استفاده میکنند و ریشه انحراف جامعه در اینجاست.
امام جمعه موقت تهران در بخشی از سخنانش گفت: تودههای مردم باید توجه کنند که اهل حق را بشناسند و در میدان حق قرار گیرند.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد مورد حادثه عاشورا گفت: ریشه قیام عاشورا شناخت حق و ایستادن در جبهه حق است و در مقابل شناخت باطل و ایستادن در مقابل باطل است و اسلام آمده که انسانها را در کنار حق و رویاروی باطل قرار دهد و سوره مبارکه والعصر تمام آیات قرآن را در این رابطه در خود گردآوری کرده است.
وی به شاخههای مختلف قیام عاشورا نیز پرداخت و ادامه داد: وظیفه این است که حق را بشناسیم و در مسیر حاکمیت حق قدم برداریم و هر کسی در مسئولیت بالاتری است و حق را بهتر میشناسند مسئولیت بسیار خطیری دارند و آنهایی که در اریکه قدرت سیاسی، علمی و اجتماعی هستند مسئولیت بیشتری دارند.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از شاخههای قیام عاشوراست و این مهم سطوح مختلفی دارد و وظیفه همه مسلمانان است و این سیره پیامبر و اهل بیت علیه السلام است و باید برای رشد معروف تلاش کنیم و فطرت انسان او را به این سمت میخواند.
خواص حق طلب و طرفدار باطل نقش آفرین بودند
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد همچنین خاطر نشان کرد: موضوع خواص اهل حق و خواص اهل باطل دو گروهی که مهم و اثرگذار بودند چرا که خواصی که به باطل پیوستند کسانی بودند که حق را میشناختند و جایگاه علمی در برابر حق داشتند و جایگاه امام حسین (ع) هم بر آنها روشن بوده و ولایت بر حق امیر المومنین بر آنها روشن بود و امامت حسنین بر همگی روشن بود و عمر سعد فکر میکند بین خلافت ری و آخرت کدام را انتخاب کند؟
وی به نفس و غلبه بر علم اشاره و اظهار کرد: نفس، علم را نادیده گرفته و این نادیده گرفتن را توجیه میکند و یک سری از خواص امام حسین را حق میدانستند و یزید را باطل میپنداشتند، اما بیعت با امام حسین را هم نپذیرفتند و بصیرت لازم را نداشتند.
امام جمعه موقت تهران در بخشی از سخنان خود در رابطه با شاخههای قیام عاشورا و آسیب شناسی جامعه آن دوران مسلمین پرداخت و گفت: یکی از اهداف عاشورا ساقط شدن حکومت یزید بود و مروان با معاویه تفاوت داشت و فسق او آشکار بود و با این ویژگیها با یزید بیعت نکرد و معتقد بود که یزید نباید در راس قدرت قرار بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد افزود: اهل بیت آغاز و پایان کار بودند و اهل بیت نبوه و معدن رسالت هستند و مبارزه با یزید از این جهت بود که نماد باطل بود و امر به معروف مصداق حقیقی، چون حضرت ابا عبدالله الحسین و یزید به عنوان معروف و منکر را در قیام عاشورا نمایان کرد.
وی در مقایسه جامعه فعلی و دریافت پیام عاشورا در زمان معاصر عنوان کرد: باید از عاشورا درس بگیریم و به سرعت جامعه به سوی صلاح سوق پیدا میکند و میتوانیم در تمام حوزهها از نهضت عاشورا درس بیاموزیم.
تعبیر رهبر انقلاب هموار شدن حکومت علم و فقه و عدل با قیام عاشوراست
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: باید با حکومت باطل مبارزه کرد و برای پیشوایی امام عادل تلاش کرد و این درسی است که از عاشورا میگیریم و امام بزرگوار با مرتبهای برتر از بصیرت سیاسی پیمودند و راه را برای مبارزه سخت و حکومت حق هموار کردند که در راس آن یک فقیه عالم و عادل هموار کردند و به تعبیر مقام معظم رهبری در قیام عاشورا اباعبدالله الحسین علیه السلام راه را برای حکومت، علم و عدل و فقه هموار کردند.
قیام عاشورا راه برای اراده ملت و نظام سیاسی شایسته را هموار کرد
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: پس از قیام عاشورا مردم سالاری مبتنی بر اراده ملت در سایه نظام سیاسی شایسته دینی محقق شد و در امروز در تمام کشورها اقتدار اسلامی مشخص است و اینکه دنیا در مقابل این اقتدار صف آرایی کرده به دلیل عظمت اسلام است.
وی بیان کرد: ما باید در برابر مشکلات با تکیه بر وحدت همچون دفاع مقدس بایستیم و تمام شهدا، جانبازان و آزادگان نتیجه همان اتحاد و از خود گذشتگی ناشی از نهضت عاشوراست.
مقام معظم رهبری نگاه خلق قدرت دارند
امام جمعه موقت تهران به سیاستهای کلی نظام که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ میشود، پرداخت و گفت: نگاه مدیران مقطعی است و نگاه مقام معظم رهبری خلق قدرت است و باید به طور جدی این سیاستها نقشه راه ما شود.
اگر نگاه کوتاه مدت داشتیم دفاع مقدس پیروزی نداشت
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد تصریح کرد: پیمودن راه صلابت هزینه دارد و مردم آماده اند و باید درست مسیر را تبیین کنیم و نگاه به رای و نگاه جناحی و نداشتن نگاه بلند مدت موانع حرکت خواهند بود و اگر در دفاع مقدس نگاه کوتاه مدت داشتیم قطعاً شکست میخوردیم.
امام حسین با بذل خون امت را اصلاح کرد
وی همچنین بیان کرد: موضوع استقرار نظام سیاسی، زدودن جهالت از جامعه دیگر اهداف والای اباعبدالله الحسین علیه السلام بود و اصلاح امت با بذل خون محقق شد.