در حوزه عملکردی و کارکردی چالش داریم/ همه باید به دولت کمک کنیم/ مشکلات اقتصادی راهکارهای اقتصادی دارند نه سیاسی

پیش از ظهر امروز دکتر محمد باقر قالیباف با حضور در هجدمین اجلاس سراسری بسیج اساتید که در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با بیان اینکه نیروهای بسیجی هیچ گاه خسته نمی شوند ضمن یادآوری چهملین سالگرد انقلاب اسلامی عنوان داشت: امیدوارم خداوند توفیق دهد و راه شهدا و امام راحل را ادامه دهیم. نگاهی اجمالی به چهار دهه انقلاب نشان می دهد که قله های سرافرازی بیشماری داریم. 

وی افزود: انقلاب اسلامی برخاسته از فرهنگ قرآنی، ظلم ستیزی، استکبارستیزی، بهبود زندگی مردم در ابعاد معنوی و مادی، دفاع از مستضعفین، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود. طبیعی است انقلابی با چنین ویژگی هایی دشمنانی داشته باشد و ما در یک مبارزه دائمی برای حفظ آرمان های انقلابی هستیم. برخی عنوان می کنند که انقلاب اسلامی به دنبال دشمن‌ستیزی است؛ در حالیکه ما به دنبال صراط مستقیم هستیم که برگرفته از فرهنگ اسلامی و انقلابی است. دشمنان به دنبال تسلیم ما هستند. ما هیچ گاه دنبال تنش نبوده ایم. ما به دنبال زندگی شامل حیات معنوی و مادی مبتنی بر فرهنگ اسلامی و انقلابی هستیم. 

دشمن در عرصه اقتصادی و رسانه ای با ما در حال نبرد است

عضو مجمع تشخصیص مصلحت در ادامه با بیان اینکه دشمن در دو عرصه با ما در حال نبرد است؛ یادآور شد: در عرصه اقتصادی و در عرصه رسانه ای و جنگ روانی دشمن در حال برنامه ریزی و نبرد است. مهم ترین هدف دشمن این است که ما را با درگیر کردن در این دو عرصه از آرمان های انقلاب منصرف سازد. 

قالیباف افزود: در حوزه کارکردی و عملکردی ناکارآمدی داریم و دشمن با دستاویز قرار دادن این ضعف ها  سعی دارد آرمان های ما را خدشه دار سازد. انقلاب اسلامی در حوزه های آرمان ها، استقلال، آزادی، جمهوریت، مردم سالاری و اسلامیت سرفراز است و این شاخصه ها  به بهترین شکل قابل دفاع و برای کشور سند افتخار هستند. چرا برخی باید در این حوزه ها شبهه وارد سازند. ما برای تک تک ادعاهای خود دلیل داریم. کدام کشور را در جهان می توان نام برد که استقلال کامل داشته باشد و تحت قیمومیت و کنترل نباشد. 

وی خاطر نشان کرد: کشورهای وابسته با یک نگاه و تشر و جابه جا کردن عوارض و تعرفه ها دچار مشکلات عدیده ای می شوند و حتی دولت ها تغییر می کنند. کشورهایی که ادعای اقتصاد پایدار دارند فقط با یک توئیت تحت تاثیر قرار می گیرند. 

قالیباف با برشمردن ارزش های مردم سالارانه نظام اسلامی گفت: در حوزه مردم سالاری بعد از 2500 سال مردم اختیار انتخاب و حق رای دارند. در حوزه آزادی در کجای دنیا افراد در هر سطحی به تمامی شئون کشور تهمت می زنند، دروغ می گویند ولی آزادند. حتی برخی علیه امنیت ملی اقدام می کنند و توقع دارند که کسی کاری با آنها نداشته باشد. 

شهردار سابق تهران افزود: در حوزه اسلامیت نظام کافی است یک مثال بزنم. رژیم صهینونیستی در دهه 60 میلادی به کشورهای عربی تاخت و به راحتی توانست ائتلاف کشورهای عربی را به راحتی در عرض چند روز درهم بشکند و کل مقاومت آنها 5 روز بود. اما ببینید فرهنگ اسلامی و انقلابی چه ثمراتی داشته که امت اسلامی را مبارز و مقاوم ساخت و در جنگ 33 روزه و 52 روزه اوج مقاومت و پیروزی را مشاهده کردیم. محور مقاومت در تحولات اخیر در عراق و سوریه نیز تمام معادلات آمریکا را برهم زد. آیا این وقایع، سند افتخار نیستند که پرچم آن را بلند کنیم؟

پرچم افتخارات انقلاب اسلامی را در چهل سالگی باید بلند کنیم

محمدباقر قالیباف در ادامه گفت: دور کردن غرب زده ها از کشور کار سختی است، ولی چرا ما در مقابل غرب زده ها پرچم افتخارات انقلاب اسلامی را در چهل سالگی نظام بلند نمی کنیم؟

