شب گذشته خبری مبنی بر حمله گروهی به کنسولگری کشورمان در بصره منتشر شد و به دنبال آن شایعاتی درباره درخواست تعدادی از هموطنانمان برای خروج از این شهر در فضای مجازی پخش و به سرعت تکذیب شد.
بهرام قاسمی سخنگو وزارت امورخارجه با محکوم کردن حمله به کنسولگری ایران در بصره خواهان مجازات عاملان آن شد و به دنبال این موضعگیری سفیر عراق در تهران هم به وزارت خارجه احضار شد تا در این رابطه توضیح دهد.
این اولین شب نا آرام بصره نبود و مدتی است که نارضایتی از وضعیت اجتماعی، بیکاری و درخواستهای معیشتی به تقابل میان معترضان و نیروهای امنیتی این شهر منجر شده که همین امر کشته و زخمیهای بسیاری را به دنبال داشته است.
تحلیلگران معتقدند بعثیها و برخی گروههای تندرو اعتراضات در بصره را منحرف کردهاند. البته پیش از حمله به کنسولگری کشورمان در بصره، مراکز مختلف دولتی و حزبی دیگری هم مورد حمله قرارگرفته بودند، این اعتراضات کم کم وارد هفته دوم میشود و این درحالی است که با گذشت حدود 5 ماه از انتخابات پارلمانی عراق هنوز احزاب مختلف در این کشور موفق به تشکیل دولت ائتلافی جدید و رسیدگی به بخشی از خواستههای اجتماعی مردم نشدند.
به توافق نرسیدن برای تشکیل دولت در کنار نارضایتی از وضعیت بهداشتی، معیشتی، بیکاری و مسائلی از این قبیل زمینه سوء استفاده، عربستان سعودی، بعثیها و گروهای داعشی را فراهم کرده در عراق است. همچنین تحلیلگران علاوه بر دخالت حزب بعث، اقدامات جریان صدر را هم در دامن زدن به این تنشها بی تاثیر ندانسته اند.
هنوز دقیقا مشخص نیست که آیا دولت العبادی میتواند به سرعت در قبال این حملات که ابتدا رنگ و بوی اعتراضی داشتند و مورد سوءاستفاده بعثیها و برخی جریانات افراطی قرار گرفته است تا جایی که حتی دامنه آن به کنسولگری کشورمان هم کشیده شده واکنشی مناسب نشان دهد یا اینکه احتمال دارد در روزهای آتی همچنان شاهد اخباری مبنی بر حمله به سایر بخشهای دولتی در این کشور باشیم؟
آنطور که مسئولان کشورمان میگویند، موضوع حمله به کنسولگری کشورمان را تا برخورد با عاملان آن دنبال خواهند کرد.