سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روزانه چندین نوبت از بنده سوال میشود که نکند واقعا در حوزه دارو اتفاق خاصی روی دهد و توضیح بنده نیز این بود که ما تلاش میکنیم اتفاقی نیفتد.
وی با بیان اینکه خبر جدیدی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ندارم, افزود:به استناد مصوبه مجلس کالاهایی که مشابه داخلی دارند و در زمره بیماریهای خاص قرار ندارند، حمایت ارزی نخواهند شد.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود اعتراض بسیاری در زمینه گیرندگان ارز دولتی در حوزه دارو شفافسازی نمیشود، تصریح کرد: شفافسازی به چه معنا؟ اگر منظور لیست باشد که هم بنده چندین بار آن را نوشتهام و هم بانک مرکزی این کار را انجام داده است و البته این مسئولیت در حوزه بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: فرد و شرکتها از ما درخواست ارز میکنند و اگر جزء مواردی باشد که ما قیمتگذاری انجام دادهایم، آن را تائید کرده و به وزارت صمت فرستاده و آنها نیز این افراد را به بانک مرکزی ارجاع داده و بانک مرکزی نیز ارز را به این افراد و شرکتها تخصیص خواهند داد.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: نهایتا بانک عامل ارز را تأمین میکند و بسیاری از مواردی را که ما به وزارت صمت فرستادهایم یا تأئید نشده و یا بانک مرکزی به آنها ارز تخصیص نداده است، بنابراین لیستی که میتوان در اختیار رسانه قرار داد، لیستی است که بانک عامل ارز آن را تأمین کرده است.
وزیر بهداشت افزود: شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی علاقمند هستند که این اتفاق بیفتد.
وی گفت: وقتی یک یا چند نرخ وجود داشته باشد، حتما قاچاق نیز اتفاق خواهد افتاد و این امر بخشی از فسادی است که چند نرخی شدن ارز آن را برای ما به ارمغان میآورد و متأسفانه نمیتوانم این امر را تائید نکنم که قاچاق دارو وجود ندارد، چرا که برخی از آمپولها ممکن است چند میلیون تومان قیمت داشته باشد.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: شاید یکی از دلایلی که ما پیشنهاد کردیم که ارز را با قیمت نیمایی تحویل حوزه دارو بدهند برای پیشگیری از قاچاق بود، لذا آنچه که از دست ما بر میآید این بود که این موضوع را با دانشگاههای نقاط مرزی و استانداران در میان بگذاریم.
وزیر بهداشت گفت: 95 درصد مردم بیمه هستند و اگر بخواهیم از قاچاق جلوگیری کنیم، باید ارز نیمایی را رایج کنیم، اما قیمت برای مردم تغییر نکند و مابهالتفاوت آن را دولت از محل ارز بپردازد.
وی بیان کرد: احتکار دارو بسیار کم اتفاق میافتد، چرا که تمام انبارها تحت نظارت سازمان غذا و دارو قرار دارند و اگر هم احتکاری صورت میگیرد، معمولا مربوط به داروهای تاریخ مصرف گذشته و قاچاق است.
قاضیزاده هاشمی اظهار کرد: من از همه کسانی که از احتکارها اطلاع دارند خواهش میکنم که به ما اعلام کنند و عین حال تعزیرات نیز در حال نظارت بوده و تلاش میشود که در هیچ حوزهای به ویژه حوزه دارو احتکار صورت نگیرد.
وزیر بهداشت افزود: اگر کسی دارو را احتکار کند کاری نزدیک به جنایت انجام داده و دولت نیز تضمین کرده که تا فروردین ماه ارز 4200 تومانی را تخصیص میدهد پس دلیلی ندارد که احتکار صورت بگیرد.