وی با اذعان به وجود مشکلات اقتصادی گفت: قبول دارم در کشور چالش وجود دارد. در بعضی نقاط نمره قابل قبولی نمی گیریم. در حوزه کارکردی و علمکردی مشکلاتی داریم. منظور از حوزه کارکردی مجموعه سه قوه است. اینجاست که دشمن در جنگ رسانه ای برای تضعیف روحیه و درگیر کردن اذهان کار می کند و فشار روحی و روانی می آورد. دشمنان به دنبال این هستند که از نقاط ضعف سواستفاده و بهانه تراشی کرده و ناامیدی را به جامعه تزریق کنند. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت افزود: وقتی دشمنان در جنگ روانی شعارهای هم وزن درست می کنند و می گویند "موشک و پوشک"، جنگ رسانه ای و روانی ایجاد می کنند. دشمنان القاء می کنند که مسئولان ایرانی فناوری تولید موشک دارند ولی نمی توانند تولید و عرضه پوشک را مدیریت کنند! 

دکتر قالیباف با طرح این سوال که آیا با این تفاسیر باید آرمان ها را رها کنیم، تاکید کرد: ما در روزهای دفاع مقدس در آرمان های انقلاب به تکلیف عمل کردیم و لطف خدا بود که نتیجه محور بود و به دستاوردهای بسیاری در همین دنیا نائل آمدیم. از این رو نباید تسلیم جنگ نابرابر رسانه ای و روانی دشمن شویم و دست از آرمان های انقلابی بکشیم. 

وی با یادآوری پنج  مرحله تمدن سازی اسلامی که رهبر معظم انقلاب عنوان کردند، یادآور شد: ما در 5 مرحله تمدن سازی اسلامی، در مرحله دولت سازی گرفتار شده و در حوزه عملکردی درجا می زنیم. منظور دولت فعلی نیست بلکه دولت به معنای عام و شامل همه قوا می شود. 

قالیباف افزود: در حوزه عملکردی دو ضعف داریم. ضعف مدیریتی و ضعف ساختار اداری در کشور وجود دارد. در دهه اول انقلاب جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بود و در دهه چهارم انقلاب در جنگ اقتصادی هستیم. در این دو برهه مولفه هایی برای مقایسه وجود دارد. در ماههای نخست دفاع مقدس باور به حضور مردم وجوانان در جنگ وجود نداشت. برخی بودند که ساختارها را نیز در کنترل داشتند، عنوان می کردند که با این دشمن نمی شود جنگید و باید با دشمن حرف زد. امید در همان ماههای نخست به بیرون بود و مردم را برای حضور در جنگ و دفاع مقدس از جبهه دور نگاه می داشتند. وقتی جوانان در میدان نباشند، به تبع نه خلاقیتی هست و نه اراده استواری. حتی برخی در هشت ماه اول جنگ به سنت های الهی باور نداشتند. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امروز در جنگ اقتصادی و در دهه چهارم انقلاب دقیقا در همین بخش و نگاه هستیم. اگر با ماههای نخست دفاع مقدس مقایسه کنیم، همان نگاهی که به مردم باور نداشت و نگاهش به بیرون بود، در جنگ اقتصادی نیز این باور وجود دارد. چالش اقتصادی، چالش بسیار بزرگی است. همین الان نمی دانیم سکه و ارز تا ظهر چه سرنوشتی دارد. 

مشکلات اقتصادی دارای راهکارهای اقتصادی هستند

شهردار سابق تهران گفت: حال با تمام این تفاسیر آیا مشکل اقتصادی راه حل ندارد؟ به جرات می گویم، راه حل های روشن و شفاف دارد. مشکلات اقتصادی راه کارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارند. راه کارهای کوتاه مدت در حوزه های مهم کشور قابل اجرایی شدن هستند. برای نمونه در حوزه حمل و نقل عمومی؛ آیا مشکلات رانندگان قابل حل نیست؟ با راهکارهای کوتاه مدت می توان این بخش را به سرعت سامان داد. مردم عنوان می کنند که قیمت ارز در یک نقطه ثابت شود تا حداقل بتوانند برای 6 ماه آینده برنامه ریزی کنند. در کوتاه مدت می توان بازار ارز را برای جلوگیری از نابسامانی ها مدیریت کرد. آیا مدیریت عرضه و تقاضا در کشور در کالاهای اساسی و مصرفی امکان پذیر نیست؟ واقعا خنده دار است که عنوان می کنند مشکل پوشک قابل حل نیست!

وی افزود: در شرایط کنونی که تورم و گرانی کمر مردم را شکسته است، 6 میلیون خانوار زیر بار آن له خواهند شد. آیا در کوتاه مدت نمی توان مشکلات این خانوارها را حل کرد. کوتاه مدت یعنی تا انتهای همین امسال. عرض می‌کنم که این کشور ظرفیت کامل برای حل این مشکلات را دارد. 

