یکی از بحث های داغ این روزها، تشکیل گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا است. گروهی که هدفش را تغییر رفتار تهران عنوان می کند. این اولین بار نیست که واشنگتن دست به تاسیس چنین کارگروهی می زند. در زمان جرج بوش پسر هم کارگروه عراق تشکیل شده بود.
حسن هانی زاده ، در رابطه با گروه اقدام ایران، گفت: این کارگروه که در وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا علیه ایران تشکیل شده، بیشتر جنبهی روانی داشته و هدفش به انزوا کشاندن کشورمان است.
وی افزود: واشنگتن از هر ابزاری برای ضربه زدن به تهران در حوزههای سیاسی و اقتصادی استفاده کرده و نیازی به تشکیل گروه اقدام ندارد؛ اما به هرحال این کارگروه را تشکیل داده تا به طور تخصصی در مورد ایران مطالعه کند و برای انزوای ایران و جلوگیری از نفوذش در منطقه راهکارهایی به کاخ سفید و وزارت خارجه ارائه بدهد.
هانیزاده درباره مطرح شدن بحث تغییر رفتار ایران از سوی ایالات متحده آمریکا، بیان کرد: در ادبیات سیاسی واشنگتن، وقتی صحبت از تغییر رفتار کشوری می شود، یعنی آن دولت باید مطیع آمریکا شده و مزاحمتی برای هم پیمانان او ایجاد نکند؛ به تناسب همین طرز فکر، وقتی صحبت از تغییر رفتار ایران می شود به عقیده آنها تهران باید از مواضع خود نسبت به محور مقاومت و تقابل با تهدیدهای رژیم صهیونیستی عقب نشینی کرده و مانند برخی از رژیم های مرتجع عربی تابعی از اراده ایالات متحده آمریکا باشد.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه هردو گروه اقدام ایران، و کارگروه عراق در زمان ریاست حزب جمهوری خواه آمریکا تشکیل شده اند، تصریح کرد: سیاست جمهوری خواهان استفاده از شیوه های تهاجمی و سخت افزاری است؛ آن ها معمولا نیازمند یک قدرت نظامی بوده و سعی می کنند با استفاده از آن مخالفان خود را در منطقه و جهان سرکوب کنند؛ اما دموکرات ها بیشتر به شیوه های نرم، شورشهای داخلی و کنترل حوادث از راه دور گرایش دارند. در رفتار این دو تفاوت اندکی وجود دارد آن هم این است که دموکرات ها سعی می کنند از برخورد نظامی بین آمریکا و سایر کشورها اجتناب کنند.
وی با اشاره به اهداف و راه کارهای گروه اقدام ایران، گفت: این گروه در تلاش است تا با ایجاد همگرایی بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس جبههی عبری-عربی منطقه ای، تهران را منزوی سازد. این گروه برای دستیابی به اهدافش از شیوه های امنیتی استفاده می کند تا از حضور ایران در منطقه جلوگیری کند.
هانی زاده افزود: در مقابل رفتار معقول و منطقی ایران با کشورهای منطقه و جهان که نفوذ ما را بیشتر کرده است، دونالد ترامپ با رفتارهای تهاجمی و غیرمنطقی که نسبت به کشورهای دیگر داشته نه تنها باعث انزوا دول هم پیمان آمریکا بلکه موجب به انزوا کشیده شدن واشنگتن هم شده است.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار کرد: از زمان روی کار آمدن ترامپ افراد زیادی از جمله وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی کاخ سفیداز سمت خود استعفا دادند.در کنار این استعفا ها می توان گفت قراردادهای جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی این کشور هم باعث ایجاد اختلافات و تناقضاتی در دستگاه حاکمیت آمریکا شده است. دونالد ترامپ با عنوان کردن موضوع مذاکره بدون پیش شرط با ایران، قصد دارد توپ را در زمین ایران انداخته و با این شیوه افکار عمومی را علیه ایران تحریک کند؛ مذاکرهی آمریکا با کره شمالی ثابت کرده هر گونه مذاکره با دونالد ترامپ به شکست میخورد.
وی گفت: ممکن است دادگاه فدرال آمریکا دونالد ترامپ را به دلیل فساد مالی و فساد اخلاقی در جریان مبارزات انتخاباتی به دادگاه احضار کرده و حتی وی را از قدرت برکنار کند، آینده ی مبهمی در انتظار دونالد ترامپ است؛ ممکن است به سرنوشت ریچارد نیکسون دچار شده و برای دومین بار آمریکا رئیس جمهور خود را برکنار کند.