خوشامدگویی پادشاه عربستان به حجاج ایرانی به زبان فارسی چه پیامی برای روابط تهران و ریاض دارد؟

عبدالرضا عزیزی ، با اشاره به پیام پادشاه عربستان برای ایرانیان در موسم حج به زبان فارسی گفت: معتقدیم باید بدون توجه به نیت پادشاه عربستان ابلاغ این پیام را مثبت ارزیابی کنیم.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: در دنیای سیاست صفر و یک وجود ندارد و نمی توان گفت روابط عربستان با ایران تا ابد بد یا با اسرائیل و آمریکا تا ابد خوب خواهد بود.

وی افزود: ما می توانیم به جای افزایش تنش به سمت صلح برویم و به جای التهاب آفرینی به سمت آرامش برویم چرا که هزینه های تقابل با کشورها بالا و هزینه های تعامل با آنها پایین خواهد بود.

عزیزی در ادامه با بیان اینکه زمان ملک فهد ارتباط خوبی با عربستان داشتیم از این رو کشور هزینه های زیادی نیز پرداخت نکرد، گفت: اما در حال حاضر آنچنان با عربستان وارد تقابل شده ایم که آنها تروریست هایی را پرورش می دهند و به کشور ما اعزام می کنند تا اقدامات خرابکارانه داشته باشند و این اقدام چیزی جز هزینه های جانی و مالی برای ما در بر نخواهد داشت.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه ایران و عربستان به عنوان دو کشور مسلمان باید خیرخواه یکدیگر باشند، خاطرنشان کرد: زمانی که آنها به سمت ما روی می آورند ما نیز باید گامی به سمت آنها برداریم چرا که هر دو مسلمان هستیم و این نکته بسیار مهمی در روابط دوجانبه است.

به گزارش خانه ملت، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در آستانه آغاز اعمال حج، در پیامی به زبان فارسی، به زائران فارسی زبان خانه خدا خوشامد گفت و افزود: «از خدا می‌خواهم حج شما را قبول فرماید و پاداش حج مبرور را که بهشت است به شما عنایت فرماید.»

کارشناسان سیاسی می‌گویند این اقدام شاه عربستان که تازگی دارد می‌تواند به معنای ابراز تمایل دولت عربستان به از سرگیری رابطه با جمهوری اسلامی ایران باشد.