قالیباف با بیان وجود ابرچالشی به نام نقدینگی گفت: نقدینگی سرمنشاء و بخش مهمی از مشکلات است، در این حوزه می توان جلوی رشد آن را گرفت. وقتی آنالیزی از حساب های بانکی موجود انجام می دهیم؛ متوجه می شویم که بیش از 400 میلیون حساب بانکی وجود دارد و بیش از ۷۰ درصد نقدینگی این حسابها متعلق به یک درصد صاحبان حسابهاست. ما در سال حدود 330 هزار میلیارد تومان سود سپرده های بانکی را می دهیم که هیچ مالیاتی به این سودها تعلق نمی گیرد.

وی افزود: درحالیکه کسی که چند ده میلیارد حساب دارد، برای سود سپرده اش مالیات نمی دهد،ولی از جوانی که مغازه فلافل فروشی دارد مالیات می گیریم و آن میلیاردر را رها می کنیم. 

قالیباف خاطر نشان کرد: در واردات، صادرات، کنترل بانک ها، قاچاق کالا در میان مدت می توان ساماندهی ایجاد کرد. در این نظام اداری، هرکس در راس آن باشد، افراد فاسد سعی می کنند در مسیر تصمیمات درست ایجاد اخلال کنند. یکی از همین 4 درصدی ها که بارها گفته ام، 256 میلیون دلار ارز 4200 تومانی در اردیبهشت و خرداد با سند سازی و عدم ارائه هیچ تعهدی گرفت و آن را با قیمت 12 هزار تومان در بازار به فروش رساند. سیستم اداری باید اصلاح ساختاری شود. 

قالیباف با بیان اینکه در مدت حضور در نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا توانست جلوی قاچاق کالا از مبادی غیرقانونی و خرد را بگیرد، یادآور شد: اما با وجود تمامی این تدابیر شاهد قاچاق کالا از مبادی رسمی بودیم. قاچاق بر روی ریل ها و اتوبان ها به راحتی در کل کشور وجود داشت و با سندسازی به این امر می‌پرداختند. در حوزه نقدینگی می توان آن را به سمت طرح های نیمه تمام با مزیت نسبی هدایت کرد. 

قالیباف افزود: به شما اطمینان می دهم که راه کار اقتصادی برای حل مشکلات اقتصادی داریم. هرج و مرج اقتصادی کنونی قابل کنترل است و می توان تا سال 1400 و در دوره همین دولت ثبات و پایداری اقتصادی ایجاد کرد. بنده راهکاهای همین بحث را مکتوب کردم و برای سران قوا ارسال کردم. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت تاکید کرد: اینکه چرا این کار انجام نمی شود قابل بحث است. در کشور دو نگاه در عرصه نبرد اقتصادی وجود دارد. در حوزه کارکردی یک رویکرد حل مشکلات اقتصادی را با نگاه و رویکرد اقتصادی می بیند. نگاه دیگر حل مشکلات اقتصادی را با راه حل سیاسی ارزیابی می کند. آنهایی که با راه حل سیاسی به دنبال حل مشکلات اقتصادی هستند، اشتباه می کنند.

قالیباف با بیان اینکه امروز وظیفه همه ما این است که در جنگ اقتصادی فعال باشیم، گفت: اگر توفیق شهادت نداشتیم، حداقل خجالت‌زده شهدا و امام شهدا نباشیم. با نگاه به درون و استفاده  ظرفیت های کشور، می توان اقتصاد را مدیریت کرد. هرکسی که ایران، ملت، اسلام و ولایت را دوست دارد باید از همین دولت برای حل مشکلات اقتصادی با راهکار اقتصادی حمایت کند.

وی افزود: ما نباید مانند برخی از جریان ها و شخصیت های سیاسی باشیم که یک روز می‌گویند این دولت متعلق به ماست ولی وقتی شرایط سخت می‌شود از دولت تبری می‌جویند.

شهردار سابق تهران افزود: نباید رفتار سیاسی داشته باشیم. اگر این دولت در مسیر راهکارهای اقتصادی برای حل بحران حرکت کند، همه باید به دولت کمک کنیم و نابسامانی ها پایان دهیم.همه نوکر مردم هستیم و مردم تحت فشار هستند. دولت باید در بیان و عمل بگوید راهکار اقتصادی برای حل مشکلات اقتصادی هست، نه اینکه سکوت کند و در عمل نیز به سمت راه حل سیاسی برود. 

قالیباف در پایان تصریح کرد: انسان ها دو گروه هستند یکی که برای خواسته ها و اهدافشخصی در رفت و آمدند و عده ای نیز هستند که با جان شان به میدان می آیند و جان خود را وسط می گذارند، این افراد کسانی هستند که تا پای جان برای سرافرازی مردم و آبادانی ایران ایستاده اند. امیدوارم همه از گروه دوم باشیم.